• AEK-view

Η ΑΕΚ έχει 1,5 μεταγραφική περίοδο μέχρι να μπει στην Αγιά ΣοφιάΓράφει ο Κώστας Φούσκας


Τα είπε όλα ο Μανόλο Χιμένεθ στις δηλώσεις του μετά το τέλος του νικηφόρου αγώνα με τον ΟΦΗ στην Κρήτη. “Είναι δύσκολο να βοηθήσεις μια ομάδα που ήταν χάλια ψυχολογικά – Το καλοκαίρι θα υπάρξει αξιολόγηση για όλους”.


Δυστυχώς, ανέφερε κάτι το οποίο το γνώριζαν μέχρι και οι πέτρες στα Σπάτα και ευτυχώς κάτι το οποίο άπαντες εντός και εκτός ομάδας περιμένουν πως και πως. Μετά το καλοκαίρι στην ΑΕΚ θα μείνουν αυτοί που πραγματικά αξίζουν και έχουν θέση στην ομάδα, έτσι ώστε να την βοηθήσουν στους στόχους της. Ο Χιμένεθ ήρθε και ανέλαβε την ομάδα και βρήκε ένα ρόστερ σαφώς ανώτερο από εκείνο που κατέκτησε το πρωτάθλημα, αλλά δεν ήταν επ’ ουδενί ομάδα και με πολλά ψυχολογικά. Χρειάζεται αρκετό χρόνο για να την βοηθήσει σε αυτό το κομμάτι, αλλά δείχνει ότι έχει αποτέλεσμα η δουλειά που γίνεται καθημερινά στα Σπάτα, αλλά και μέσω των αγώνων. Προσωπικά, η φετινή χρονιά μου θυμίζει πολύ τη χρονιά πριν την πρωταθληματική.1,5 μεταγραφική περίοδος για την πλήρη ενίσχυση του ρόστερ


Σε περίπτωση που κάποιοι το έχουν ξεχάσει, μάξιμουμ σε ένα χρόνο από τώρα (μακάρι να είναι πολύ νωρίτερα) η ΑΕΚ θα μπει στο νέο της γήπεδο και όλοι μας επιθυμούμε να έχει και το ανάλογο ρόστερ. Ένα ρόστερ το οποίο θα της αρμόζει, αλλά συνάμα θα αρμόζει και στο γήπεδο αυτό. Ένα ρόστερ που θα την κάνει να είναι το απόλυτο φαβορί για το πρωτάθλημα. Σε αυτόν τον έναν χρόνο που αναφέρω, έχουμε μέγιστο 1,5 μεταγραφική περίοδο για να γίνουν όλες οι απαραίτητες μεταγραφικές κινήσεις. Η περίοδος του καλοκαιριού, η οποία είναι και η σημαντικότερη σε μια ομάδα με στόχους και η χειμερινή, τον Ιανουάριο του 2022, για τυχόν ελλείψεις που θα προκύψουν ή διορθώσεις που θα πρέπει να γίνουν. Δυστυχώς, η μεταγραφική περίοδος που μόλις τελείωσε έφερε στην ομάδα μόνο ένα δεξί μπακ (θέλω να πιστεύω το βασικό της), παρότι οι θέσεις που "φώναζαν" για ενίσχυση ήταν πάνω από τρείς. Επομένως, το καλοκαίρι θα πρέπει να γίνουν αρκετές κινήσεις, για τις οποίες, θέλω να πιστεύω, έχει γίνει ήδη η προεργασία τους από τον νέο τεχνικό διευθυντή. Η πλειοψηφία αυτών που βλέπουν και αντιλαμβάνονται το σύγχρονο ποδόσφαιρο, εύκολα μπορούν και να αντιληφθούν σε ποιες θέσεις έχει έλλειψη ποιότητας η ομάδα. Δεν χρειάζεται να τις αναφέρουμε ξανά, γιατί γίνεται αρκετά κουραστικό.Αν είχε λίγη βοήθεια ο Χιμένεθ…


Ο κόσμος έχει κουραστεί και στενοχωρηθεί από τις αρκετές επικοινωνιακές σφαλιάρες που συνέβησαν πρόσφατα στην ομάδα, λόγω λανθασμένων επιλογών παιχτών, αλλά και κυρίως άρνησης στο να αγοραστούν παίχτες σε θέσεις που φωνάζουν για άμεση ενίσχυση. Μερικές φορές ειλικρινά μου δίνουν την εντύπωση στην ΑΕΚ ότι δεν θέλουν να δουν την πραγματικότητα και εθελοτυφλούν. Κανείς δεν είπε πως σε μια μεταγραφική περίοδο πρέπει η ομάδα να δώσει πακτωλό χρημάτων για να καλύψει όλες αυτές τις θέσεις, αλλά έπρεπε ήδη από τη μεταγραφική περίοδο που έληξε να είχε αποκτήσει περισσότερους από έναν παίχτη. Δυστυχώς όμως, οι επιλογές αυτές αναγκαστικά θα μεταφερθούν το καλοκαίρι, μαζί και με το όποιο άγχος για επίτευξη αυτών. Από την άλλη, όμως, είναι πραγματικά άσχημο και λυπηρό να βλέπεις παντού σχόλια και κατάρες από πολύ κόσμο, χωρίς να αντιλαμβάνεται τι συντελείται στην περιοχή της Νέας Φιλαδέλφειας, αλλά και σε εκείνον των Σπατών.


Έτσι όπως ήρθαν τα πράγματα, το καλοκαίρι θα είναι το πλέον σημαντικότερο για την ΑΕΚ σε πολλούς τομείς και μακάρι όλοι αυτοί, οι οποίοι είναι σε θέσεις "κλειδιά" να κάνουν σωστά τη δουλειά τους, έτσι ώστε τα αποτελέσματα να τους δικαιώσουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΠΟΜΕΝΟΣ ΑΓΩΝΑΣ

Η ΠΕΝΑ ΠΟΥ "ΚΑΙΕΙ"