top of page
  • Εικόνα συγγραφέαAEK-view

ΑΕΚ: «Επιβράβευση για το σπίτι μας»

Περήφανη για τον τρόπο που φιλοξενήθηκε η εθνική ομάδα στην έδρα της δήλωσε η ΑΕΚ. Σε ανακοίνωση που εξέδωσε η κιτρινόμαυρη ΚΑΕ εξέφρασε την ικανοποίησή της για την εικόνα του κλειστού των Άνω Λιοσίων στο ματς με την Τουρκία. Αφού το χαρακτήρισε λοιπόν επιβράβευση των προσπαθειών της για την αξιοποίησή του, μετέφερε τη βεβαιότητα ότι αντίστοιχη ατμόσφαιρα θα υπάρξει προσεχώς και σε παιχνίδια της «Ένωσης».


Αναλυτικά η ανακοίνωση «Η “Βασίλισσα” στο ιστορικό “συναπάντημα” των οδών Κωνσταντινουπόλεως, Αρτάκης, Ελλησπόντου και Τραπεζούντος στα Άνω Λιόσια συνάντησε θαρρείς το πεπρωμένο της. Το ριζικό της γραμμένο στην περιοχή της Φυλής, με τις Βυζαντινές και Μικρασιατικές αναφορές, γι’ αυτό και οι τιτάνιες προσπάθειες, που κατεβλήθησαν για τη συμφωνία περί εγκατάστασής της στο Γήπεδο- “Παλάτι” της. Ένα έργο με οικουμενική αποδοχή το οποίο στήριξαν δύο διαφορετικές Κυβερνήσεις, και το οποίο υπερψήφισε η συντριπτική πλειοψηφία των Κομμάτων του Ελληνικού Κοινοβουλίου, γεγονός πρωτοφανές στα χρονικά για πρώην ολυμπιακή εγκατάσταση, αλλά και γενικότερα. Τι είχαμε ανακοινώσει προ μηνών; Ότι η Διοίκηση της ΑΕΚ BC, έκανε αποδεκτό το αίτημα της κοινωνίας της περιοχής και αποφάσισε για 20 χρόνια ν’ αξιοποιήσει τις εγκαταστάσεις. Η Διοίκηση πέτυχε ιστορικές “νίκες”, με την έκδοση αδειών λειτουργίας και αγώνων, κάτι που δεν είχε συμβεί ποτέ, από το 2001… Τι άλλο είχαμε ανακοινώσει; Ότι η ΑΕΚ BC, την ώρα που οι άλλοι ασχολούνταν με στείρες αντιπαραθέσεις στο ελληνικό μπάσκετ, έπραξε ό,τι καμία άλλη ΚΑΕ εδώ και χρόνια: Να συμφωνήσει να χρηματοδοτήσει και αξιοποιήσει αθλητικές εγκαταστάσεις σε αναπτυσσόμενη περιοχή, που χάρη στην ΑΕΚ αποκτά υπεραξία. Η ΑΕΚ BC επιδίωξε μέσα απ’ αυτή τη διαδικασία να δημιουργήσει στην απαιτητική περιοχή των Άνω Λιοσίων, και ευρύτερα του Δήμου Φυλής, έναν πόλο Αθλητισμού, Πολιτισμού και Ψυχαγωγίας. Κι αυτό πράξαμε ήδη, με την παραχώρηση του “ΣΠΙΤΙΟΥ” μας στην Ε.Ο.Κ., προκειμένου για την προετοιμασία, αλλά και την αναμέτρηση της “Επίσημης Αγαπημένης”, με αντίπαλο την Τουρκία για τα Προκριματικά του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος, η οποία “συν τοις άλλοις” συνοδεύτηκε από αγωνιστική και οργανωτική επιτυχία. Η εικόνα του κατάμεστου Γηπέδου μας, από χιλιάδες φιλάθλους, και με γνώμονα βεβαίως την ποσόστωση, που επιτρέπει το επικαιροποιημένο Υγειονομικό Πρωτόκολλο, επιβεβαιώνει και επιβραβεύει τα όσα επιδιώκουμε και επιχειρούμε για την περιοχή.
Ευχής έργον είναι η εικόνα αυτή να επαναληφθεί στους επόμενους αγώνες (και) της Ομάδας μας. Όπως συνέβη άλλωστε και στην ιστορική πρεμιέρα με αντίπαλο τη Λάρισα στη Basket League. Η παρουσία των οπαδών μας στα μεγάλα, στα σπουδαία των τελευταίων ετών, συνιστά την αδιαμφισβήτητη δύναμή μας. Πρόδηλο είναι, και θα αποκαλυφθεί αυτό και το επόμενο διάστημα με τις δράσεις, που ετοιμάζουμε στην εγκατάσταση, ήτοι εντός του Γηπέδου και πέριξ αυτού, ότι μείζονα προτεραιότητα παραμένει η μετεξέλιξη του Γηπέδου μας σε προορισμό. Το επόμενο διάστημα θα ανακοινωθούν εκπλήξεις σχετικά με το Αναπτυξιακό Πρόγραμμα και την ΑΕΚ BC ΑCADEMY, αλλά και με θεματικές και αγωνιστικές δραστηριότητες, που αφορούν στον Οργανισμό μας και την ευρύτερη οικογένεια της ΑΕΚ. Υπενθυμίζεται, ότι στόχος μας σταθερά παραμένει η δημιουργία μίας “κιτρινόμαυρης” Πολιτείας, με αναφορές και συμβολισμούς, που θα παραπέμπουν στην ένδοξη ιστορία μας, αλλά ενταγμένες στο πλαίσιο των αναγκών της σύγχρονης εποχής και της κοινωνίας της περιοχής. ΑΕΚ BC»Comments


bottom of page