top of page
  • Εικόνα συγγραφέαAEK-view

ΑΕΚ προς Μαρινάκη: Εσύ απαξιώνεις το προϊόν με δηλώσεις - Ο Ολυμπιακός είναι 1ος. Ποια διαφθορά;Η προπαγανδιστική ρητορική του Ολυμπιακού που στοχεύει με κάθε ευκαιρία την ΑΕΚ εκφράστηκε από τον... πρόεδρο της Λίγκας Βαγγέλη Μαρινάκη με αστείες τοποθετήσεις καφενείου στη σημερινή συνεδρίαση του Δ.Σ της Super League αλλά... ΔΕΝ ΠΕΡΑΣΕ. Ο αντιπρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΠΑΕ Γιώργος Κοσμάς που εκπροσώπησε στην τηλεδιάσκεψη την Ένωση, έβαλε στη θέση του τον κ. Μαρινάκη και τον αποστόμωσε για ΟΛΑ.

Στη εισαγωγική του ομιλία στην συνεδρίαση, ο πρόεδρος της Λίγκας Β. Μαρινάκης μεταξύ άλλων έκανε αναφορές σε ανάγκη αναβάθμισης του προϊόντος και συμφωνίας όλων των ΠΑΕ πάνω σε αυτό, στο κλίμα που υπάρχει γενικά με ανακοινώσεις κλπ. Μίλησε επίσης για διαιτησία, έκανε συγκεκριμένες αναφορές στο ΑΕΚ – Ατρόμητος, ενώ ισχυρίστηκε πως χθες στο γήπεδο του ΟΦΗ ο κόσμος «έβραζε» με την διαιτησία. Επιπλέον αναφέρθηκε στις διαδικασίες για τον ορισμό νέου αρχιδιαιτητή, μίλησε για καθυστερήσεις, παρατυπίες, σκάνδαλα και στο τέλος αναφέρθηκε σε περίπτωση η Λίγκα να μην προχωρήσει σε ορισμό αγωνιστικών μέχρι να ξεκαθαρίσουν αυτά τα θέματα. Σε όλα αυτά η ΠΑΕ ΑΕΚ τοποθετήθηκε και απάντησε μέσω του κ. Κοσμά. Πιο συγκεκριμένα ο διευθύνων σύμβουλος κι αντιπρόεδρος της ΠΑΕ ΑΕΚ, τόνισε μεταξύ άλλων: «Και η ΑΕΚ είναι απόλυτα σύμφωνη με το να συνεδριάζει όποτε κρίνεται απαραίτητο η Επιτροπή Επαγγελματικού Ποδοσφαίρου. Όμως επειδή είπατε για πραξικοπηματική αναβολή προηγούμενης συνεδρίασης, να θυμίσω πως η συνεδρίαση που αναβλήθηκε είχε συγκληθεί με θέμα την αποπομπή του Μπένετ επειδή είχε παραβεί την συμφωνία των τεσσάρων ομάδων κι επειδή η ΑΕΚ πρώτη βγήκε και είπε προς Θεού όχι Έλληνας διαιτητής στο Παναθηναϊκός – ΑΕΚ. Και το αιτιολογήσαμε με το γεγονός πως υπάρχει συμφωνία κυρίων για ξένους διαιτητές σε αυτά τα παιχνίδια. Διαφωνήσαμε με τον ορισμό Έλληνα και γι΄αυτό ήρθε σε αυτή τη θέση ο Μπένετ. Η ΑΕΚ τηρεί λοιπόν τον λόγο της και τις συμφωνίες της. Η ΑΕΚ αντελήφθη πως ορίστηκε η συνεδρίαση της επιτροπής για αντικατάσταση του κ. Μπένετ, οπότε από την στιγμή που παραιτήθηκε ενημερωθήκαμε κι εμείς όπως κι εσείς πως ότι ανεβλήθη. Προφανώς η ΕΠΟ βρίσκεται σε αναζήτηση αρχιδιαιτητή. Το που έχει αποτανθεί δεν το ξέρουμε. Εκτιμούμε πως για να συγκλιθεί η επιτροπή, καλό είναι να έχει προϋπάρξει ένα διάστημα μέσα στο οποίο να εχουν συγκεντρωθεί τα ονόματα των υποψηφίων. Να τα έχουμε στα χέρια μας, ο καθένας από μας να τα δει και να κάνουμε τις επιλογές μας». Στην συνέχεια αναφέρθηκε σε όσα είχαν προηγουμένως αναφερθεί περί υποβάθμισης – αναβάθμισης του προϊόντος: «Επειδή κ. πρόεδρε μιλήσατε για υποβάθμιση του προϊόντος. Θα έπρεπε πρώτος εσείς ως πρόεδρος του συνεταιρισμού να προστατέψετε το προιόν κι όχι να το απαξιώνετε με δηλώσεις κι ανακοινώσεις. Αν ήταν τόσο διεφθαρμένο το προϊόν, δεν θα ήσασταν πρώτος με διαφορά. Και η ΑΕΚ δεν θα έχανε κρίσιμους βαθμούς με Πανσερραϊκό, ΌΦΗ. Αυτή την κουβέντα για την διαιτησία μπορούμε να την κάνουμε ώρες και να διαφωνούμε. Κι εμείς ζητάμε αποβολή και πέναλτι στο πρώτο ημίχρονο στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό, αλλά δεν είπαμε τίποτα, δεν διαμαρτυρήθηκαμε. Αλλά επειδή επικαλεστήκατε και το VAR και είπατε ότι αλλάζουν τις γραμμές και είπατε για πρώτη φορά για παραδοχή της ΚΕΔ. Μιλάμε για ένα δημοσίευμα, στο οποίο αργότερα προστέθηκε πως ο σκόρερ θα ήταν εκτεθειμένος αν έμπαιναν σωστά οι γραμμές. Γιατί δεν το λέμε κι αυτό;Επειδή αναφερθήκατε στις γραμμές του VAR για το οφσάιντ στο δικό μας παιχνίδι».

