AEK-view

21 Φεβ 2021

Τεράστια πρόκριση στους "8" του EHF European Cup για τους μάγκες του χάντμπολ!

Σε ένα επικό ματς που κράτησε την αγωνία του κόσμου μέχρι κυριολεκτικά το τελευταίο δευτερόλεπτο, η ΑΕΚ πήρε την νίκη (29-23) επί της CSM Βουκουρεστίου στο «Γ.Κασιμάτης» κατάφερε να καλύψει και το μειονέκτημα των πέντε γκολ που είχε από την ήττα της περασμένης εβδομάδας στην Ρουμανία (28-23) και εξασφάλισε το εισιτήριο για τους «8» του EHF European Cup!

Το παιχνίδι

Στο πρώτο ημίχρονο η ΑΕΚ ήταν κυρίαρχος στο ματς. Οι παίκτες της «Ένωσης» με +3 (4-1) στο 6’, ενώ η διαφορά έφτασε μέχρι και το +5 (8-3) στο 16’. Το σύνολο του Δημήτρη Δημητρούλια συνέχισε με «πατημένο» το πόδι στο γκάζι και ολοκλήρωσε το πρώτο ημίχρονο διατηρώντας την διαφορά (14-9).

Οι Ρουμάνοι με την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου ανέβασαν την απόδοσή τους και μείωσαν μέχρι και στο -2 (19-17). Παρόλα αυτά οι μάγκες του χάντμπολ είχαν τα ψυχικά αποθέματα να πάρουν και πάλι προβάδισμα πρόκρισης (27-21) στο 56’. Στην τελευταία φάση του παιχνιδιού με το σκορ να είναι στο 29-23, η ΑΕΚ αν και με δύο παίκτες λιγότερους, κατάφερε να βγάλει την άμυνα και να πάρει την τεράστια πρόκριση μετά την απόκρουση του Μπάουερ.

ΑΕΚ: Μπάουερ, Αραμπατζής 3, Τζηράς 4, Δομπρής 3, Νικολαϊδης, Χιμένεθ Ρέινα 2, Κοσάνοβιτς, Μυλωνάς 7, Πλάθα 3, Φλορίδο 1, Λέμος 2, Παπαδιονυσίου, Νούιτς 1, Αραπακόπουλος 1, Μπουνέτα 1, Κεδέρης 1

CSM ΒΟΥΚΟΥΡΕΣΤΙΟΥ: Κρούπα, Σελιτσάνι Τεϊσέιρα 1, Μαζιλέσκου, Μιλιτάρου, Ζερεμπιέ, Βάρο, Ρόταρου, Φοτάκε, Ταρίτα 3, Ουνγκουρεάνου 2, Πρεντράγκοβιτς 4, Μπετσέρου, Νταβίντοβιτς, Ναντές 12, Ονιετζέκουε 1, Μέρλα.