top of page
  • Εικόνα συγγραφέαAEK-view

Αθώος ο Μελισσανίδης για εκβίαση Κούγια, ένοχος για σωματική βλάβη
Το δικαστήριο αθώωσε τον Δημήτρη Μελισσανίδη για την κατηγορία της εκβίασης, για τον οποία τον είχε μηνύσει ο Αλέξης Κούγιας και του επέβαλλε φυλάκιση 12 μηνών, με τριετή αναστολή.

Αυτό σε δίκη στο Γ’ Τριμελές Πλημμελειοδικείο της Αθήνας, όπου ο κ. Κούγιας είχε μηνύσει τον ισχυρό άνδρα της ΑΕΚ, αρχικά για απόπειρα ανθρωποκτονίας, η οποία απορρίφθηκε από τη Δικαιοσύνη και μετατράπηκε σε επικίνδυνη σωματική βλάβη.


Η υπόθεση αφορούσε διαπληκτισμό τους σε πολυτελές ρεστοράν της Βουλιαγμένης, το Σεπτέμβριο του 2017.

Το δικαστήριο δεν πείστηκε, για τον ισχυρισμό του Αλέξη Κούγια ότι, ο επιχειρηματίας τον εκβίασε, για να μην του υποβάλλει μήνυση για το περιστατικό, γι΄ αυτό και τον έκρινε αθώο.
O Δημήτρης Μελισσανίδης δεν προσήλθε στο δικαστήριο

O Δημήτρης Μελισσανίδης δεν προσήλθε στο δικαστήριο, αλλά εκπροσωπήθηκε από τη συνήγορο του Έλλη Ρίζου, η οποία υποστήριξε μεταξύ άλλων ότι ο επιχειρηματίας από δικαιολογημένη αγανάκτηση, έσπρωξε τον Αλέξη Κούγια, κι εκείνος έπεσε από την καρέκλα του προς τα πίσω.

Όπως εξήγησε η συνήγορος, πριν από το περιστατικό στο ρεστοράν, ο κ. Κούγιας είχε κάνει δηλώσεις σε ΜΜΕ, επικαλούμενος υποκλαπείσα συνομιλία του επιχειρηματία Στηβ Κακέτση, για την οποία μάλιστα καταδικάστηκε πρωτόδικα σε φυλάκιση 5 μηνών.

Σύμφωνα με την κ. Ρίζου στις δηλώσεις του ο Αλέξης Κούγιας υποστήριζε ότι, ο Δημήτρης Μελισσανίδης, ήταν μεταξύ των προσώπων, που έστησαν σκευωρία κατά του Βαγγέλη Μαρινάκη, με το Noor One και όταν τον είδε εκείνο το βράδυ στο ρεστοράν, τον ειρωνεύτηκε, με αποτέλεσμα ο επιχειρηματίας, να τον σπρώξει.


Δύο αστυνομικοί της ΕΛ.ΑΣ, που ήταν αυτόπτες και κατέθεσαν ως μάρτυρες υποστήριξαν ότι, ο κ. Μελισσανίδης δεν χτύπησε τον κ. Κούγια.

Το δικαστήριο υιοθέτησε την εισαγγελική πρόταση, η οποία δυσαρέστησε τον κ. Κούγια, ο οποίος αντέτεινε στην αγόρευση του ότι, δεν συμφωνεί με τον εισαγγελέα και τόνισε:

«Eγώ για την εκβίαση θέλω να καταδικαστεί, που είναι το σοβαρό».
Η ανακοίνωση του γραφείου του Αλέξη Κούγια

«Πριν από λίγη ώρα και μετά από μαραθώνια συνεδρίαση το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Αθηνών με ομόφωνη απόφασή του, δεχόμενο τη σύμφωνη γνώμη του Εισαγγελέως της έδρας, αποφάσισε να επιβάλει την ποινή των 12 μηνών φυλακίσεως στον Δημήτρη Μελισσανίδη για τα ύπουλα χτυπήματα στο κεφάλι που προκάλεσε στον επικεφαλής του γραφείου μας κ. Αλέξιο Κούγια, συνοδευόμενος από τέσσερις και πλέον άντρες της προσωπικής του φρουράς, δύο εκ των οποίων είναι εν ενεργεία αστυνομικοί, στη Βουλιαγμένη το βράδυ της 08/09/2017, επειδή το μεσημέρι της προηγούμενης ημέρας ο κ. Κούγιας, ως δικηγόρος του εκδότη των Παραπολιτικών Γιάννη Κουρτάκη, είχε παραδώσει στον Εισαγγελέα Εφετών Πειραιώς κο Μπρακουμάτσο την απομαγνητοφώνηση συνομιλίας του με τον επιχειρηματία Στηβ Κακέτση, όπου ο Στηβ Κακέτσης αποκάλυπτε πώς και από ποιους «στήθηκε» η σκευωρία κατά του Βαγγέλη Μαρινάκη περί της δήθεν εμπλοκής του στη μεταφορά ναρκωτικών με το σκάφος Νοοr 1, αναμιγνύοντας στις διηγήσεις του προς τον κο Κούγια τους Μελισσανίδη, Καμμένο, αλλά και άλλα πρόσωπα, μεταξύ των οποίων και τον γνωστό «λιμενικό Χριστοφορίδη».


