top of page
  • Εικόνα συγγραφέαAEK-view

Αλμέιδα: «Οι αλλαγές στη Λεωφόρο έγιναν για να νικήσουμε, έτσι πρέπει να σκέφτεται μια μεγάλη ομάδα»
Δηλώσεις στην κάμερα της Cosmote Tv παραχώρησε ο Ματίας Αλμέιδα. Ο οποίος, ανέλυσε το σκεπτικό του πίσω από τις επιλογές του στη Λεωφόρο και αναφέρθηκε στα όσα έγιναν με τον Παναθηναϊκό αλλά και στο πως θα διαχειριστεί ψυχολογικά με τους παίκτες του τις βαθμολογικές απώλειες που υπάρχουν. «Βρισκόμενοι πίσω στο σκορ, κάναμε κάποιες αλλαγές για να βοηθήσουμε επιθετικά την ομάδα. Με στόχο να ισοφαρίσουμε ή ακόμη και να κερδίσουμε το παιχνίδι. Είχαμε κάποιες πιθανότητες. Γνωρίζαμε ότι θα μπορούσε ο αντίπαλος να κάνει κάποιες αντεπιθέσεις με εμάς εκτεθειμένους. Όμως, σε όσες ομάδες ήμουν μέχρι σήμερα, πάντα όταν βρίσκομαι πίσω στο σκορ, αυτό που θέλω να κάνω, είναι η ομάδα μου να ισοφαρίσει. Και όχι να φροντίσω να μην δεχθεί άλλο γκολ. Για εμένα, μια μεγάλη ομάδα θα πρέπει να έχει αυτή τη σκέψη, γνωρίζοντας ότι θα υπάρχει και ρίσκο», εξήγησε.Αναλυτικά όσα είπε ο Ματίας Αλμέιδα στην κάμερα της Cosmote Tv:


Για την γεύση που του άφησε το ντέρμπι απέναντι στον Παναθηναϊκό.

«Εμείς αισθανθήκαμε άσχημα με τον τρόπο που ήρθε το αποτέλεσμα. Κι όταν λέω «στον τρόπο», καταλαβαίνουμε σε ποιον τρόπο αναφέρομαι. Τώρα, στο αγωνιστικό κομμάτι υπήρξαν κάποια θετικά πράγματα και κάποια άλλα που πρέπει να βελτιωθούν. Η ομάδα μου άρεσε πολύ, υπάρχουν φυσικά περιθώρια βελτίωσης. Είμαστε στη διαδικασία του να βρούμε το σύστημά μας. Στο πρώτο ημίχρονο είχαμε τον έλεγχο του αγώνα. Στο δεύτερο ημίχρονο, βρισκόμενοι πίσω στο σκορ, κάναμε κάποιες αλλαγές για να βοηθήσουμε επιθετικά την ομάδα. Με στόχο να ισοφαρίσουμε ή ακόμη και να κερδίσουμε το παιχνίδι. Είχαμε κάποιες πιθανότητες. Γνωρίζαμε ότι θα μπορούσε ο αντίπαλος να κάνει κάποιες αντεπιθέσεις με εμάς εκτεθειμένους. Όμως, σε όσες ομάδες ήμουν μέχρι σήμερα, πάντα όταν βρίσκομαι πίσω στο σκορ, αυτό που θέλω να κάνω, είναι η ομάδα μου να ισοφαρίσει. Και όχι να φροντίσω να μην δεχθεί άλλο γκολ. Για εμένα, μια μεγάλη ομάδα θα πρέπει να έχει αυτή τη σκέψη, γνωρίζοντας ότι θα υπάρχει και ρίσκο».
Για τη διαχείριση συναισθημάτων που πρέπει να κάνουν οι «κιτρινόμαυροι» με δεδομένες τις βαθμολογικές απώλειες, εν όψει της δύσκολης συνέχειας.


«Το ποδόσφαιρο το ζω, όπως και τη ζωή μου. Ούτε ενθουσιάζομαι, ούτε απογοητεύομαι. Στα 30 χρόνια που είμαι στον κόσμο του ποδοσφαίρου, υπήρξα σε διαφορετικά μέρη. Και το μόνο που έχω μάθει, είναι ότι πρέπει να δουλεύεις για να διορθώνεις τα λάθη. Το να κερδίσεις ένα παιχνίδι, δεν σε μετατρέπει στην καλύτερη ομάδα. Το να χάσεις ένα παιχνίδι, κάποιες φορές συμβαίνει γιατί ο αντίπαλος ήταν ανώτερος. Κάποιες άλλες, μπορεί να χάσεις, λόγω άλλων συνθηκών. Οπότε, λαμβάνοντας όλα αυτά υπόψη μας, αυτό που προσπαθούμε να κάνουμε, είναι να μεταδώσουμε στους παίκτες ηρεμία και να διορθώσουμε κάποια πράγματα. Γιατί την πρώτη μέρα, όταν μιλήσαμε, είχα πει ότι εγώ πιστεύω στην καθημερινή δουλειά. Αν άλλαζα τα λεγόμενά μου, θα ήμουν υποκριτής. Και προσπαθώ να μην είμαι υποκριτής, να τηρώ τον λόγο μου και όσα είπα από την πρώτη μέρα. Προσπαθώ να αναγνωρίζω τα λάθη, να δουλεύω πάνω σε αυτά. Προσπαθώ να ξέρω τα πλεονεκτήματα και να δουλεύω πάνω σε αυτά για να βελτιωθούμε. Ο μοναδικός τρόπος στο ποδόσφαιρο, όπως και στη ζωή, είναι η δουλειά. Αν με τα λόγια μπορούσαμε να τα διορθώσουμε όλα, ο κόσμος θα ήταν θαυμάσιος. Πρέπει να συνεχίσουμε να δουλεύουμε, είτε τα πράγματα πάνε καλά, είτε πάνε άσχημα. Πρέπει να δουλεύουμε και να δίνουμε χρόνο. Και υπάρχει και κάτι ακόμη που είναι δύσκολο. Σε αυτόν τον χώρο, ο κόσμος ξέρει από ποδόσφαιρο. Είναι από τις λίγες δουλειές, όπου όλος ο κόσμος έχει πάντα λύσεις. Εμείς τις δεχόμαστε, όμως είναι αδύνατον να μπορείς να συμφωνήσεις με τις απόψεις όλων. Οι παίκτες δεν σηκώνονται να μπουν να παίξουν σε ένα παιχνίδι, επειδή εγώ τους είπα «πάμε παιδιά, μπείτε και παίξτε όπως θέλετε». Εμείς εδώ φέραμε μία μεθοδολογία, που στηρίζεται στην καθημερινή δουλειά. Αν βάλω κάποιον παίκτη σε μια θέση, αυτό σημαίνει ότι το κάνω γιατί το δουλέψαμε. Το κάνω γιατί κάποια στιγμή στο παρελθόν αγωνίστηκε σε αυτή τη θέση. Το κάνω γιατί στον ίδιο αρέσει αυτή η θέση. Ποτέ δεν βάζω παίκτη σε θέση που δεν του αρέσει. Όταν μιλώ σε έναν ποδοσφαιριστή, πιστεύω αυτά που μου λέει. Και πιστεύω ότι ο ποδοσφαιριστής μου λέει πάντα την αλήθεια».

Comments


bottom of page