top of page
  • Εικόνα συγγραφέαAEK-view

Ανακοίνωση της Original για δράσεις στήριξης των πυροπλήκτωνΑνακοίνωση εξέδωσε πριν λίγο η Original στην επίσημη σελίδα του μεγαλύτερου οπαδικού συνδέσμου της ΑΕΚ, σύμφωνα με την οποία περιγράφει δράσεις στήριξης των πυροπλήκτων που πραγματοποιήθηκαν το προηγούμενο διάστημα από μέλη από οπαδούς ή/και φίλαθλους της ομάδας ομάδας μας. Η Original επίσης προτρέπει για οικονομική στήριξη από όσους το επιθυμούν.Αναλυτικά η ανακοίνωση:


Αδέρφια Ενωσίτες,


Όλοι μας γίναμε μάρτυρες των τρομερών πυρκαγιών που ξέσπασαν σε όλη τη χώρα και των συνεπειών τους σε ανθρώπους, ζώα και φύση.

Αλλά,

ΑΣ ΜΗΝ ΜΙΛΉΣΟΥΜΕ ΆΛΛΟ ΓΙΑ ΚΑΜΈΝΗ ΓΗ.

ΑΣ ΠΟΎΜΕ ΓΙΑ ΤΟ ΤΙ ΜΠΟΡΕΊ ΝΑ ΑΝΘΊΣΕΙ...Ύστερα από τη γενική και πολύπλευρη δράση μας, σχετικά με το θέμα των πυρκαγιών, η Original 21 Peristeri Club, θα συνεχίσει με έργα και προχωράει σε ακόμα μία ενέργεια βοήθειας και στοχευμένης στήριξης. Εκτός από την ανοιχτή ομπρέλα προστασίας στους πυρόπληκτους, τώρα σκοπός μάς είναι να "απαλύνουμε" όσους βοήθησαν στο σβήσιμο των πυρκαγιών και θα συνεχίσουν να είναι επάνω και γύρω από τις στάχτες.


Λάβαμε σήμα από δικά μας παιδιά που δρουν εκεί, ότι στην περιοχή της Ηλείας, στο όρος Φολόη και συγκεκριμένα σε ένα μικρό χωριό, τις Μηλιές, ξεκίνησε κάτι μεγάλο.

Μία ομάδα γυναικών και ανδρών έδρασε αυτόνομα, ανεξάρτητα και πάνω απ' όλα αποτελεσματικά για τον περιορισμό και την κατάσβεση των πυρκαγιών στην ευρύτερη περιοχή και σε διπλανά χωριά όπως τα: Λάλα, Δούκα, Πεύκη, Νεμούτα, Πόθου, Λάσδικα, Κρυονέρι, Νεράιδα.


Αυτή η μοναδική παρέα νέων ανθρώπων, εντελώς αυθόρμητα, με δικά τους οχήματα, με δικό τους ερασιτεχνικό εξοπλισμό και με μία αξιοζήλευτη αυτοοργάνωση, έπεσαν στη μάχη και δίδαξαν τι σημαίνει αλληλεγγύη κι ανθρωπιά. Έδωσαν πίσω στον τόπο, μέρος της αγάπης που η φύση μας δίνει απλόχερα. Σε μέρη δύσβατα, σε δρόμους άστρωτους, σε χαράδρες και σε μακρινές αποστάσεις, δίνοντας άνιση μάχη με το πύρινο τέρας, στάθηκαν στο ύψος της ανθρώπινης υπόστασης και αξιοπρέπειας.


Ενωμένοι σαν μια γροθιά, η ίδια παρέα ανθρώπων συνεχίζει την δράση της, με διανομή πραγμάτων πρώτης ανάγκης προς όσους το έχουν ανάγκη και το πιο βασικό: ξεκινάει την διαδικασία περιφρούρησης του δάσους και της περιοχής που παραμένει άκαυτη για τους επόμενους μήνες, κατά τους οποίους υπάρχει κίνδυνος νέας πυρκαγιάς. Αυτά τα παιδιά, αυτοί οι άνθρωποι δίδαξαν πως είναι να τσαλακώνεις το "εγώ" και να κοιτάς το "εμείς" .


Εμείς, ως λαός της Α.Ε.Κ. θα είμαστε στο πλευρό τους και θα προσπαθήσουμε να αναλάβουμε το κόστος των καυσίμων που κατανάλωσαν, το οποίο βγήκε από τις τσέπες τους, αυτές τις κρίσιμες ημέρες αλλά και για όσο ακόμα χρειαστεί να βάζουν την ζωή τους σε κίνδυνο και μέσα στην φωτιά τα δικά τούς μεταφορικά οχήματα.


Είναι το λιγότερο που μπορούμε να κάνουμε, για όσους δεν κοιτούν την πάρτη τους, αλλά μπουκάρουν και σώζουν τον γείτονα, τον συνάνθρωπο, την ίδια την ζωή. Σήμερα εκείνοι, αύριο κάποιος άλλος, μεθαύριο εσύ.


Ο αριθμός των οχημάτων που ρίχτηκε στην μάχη και θα χρησιμοποιηθεί και στη συνέχεια για τις δράσεις που προαναφέραμε, είναι 28 μέσα μεταφοράς όπως, τρακτέρ, αγροτικά, ΙΧ αυτοκίνητα, γουρούνα, μηχανάκια, με το καθένα από αυτά να έχει διαφορετικό αλλά παράλληλα σημαντικότατο ρόλο στις επεμβάσεις.

Ο αριθμός λογαριασμού για την αγορά καυσίμων που θα σταλεί στους συγκεκριμένους ανθρώπους είναι:

Εθνική Τράπεζα

Iban: GR7301107130000071300238764


Α.Ε.Κ. Original 21 Peristeri Club 1987

Να σώσουμε οτιδήποτε αν σώζεται!

bottom of page