• AEK-view

Εκπληκτικό! Η βαθμολογία όλων των ομάδων χωρίς VAR! Στο -15 από την κορυφή η ΑΕΚ...(φωτό)Τρεις επισημάνσεις δικές μας πρωτού διαβάσετε το κείμενο :


α) Με την ανάγνωση της βαθμολογίας και πως θα ήταν χωρίς VAR, ο καθένας πλέον πανεύκολα μπορεί να καταλάβει γιατί τόσα χρόνια έβγαινε πρωταθλητής από τον χειμώνα, και πως προέκυπταν αυτές οι τεράστιες διαφορές του πρώτου από τους άλλους, οδηγώντας τους σε μια απλή συμμετοχή στο πρωτάθλημα και σε μια συνεχή γκρίνια και εσωστρέφεια, απολαμβάνωντας οι ίδιοι το... νέκταρ της επιτυχίας.


β) Να σημειώσουμε ότι μας προέκυψε και άλλη μια ομάδα (από τον Βορρά αυτή την φορά) που τα τελευταία χρόνια η προσθήκη του VAR τους έχει δημιουργήσει... προβλήματα τελικά.


γ) Δεν χρειάζεται όπως φαίνεται από την φετινή βαθμολογία να σπρώξεις τον πρώτο , προς την κατάκτηση του πρωταθλήματος. Υπάρχουν και άλλοι τρόποι όπως να "σφυρίζεις" δίκαια αυτόν και να "σφάζεις" τους άλλους


Διαβάστε και δείτε την βαθμολογία :


1: ΜΕΤΡΑΜΕ ΜΟΝΟ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΠΟΥ ΑΛΛΑΞΑΝ ΜΕ VAR

Στις αποφάσεις του VAR για κάθε ομάδα έχουμε καταγράψει ΜΟΝΟ αυτές που άλλαξαν εξαιτίας της παρουσίας του video. Τα πέναλτι για παράδειγμα που αρχικώς δεν δόθηκαν και μετά ο διαιτητής είδε το video και έδειξε την άσπρη βούλα. ΔΕΝ έχουμε μετρήσει φάσεις που η αρχική απόφαση του διαιτητή παρέμεινε ίδια και μετά τη χρήση του VAR. Παράδειγμα: Στο ντέρμπι του Άρη με τον ΠΑΟΚ, το πέναλτι που πήραν οι γηπεδούχοι ΔΕΝ ανήκει στις αποφάσεις που μετράμε, αφού η χρήση του video δεν άλλαξε την αρχική απόφαση του διαιτητή. Αντιθέτως, καταγράφεται το πέναλτι που δόθηκε στον ΠΑΟΚ, αλλά πάρθηκε πίσω στο VAR.

2: ΔΕΝ ΕΞΕΤΑΖΟΥΜΕ ΑΝ ΟΙ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΕΙΝΑΙ ΣΩΣΤΕΣ

Η καταγραφή αφορά μόνο τις φάσεις, όχι την ορθότητά τους. Δεν κάναμε ένα θέμα στο οποίο θα παίρνουμε θέση για τι έπρεπε να δοθεί και τι όχι. Αυτό δεν είναι θέμα που αναλύει πόσους βαθμούς έχουν “κλέψει” από την ομάδα σας ή πόσους βαθμούς έχει "κλέψει" ο τάδε αντίπαλος. Το θέμα δεν αφορά τη διαιτησία, την ορθότητα των αποφάσεων, τα σωστά και τα λάθη, τις πιθανές αλλοιώσεις αποτελεσμάτων. Το θέμα αφορά ΜΟΝΟ το πόσα πράγματα έχουν γίνει διαφορετικά επειδή φέτος έχουμε VAR. Το θέμα εξετάζει πόσα αποτελέσματα άλλαξαν για παράδειγμα με πέναλτι που δόθηκε με VAR στις καθυστερήσεις, όχι αν το πέναλτι ήταν σωστό, ούτε αν έπρεπε να δοθεί ένα άλλο που είδαν και άφησαν στο VAR, κτλ. Δεν έχουμε κάνει θέμα για τη διαιτησία, ούτε η βαθμολογία χωρίς VAR είναι βαθμολογία που λέει πως κάποιος έχει ευνοηθεί ή αδικηθεί από τη διαιτησία.