Τον Δημήτρη Μελισσανίδη υπερασπίστηκε η σεβάσμια δικηγόρος του κα Έλλη Ρίζου, η οποία ισχυρίστηκε ότι οι επικίνδυνες σωματικές βλάβες, για τις οποίες το Δικαστήριο καταδίκασε τον κατηγορούμενο, προξενήθηκαν στον κ. Κούγια, όταν αυτός έπεσε από την πολυθρόνα, στην οποία καθόταν, μετά από σπρώξιμο του Δημήτρη Μελισσανίδη, γιατί δήθεν ο κ. Κούγιας μόλις είδε τον Δημήτρη Μελισσανίδη, του είπε τη φράση «καλώς τον τίγρη της Νίκαιας, τον νιάου νιάου η γατούλα», προκαλώντας την αγανάκτησή του, όχι για να τον χτυπήσει αλλά για να τον σπρώξει.


Οι δύο μάρτυρες υπερασπίσεως του Μελισσανίδη, αστυνομικοί Παυλίδης και Πολίτης – μάλιστα ο δεύτερος είπε ότι προστατεύει τον Δημήτρη Μελισσανίδη, αμειβόμενος από τον ελληνικό λαό επί 13 χρόνια – ισχυριστήκαν τα ίδια που ισχυρίστηκε και η σεβάσμια δικηγόρος, μη μπορώντας όμως να απαντήσουν σε ερωτήσεις στον κο Κούγια, πρώτον γιατί, αφού είναι αστυνομικοί, δεν τον προστάτεψαν από την επίθεση του Μελισσανίδη και δεύτερον γιατί, αφού είναι αστυνομικοί, δεν συνέλαβαν τον Μελισσανίδη, αφού αυτό επιβάλλει το καθήκον τους, καθώς μπροστά τους διέπραξε τη σοβαρότερη, εκτός της απόπειρας ανθρωποκτονίας, επικίνδυνη σωματική βλάβη, η οποία είναι αυτόφωρο αδίκημα.

Μετά την καταδίκη του Δημήτρη Μελισσανίδη, η σεβάσμια δικηγόρος του, παρουσία της γνωστής παρουσιάστριας του Open Μαίρης Μπενέα, προσπάθησε να παραπλανήσει το δικαστήριο, επικαλούμενη ψευδώς ότι ο Μελισσανίδης έχει λευκό ποινικό μητρώο, και ζήτησε να του αναγνωριστεί το ελαφρυντικό του προτέρου εντίμου – συννόμου βίου.


Η σεβάσμια δικηγόρος, για να σώσει τον Μελισαννίδη, επικαλέστηκε ένα ποινικό μητρώο γενικής χρήσεως και όχι το ειδικό ποινικό μητρώο, που χρησιμοποιείται από τους Εισαγγελείς και τους Δικαστές στα ποινικά Δικαστήρια και το οποίο δυστυχώς για εκείνη και τον Μελισσανίδη, ήταν μέσα στη δικογραφία, και έτσι δεν πέτυχε το σκοπό της, γιατί ο Εισαγγελέας της έδρας παρουσίασε το πραγματικό ποινικό μητρώο του Μελισσανίδη, αποκαλύπτοντας στο Δικαστήριο ότι, όχι μονό δεν έχει λευκό ποινικό μητρώο, αλλά ότι το ποινικό του μητρώο είναι «γεμάτο» από βαρύτατες ποινικές καταδίκες, ακόμα από το 1980, όταν ο Μελισσανίδης ήταν 31 ετών, και έτσι ο κατηγορούμενος καταδικάστηκε χωρίς ελαφρυντικά σε φυλάκιση 12 μηνών.

Σημειωτέον ότι εις βάρος του Δημήτρη Μελισσανίδη εκκρεμούν και αγωγές αποζημιώσεως του κου Κούγια, ύψους 200.000 ευρώ.


ΥΓ: Μετά τη σημερινή εξέλιξη και τις ψευδείς καταθέσεις των δύο αστυνομικών στο ακροατήριο θα υποβληθούν εις βάρος τους μηνύσεις, γιατί διαπράξαν τα αδικήματα της ψευδούς καταθέσεως και της συκοφαντικής δυσφημήσεως του κου Κούγια, αλλά μήνυση θα υποβληθεί και στον Μελισσανίδη ως ηθικό αυτουργό αυτών των ψευδών καταθέσεων των δυο αστυνομικών Παυλίδη και Πολίτη. Κατά των δύο αστυνομικών θα υποβληθεί και πειθαρχική αναφορά στον Αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας».

Πηγή: thestandard.gr


bottom of page