• AEK-view

Γ.Βούρος στο ΑΕΚ - view : " Η ΑΕΚ είναι μια ιδέα που κινείται προς το διηνεκές"
Είναι γνωστό σε όλους ότι ο Γιάννης Βούρος διακατέχεται από έντονα "κιτρινόμαυρα" αισθήματα, και μάλιστα παρακολουθεί με μεγάλο ενδιαφέρον και αγωνία την ΑΕΚ όπου και να αγωνίζεται. Επίσης όλοι καταλαβαίνουν ότι αν δεν είχε εκλεγεί ο ίδιος με τους συνέργατες του για την διοίκηση της πόλης μέσω του συνδυασμού "Πολιτών Πολιτεία" η κατασκευή του γηπέδου, θα συνέχιζε να συναντά πολύ σημαντικά προβλήματα που θα αφορούσαν την υλοποίησή του, σε έργα όπως η υπογειοποίηση ή τα συνοδά αυτού. Καταλυτική λοιπόν και ιδιαίτερα σημαντική είναι η συμβολή του Δήμου όσον αφορά την εξέλιξη των έργων στο βαθμό που αντικρύζουμε σήμερα.


Το ΑΕΚ - view επικοινώνησε με τον Δήμαρχο της Νέας Φιλαδέλφειας - Νέας Χαλκηδόνας, και ο ίδιος έδωσε τις ευχές του με αφορμή τα 97α γενέθλια της πολυαγαπημένης του ομάδας, αλλά μας μίλησε και για την Αγιά Σοφιά και την πόλη της Νέας Φιλαδέλφειας.Αναλυτικά όσα μας είπε ο Γιάννης Βούρος :


"Η προχθεσινή ημερομηνία και η επέτειος των 97 χρόνων της ίδρυσης της ΑΕΚ δεν σηματοδοτεί έναν πεπερασμένο χρόνο κάποιου γεγονότος αλλά μια ιδέα που κινείται προς το διηνεκές. Είναι ένα ιστορικό αθλητικό πολιτιστικό συμβάν που αποτυπώνει ανάγλυφα στις σελίδες της ιστορίας μας το μεγαλείο της πίστης στις αξίες του αξιοπρεπούς, του δίκαιου, του σωστού. Χρόνια πολλά ομάδα"

Για τα έργα που θα γίνουν στο βόρειο κομμάτι του γηπέδου που συνδέει το γήπεδο με το άλσος ανέφερε :


"Σε πρόσφατο Δημοτικό Συμβούλιο ψηφίστηκαν όλες οι προτάσεις της διοίκησης του Δήμου σχετικά με την διαχειριστική μελέτη που αφορά την ανάπλαση του άλσους της πόλης. Μια από τις προτάσεις αυτές είναι και το έργο των αναβαθμών που θα γίνει στο σημείο που γειτνιάζει το άλσος με το γήπεδο. Έχουν ξεκινήσει όλες οι διαδικασίες που χρειάζονται, και αναμένεται το έργο στο συγκεκριμένο σημείο αλλά παράλληλα και άλλα συνοδευτικά έργα του γηπέδου να ξεκινήσουν προς τις αρχές του καλοκαιριού"Για το πότε πιστεύει ότι θα είναι ολοκληρωμένο το γήπεδο και προς χρήση :


" Καλώς εχόντων των πραγμάτων και σύμφωνα με τους (εντυπωσιακούς ) ρυθμούς που γίνονται οι εργασίες εντός αλλά και εκτός του γηπέδου (σημ: υπογειοποίηση) η Αγιά Σοφιά αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί προς το Πάσχα του 2022 ή αν θέλετε προς το τέλος της άνοιξης της επόμενης χρονιάς. Μακάρι και ευχή όλων είναι να γινόταν ακόμα γρηγορότερα αφού η αδημονία και ανυπομονησία που υπάρχει από όλους μας για να δούμε αυτό το στολίδι ολοκληρωμένο είναι τεράστια"Για το πόσο θα αλλάξει την πόλη το γήπεδο τόνισε χαρακτηριστικά :


"Είναι γεγονός αδιαμφισβήτητο ότι το συγκεκριμένο έργο θα αλλάξει όχι μόνο την πόλη αλλά χωρίς υπερβολή θα γίνει σημείο αναφοράς για όλον τον Ελληνισμό, αλλά ακόμα και για πολίτες ξένων χωρών. Πέρα όμως του αθλητικού και πολιτιστικού σκέλους της υπόθεσης, η Αγιά Σοφιά λόγω των μουσείων και των άλλων χώρων θα λειτουργεί όλες τις μέρες του χρόνου, γεγονός που δίνει την δυνατότητα για νέους ορίζοντες μέσω των νέων θέσεων εργασίας, αλλά και την κατακόρυφη οικονομική ανάπτυξη των τοπικών επιχειρήσεων της πόλης, με την παράλληλη προσέλευση χιλιάδων επισκεπτών. Άλλωστε μην ξεχνάμε ότι παράλληλα με το γήπεδο η διοίκηση του Δήμου "τρέχει" και άλλα έργα να υλοποιήσει προς όφελος των δημοτών και των επισκεπτών, έργα που είχαμε εξαγγείλει στην προεκλογική μας εκστρατεία και που έχουμε δεσμευτεί για αυτά, ώστε να παρουσιάσουμε μια πόλη που θα είναι ένα πρότυπο πολιτιστικό και αθλητικό κέντρο για όλο τον κόσμο".