top of page
  • Εικόνα συγγραφέαAEK-view

Μαρινάκης: Πρέπει να κάνουμε ομάδα που θα κερδίζει και τη διαιτησία, με 50-50 θα ήμασταν πρωταθλητέςΜεταξύ άλλων είπε:


«Η ομορφιά της δημοκρατίας είναι να τα ανέχεσαι όλα αυτά, να συζητάς. Σε μια κοινωνία έχουμε ανθρώπους που προσφέρουν, άλλους που δεν προσφέρουν, που κλέβουν, που σκοτώνουν... Δυστυχώς τους ανεχόμαστε και προσπαθούμε με πολιτισμένο τρόπο να βρούμε άκρη. Σίγουρα το ελληνικό ποδόσφαιρο έχει πολλές παθογένειες και θα ήθελα να βρίσκεται σε πολύ ψηλότερο επίπεδο. Από το 2010 που ανέλαβα προσπάθησα με όλες τις δυνάμεις μου, οικονομικά και δίνοντας πολύ χρόνο σε καθημερινή βάση, να ενισχυθεί η ομάδα, να φτιαχτούν καλύτερα οι υποδομές και να έχουμε την κατάλληλη επιλογή συνεργατών, είτε λέγονται προπονητές, είτε ποδοσφαιριστές είτε στη διοίκηση, ώστε να αλλάξουμε επίπεδο τον Ολυμπιακό. Εκτός από ένα τεράστιο κλαμπ στην Ελλάδα, να μπορέσει να έρθει και μια ευρωπαϊκή καταξίωση. Η προσπάθεια αυτή έπιασε τόπο, βρεθήκαμε πιο ψηλά από ποτέ στην Ευρώπη, κάναμε μεγάλες νίκες που θα μείνουν στην ιστορία, είδαμε προπονητές που εργάστηκαν εδώ να κάνουν τεράστιες καριέρες σε ευρωπαϊκές ομάδες, αλλά και παίκτες που ξεκίνησαν μαζί μας να ξεχωρίζουν σε μεγάλες ομάδες. Επίσης βλέπουμε στελέχη που εργάστηκαν στην ΠΑΕ να είναι σε μεγάλες ομάδες. Είμαι ιδιαίτερα περήφανος γι' αυτό, βλέπουμε ότι μπορούμε να πρωταγωνιστήσουμε και στο εξωτερικό. Αυτή είναι η μεγαλύτερη απόδειξη. Το τι έχει γίνει στο ελληνικό ποδόσφαιρο... Υπάρχει μια σήψη, το βλέπει όλος ο κόσμος και πιστεύω πως το είδε ο πρωθυπουργός, γι' αυτό ζήτησε από τον πρόεδρο της UEFA, την ολιστική μελέτη, να εφαρμοστεί στην ΕΠΟ για να δούμε καλύτερη λειτουργία στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Αυτή η μελέτη με τεράστια καθυστέρηση η ΕΠΟ την προσάρμοσε στα μέτρα της, αλλά επί της ουσίας δεν έκανε τίποτα. Η ΕΠΟ δεν έχει επιτροπής, δεν έχουμε στην ουσία ξένο αρχιδιαιτητή αλλά τον κ. Μάνταλο, ενώ δεν αποφασίζουμε εμείς ως επαγγελματικό ποδόσφαιρο για την τύχη μας. Άρα κοροϊδεύουμε τους εαυτούς μας. Επίσης η επαγγελματική διαιτησία είναι νόμος του κράτους και δεν έχει εφαρμοστεί, για πολλούς και ευνόητους λόγους. Η νέα κυβέρνηση πρέπει να πάρει πρωτοβουλίες για να προχωρήσουμε. Ο δικός μου ο ρόλος δεν είναι να παραπονιέμαι συνέχεια. Είμαστε μια μεγάλη ομάδα, είμαστε νικητές. Δεν καταφέραμε, παρόλο που η χρονιά 2022/23 ήταν σε ό,τι αφορά στους μισθούς η μεγαλύτερη στην ιστορία με έξοδα 40 εκατ. ευρώ από 34 εκατ., να κάνουμε μια καλή χρονιά. Δεν καταφέραμε να φτιάξουμε μια καλύτερη ομάδα, ώστε να κερδίζει τη διαιτησία και το παρασκήνιο. Αν η διαιτησία ήταν 50-50, θα παίρναμε άνετα το πρωτάθλημα. Έχουμε ετοιμάσει ένα βίντεο με όλα τα εγκλήματα που έγιναν σε βάρος της ομάδας μας και υπέρ άλλων ομάδων. Η δουλειά του προπονητή και του κ. Κορδόν θα είναι πιο δύσκολη, γιατί πρέπει να κάνουμε μια ομάδα που θα κερδίζει και τη διαιτησία. Να ξέρετε πως στο τέλος σχεδόν πάντα είμαστε νικητές και αυτό μπορεί να το νιώσει μπαίνοντας στο γήπεδο. Υπάρχει αύρα του νικητή και είμαστε περήφανοι γι αυτό».


