top of page
Εικόνα συγγραφέαAEK-view

Η Ρίζου ξεφτιλίζει τον Ατρόμητο: «5 εκατοστά καθίζηση; Ούτε στον σεισμό του 1981!»



Η δικηγόρος της ΑΕΚ κ. Ελευθερία Ρίζου παίρνει ξανά το λόγο για την ουσία της υπόθεσης και αρχικά σημειώνει πως αποκλειστικά αρμόδιος για την αντικανονικότητα του γηπέδου είναι ο διαιτητής.





Αναλυτικά όσα ανέφερε:


«Το άρθρο 9 αναφέρει ότι ο αγωνιστικός χώρος που δεν πληροί τις προϋποθέσεις είναι αντικανονικός. Ο μοναδικός που πρέπει να κρίνει τον αγωνιστικό χώρο σύμφωνα με τον ΚΑΠ, είναι ο διαιτητής».



«Αποκλειστικά αρμόδιος για να κρίνει την αντικανόνικότητα του γηπέδου είναι ο διαιτητής. Το αποφάσισε και το καταχώρησε στο φύλλο αγώνα. Η ΠΑΕ Ατρόμητος δεν εγκαλεί τον εαυτό της αλλά τον διαιτητή και τολμά να του καταλογίσει και δόλο.

Οι αποκλίσεις που βρήκε ο διαιτητής ήταν στο ύψος των τερμάτων. Βρήκε πως το ένα είναι κατά πέντε και τρία εκατοστά και το άλλο κατά δύο. Έχει γίνει λόγος για τον τρόπο μέτρησης των τερμάτων. Σας προσκομίζουμε το άρθρο 4.2 από το οποίο προκύπτει πως ο έλεγχος είναι όταν αυτά τοποθετούνται στο γήπεδο (ο κατασκευαστικός). Ένα εγχειρίδιο για αυτούς που πρέπει να πιστοποιούν πως τα τέρματα είναι σύμφωνα με όσα ορίζει η FIFA», επισήμανε

Λέει το άρθρο: «Μια συσκευή λέιζερ ή ράβδος ικανή. Όχι για μια άκαπτη ράβδος όπως άκουσα αρκετά. Λέει μια ράβδος ικανή. Αυτά είναι φαιδρότητες. Θα έχει ο διαιτητής μια ράβδο άκαμπτο οκτώ μέτρων».


«Αφού μέτρησε ο διαιτητής και βρήκε κατά 5 και 3 εκατ. χαμηλότερα τα τέρματα δόθηκε ο χρόνος για να διορθωθεί το πρόβλημα. Εδώ δεν είχαν εφεδρικά δοκάρια. Τι είχαν κάνει; Τα είχαν «τσιμεντώσει». Αντί να είναι όπως πρέπει. Είναι εκγληματικό αυτό. Γιατί πρέπει να παίζει ώστε αν ο τερματοφύλακας η ποδοσφαιριστής χτυπήσει πάνω σε αυτό να “παίζει” για να απορροφήσει τον κραδασμό. Εδώ αν χτυπούσε κάποιος θα πέθαινε. Τι καιρικές συνθήκες και καθίζηση; Αν υπήρχε καθίζηση πέντε εκατοστών στο Περιστέρι θα είχαν πέσει πολυκατοικίες. Ούτε στον σεισμό του 1981!»

Comments


bottom of page