«Μιλήσατε κ. πρόεδρε επίσης για ένα γήπεδο που έβραζε χθες, στο Ηράκλειο. Συνθήματα κατά της διαιτησίας ακούμε και στο δικό μας γήπεδο. Στο τέλος ο ΟΦΗ έδωσε συγχαρητήρια στον διαιτητή. Λέω πως είστε στα γήπεδα τόσα χρόνια και ξέρετε πολύ καλά ότι πολλές φορές ένα ανάποδο φάουλ αρκεί για να προκαλέσει συνθήματα. Δεν έγινε κάτι παραπάνω. Συνέχεια ασχολούμαστε με την διαιτησία. Εσείς κάνετε φασαρία πριν καν γίνουν τα παιχνίδια. Το κάνατε και με τον Πορτογάλο διαιτητή πριν το μεταξύ μας ματς. Έγινε τίποτα με την διαιτησία εναντίον σας; Δεν έγινε. Αντίθετα, εμείς έχουμε παράπονα. Ήταν μια προσπάθεια να επηρεαστεί ο διαιτητής, αλλά εμείς δεν αντιδράσαμε, δεν δημιουργήσαμε θέμα, δεν θέλουμε την τοξικότητα. Δεν μπορούμε να λέμε να αναδείξουμε το ποδόσφαιρο και την ίδια στιγμή να το υπονομεύουμε. Εμείς χάνουμε, δίνουμε τα χέρια και φεύγουμε».

Επίσης ο κ. Κοσμάς τόνισε: «Μιλήσατε για τα πρωταθλήματα στο εξωτερικό. Προχθές έγινε ένα σκάνδαλο στην Αγγλία. Δεν ήταν στημένος, ανθρώπινο λάθος έκανε. Εκεί αλλοιώθηκε το αποτέλεσμα, εδώ δεν αλλοιώθηκε. Από κει και πέρα επειδή θέλουμε να προχωρήσουμε... Είπατε κάποια στιγμή δεν θα οριστούν αγωνιστικές από την Λίγκα. Είναι αυτό κάποια πρόταση πάνω στην οποία καλούμαστε να ψηφίσουμε; (σε εκείνο το σημείο ο Βαγγέλης Μαρινάκης διευκρίνισε πως το είπε ως πιθανότητα σε περίπτωση που δεν τρέξουν σύντομα οι διαδικασίες για νέο αρχιδιαιτητή). Περιμένουμε από την ΕΠΟ να μας πει τα ονόματα υποψηφίων αρχιδιαιτητών. Η ΕΠΟ δεν μπορεί να μην προχωρήσει την διαδικασία για ορισμό αρχιδιαιτητή. Δεν γίνεται να μην έχουμε αρχιδιαιτητή. Να ορίσουμε ένα εύλογο χρονικό διάστημα μέσα στο οποίο πρέπει να πάρουμε τα ονόματα. Να έχουμε κάτι στα χέρια μας, να μην τινάξουμε τα πάντα στον αέρα. Τέλος, θέλω να τονίσω πως έχουμε ανταγωνιστικό πρωτάθλημα κι αυτό αποδεικνύεται κι από την πορεία των τεσσάρων ομάδων στην Ευρώπη».

Comments


bottom of page