«Στην Ελλάδα υπάρχουν μεγάλα ταλέντα, που με τις κατάλληλες υποδομές μπορούν να διαπρέψουν. Το ελληνικό ποδόσφαιρο έχει μέλλον, γι' αυτό κι όταν ανέλαβα την προεδρία της Λίγκας, όταν προσελκύσαμε διάφορους χορηγούς, εξηγήσαμε ότι εδώ μπορεί να γίνει σωστή δουλειά, με την κατάλληλη διοίκηση και στην ΕΠΟ θα μπορούσαν να γίνουν πράγματα. Η ΕΠΟ πρέπει να ασχολείται μόνο με το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο, μόνο έτσι μπορεί να βρει το δρόμο του το επαγγελματικό ποδόσφαιρο. Στη λίγκα μπορούμε να συνεννοηθούμε έστω κι έτσι. Με όλο αυτό το ξεφτιλίκι, με τη διαιτησία, τις αδειοδοτήσεις και ομάδες που δεν έπρεπε ποτέ να συμμετέχουν, αυτά είναι κακώς κείμενα που πρέπει να σταματήσουν. Για να μη χάνουμε το χρόνο μας, θα πρέπει το επαγγελματικό ποδόσφαιρο να αποφασίζει για την τύχη του. Αυτό είναι το συμφέρον όλων των ιδιοκτητών, άσχετα με το τι κάνει ο καθένας στην καθημερινότητά του. Πρέπει να προσπαθήσει η κυβέρνηση να εφαρμοστεί για να πάμε μπροστά. Ο Ολυμπιακός έχασε πέρσι 31 εκατ. και πρόπερσι 14 εκατ. ευρώ. Αυτό δεν μπορεί να συνεχιστεί, πρέπει από τα έσοδά της να τροφοδοτείται. Πρέπει να πουλά παίκτες, να έχει έσοδα και να υπάρχουν ανταλλάγματα. Πρέπει το ποδόσφαιρο να ανέβει επίπεδο. Εμείς είμαστε εκεί για να το πράξουμε. Είμαι αισιόδοξος πως τους επόμενους δύο μήνες πρέπει αυτά να δρομολογηθούν».


«Λένε πολλοί τι έχουμε κάνει τα 13 προηγούμενα χρόνια. Δεν είναι μόνο το ποδόσφαιρο. Αυτά που έχουν γίνει στον Ερασιτέχνη, βόλεϊ, πόλο, κολύμβηση, γυναικείο μπάσκετ... είναι πολλά. Έχει αλλάξει η ιστορία του συλλόγου. Έχουμε πάρει 122 τίτλους και υπάρχουν πολλές διακρίσεις στο εξωτερικό με τίτλους. Αυτό έγινε με δουλειά, γιατί είχαμε τους κατάλληλους ανθρώπους που εργάζονται σκληρά, αλλά και τα χρήματα που βάζουμε κάθε χρόνο. Αν δείτε πόσα ξοδεύουμε κάθε χρονιά και το πολλαπλασιάσετε με τα 13 χρόνια, είναι πάρα πολλά εκατομμύρια. Αυτό που κάνει εντύπωση είναι πως σχεδόν ο μισός πληθυσμός της Ελλάδας είναι Ολυμπιακοί και θα μπορούσε κάποιος να αναλάβει κάποιο τμήμα, αλλά δεν βλέπω κανέναν να έχει κάνει το παραμικρό. Αυτό δεν είναι ευχάριστο. Επίσης λένε για την ΠΑΕ. Θέλει κάποιος να επενδύσει; Δεν του λέμε όχι, η πόρτα είναι ανοιχτή. Βρήκαμε τον Ολυμπιακό καταχρεωμένο, τον κυνηγάγανε από τον καφετζή μέχρι τον κάθε παίκτη. Θα πρέπει να έρθουν και άλλοι άνθρωποι να αναλάβουν και να μην τα περιμένουν όλα από 2-3 ανθρώπους. Η ιστορία έχει αλλάξει και έχει γραφτεί με χρυσά γράμματα. Οι τίτλοι είναι πολλοί. Η πόρτα είναι ανοιχτή σε όποιον θέλει, στον Ερασιτέχνη ή το ποδόσφαιρο».

Comments


bottom of page