top of page
  • Εικόνα συγγραφέαAEK-view

Απόφαση εξωφρενική: Κεκλεισμένων των θυρών για δυο μήνες τα ματς πρωταθλήματος!
Σκάνδαλο οι αποφάσεις της κυβέρνησης μετά τα αίσχη των οπαδών του Ολυμπιακού σε Βόλο και Ρέντη. Την απόφαση να διεξάγονται τα παιχνίδια της Stoiximan Super League με άδειες εξέδρες -ως μέτρο αντιμετώπισης των φαινομένων οπαδικής βίας- ανακοίνωσε η κυβέρνηση.Ανάμεσα σε αυτά που ανακοίνωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης είναι η διεξαγωγή αγώνων κεκλεισμένων των θυρών της Super league 1 μέχρι 12 Φεβρουαρίου 2024, αλλά και των αγώνων των ομάδων Β’ της ΑΕΚ, του Ολυμπιακού, του ΠΑΟΚ και του Παναθηναϊκού που αγωνίζονται στην Super League 2.


Ο αγώνας του Ολυμπιακού για το Europa League θα διεξαχθεί κεκλεισμένων των θυρών


Αναλυτικά οι ανακοινώσεις του κυβερνητικού εκπρόσωπου«Ένας νέος άνθρωπος δίνει μάχη για να κρατηθεί στη ζωή μετά από μια πράξη ωμής οπαδικής βίας. Αξίζουν συγχαρητήρια στην αστυνομία γιατί συνελήφθη ο φυσικός αυτουργός του φρικτού εγκλήματος. Πίσω από αυτές τις πράξεις κρύβονται άλλοι, που τους υποθάλπτουν ή τους ανέχονται.


Δεν είναι το πρώτο έγκλημα οπαδικής βίας. Γνωρίζουμε την οργή της ελληνικής κοινωνίας. Η κυβέρνηση έχει ξεκαθαρίσει πως θα εξαντλήσει τις ενέργειες για ένα χρόνιο πρόβλημα και οι παρεμβάσεις θα είναι δυναμικές, δηλαδή θα προσαρμόζονται.


Οι έλεγχοι σε συνδέσμους πολλαπλασιάστηκαν, ενώ αυξήθηκαν οι σφραγίσεις σε παρά νομους συνδέσμους. Αυστηροποιείται το πλαίσιο αναστολών. Αποδείχτηκε πως απαιτούνται περαιτέρω παρεμβάσεις. Δεν θα την πληρώσουν ούτε οι αθλητές, ούτε οι φίλαθλοι.


Αποφασίζουμε τη διεξαγωγή όλων των αγώνων της Super League 1 κεκλεισμένων των θυρών για δύο μήνες, το μέτρο αυτό θα τηρηθεί και στις ομάδες Β’ των ομάδων. Θα δύναται να επεκταθεί κατά περίπτωση και σε εντός έδρας ευρωπαϊκούς αγώνες.


Ο αγώνας του Ολυμπιακού με την Μπάτσκα Τόπολα θα διεξαχθεί κεκλεισμένων των θυρών.


Στόχος η αποφυγή κινδύνων και η εξασφάλιση της δημόσιας τάξης. Θα εγκατασταθούν κάμερες υψηλής ευκρίνειας σε όλα τα γήπεδα και σύστημα ηλεκτρονικής εισόδου φιλάθλων με ταυτόχρονο έλεγχο ταυτοπροσωπίας. Θα ανακοινωθεί μια σειρά από διοικητικά μέτρα, όπως αυτόματες κυρώσεις κατά σωματείων πέραν όσων προβλέπονται από την αθλητική δικαιοσύνη.


Εκ μέρους της κυβέρνησης θα ζητηθεί η αναβάθμιση της ποινικής έρευνας για φυσικούς και ηθικούς αυτουργούς των εγκλημάτων αθλητικής βίας. Η ελληνική πολιτεία δεν θα επιδείξει καμία ανοχή και θα δούμε ποιοι χρηματοδοτούν, ενθαρρύνουν ή υποθάλπτουν την εγκληματική δραστηριότητα. Δεν θα επιτρέψουμε να πληρώνουν εκατομμύρια φιλάθλων τη νοσηρή δράση ορισμένων. Δεν θα επιτρέψουμε σε στρατούς να μολύνουν τον ερασιτεχνικό αθλητισμό.


Οφείλουμε να κάνουμε ό,τι περνά από το χέρι μας, σε όλα τα θύματα της οπαδικής βίας, σε όσους κινδύνεψαν ή έχασαν περιουσίες. Είναι σημαντικό να έχουμε στο πλευρό μας όσους επενδύουν στον αθλητισμό. Το πρόβλημα δεν είναι ενός ή δύο συλλόγων αλλά έχει μεγαλύτερη έκταση.


Πιστεύουμε πως τα μέτρα θα αποδειχτούν επαρκή για να αποφύγουμε την αποκτήνωση, αλλά αν χρειαστούν κι άλλα μέτρα, θα συνεχίσουμε ακόμη πιο δυναμικά. Όσο δύσκολη κι αν είναι η καταπολέμηση της οπαδικής βίας, εμείς θα συνεχίσουμε τη μάχη. Όσο ψηλά κι αν είναι αυτοί που την υποκινούν ή την ανέχονται».


1 Comment


Alexandros Perantonakis
Alexandros Perantonakis
Dec 12, 2023

Πάλι καλά πού το ΨΕΥΔΟΚΡΑΤΟΣ ΤΗΣ ΜΠΑΝΑΝΙΑΣ ΤΩΝ ΑΘΗΝΩΝ , δεν .....συνέλαβε τον βαριά τραυματησμένο ..... Αστυνομικό !!!!!!!!!! Πάλι καλά λέω εγώ. !!! ΑΕΚόφρων ΑΕΚος, ΟΡΙΤΖΙΝΑΛ ΑΕΚόφιλος καί ΑΕΚοπολιτης από ΑΕΚαναδά !!!


Like
bottom of page