3: Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ ΕΓΙΝΕ ΜΕ ΠΡΟΣΘΑΦΑΙΡΕΣΕΙΣ

Κανείς δεν μπορεί να γνωρίζει με βεβαιότητα ποιο θα ήταν το τελικό αποτέλεσμα ενός αγώνα αν δεν είχε μετρήσει ένα γκολ. Μπορεί η ομάδα που της ακυρώθηκε το τέρμα να έβαζε κι άλλο, μπορεί και όχι. Ακόμα κι ένα πέναλτι που δεν δόθηκε στο 90’ μπορεί τελικά να μην άλλαζε κάτι, γιατί θα το έπιανε ο τερματοφύλακας. Με λίγα λόγια, προφανώς και το SPORT24 δεν γνωρίζει με σιγουριά τα αποτελέσματα που θα είχαμε χωρίς VAR. Αυτό που κάναμε ήταν να τα υπολογίσουμε κατά προσέγγιση, αφαιρώντας από το τελικό σκορ αυτά που προέκυψαν με χρήση του video. Αν η ομάδα σας νίκησε με 1-0 χάρις σε πέναλτι που πήρε με VAR, τότε θα την αφήσουμε στο 0-0. Αν ο αντίπαλος την ισοφάρισε με γκολ που μέτρησε με VAR, τότε θα υπολογίσουμε πως το video της στέρησε τη νίκη και δύο βαθμούς. ΧΩΡΙΣ να εξετάσουμε αν το πέναλτι ήταν ή δεν ήταν, χωρίς να ξέρουμε φυσικά αν αμέσως μετά θα έμπαινε άλλο γκολ.

ΙΔΟΥ Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ ΧΩΡΙΣ VAR, ΜΕ ΤΙΣ ΑΡΧΙΚΕΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ

Κι αφού ξεκαθαρίσαμε τα πράγματα, πάμε και στην εικόνα. Αυτή θα ήταν η βαθμολογία της φετινής Super League χωρίς το VAR να αλλάζει τις αρχικές υποδείξεις των διαιτητών. Οι ομάδες έχουν πάρει τις θέσεις που θα είχαν χωρίς VAR και στην τελευταία στήλη μπορείτε να δείτε πόσους βαθμούς θα είχαν χάσει/κερδίσει αν δεν υπήρχε η χρήση του video.


Χαμός. Ο ΠΑΟΚ θα ήταν 2ος, έναν βαθμό πίσω από τον Ολυμπιακό και 9(!) βαθμούς πάνω από τον Άρη. Ο ΟΦΗ θα ήταν στην 4η θέση τρεις βαθμούς πίσω από τον Άρη, ενώ η ΑΕΚ θα ήταν 5η, δύο βαθμούς πάνω από τον Παναθηναϊκό και 15 βαθμούς μακριά από την κορυφή. Η ΑΕΚ είναι η μοναδική ομάδα που έχει το VAR να μετατρέπει ήττα της σε νίκη. Στα Γιάννενα το video έδωσε πέναλτι στην Ένωση και ακύρωσε δύο γκολ του ΠΑΣ. Επίσης, στο 2-1 με τον ΟΦΗ το VAR μέτρησε γκολ της ΑΕΚ που είχε ακυρωθεί και στο 3-4 της Ριζούπολης πάρθηκε πίσω πέναλτι υπέρ του Απόλλωνα στις καθυστερήσεις. Στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό η ΑΕΚ έφερε 1-1 με το VAR να μετράει το γκολ του Βρουσάι.


Πηγή : Sport24.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΠΟΜΕΝΟΣ ΑΓΩΝΑΣ

Η ΠΕΝΑ ΠΟΥ "ΚΑΙΕΙ"