top of page
  • Εικόνα συγγραφέαΆννα Βαπτίσμα

Μεζούρα... υψηλής απόδοσης!
Γράφει η Άννα Βαπτίσμα


1) Κοντά, ψηλά δοκάρια ....κάνετε ότι θέτε, τρένο η ομάδαρα μου !! Ίσως η καλύτερη εμφάνιση της ομάδας από το ματς με την Μπράιτον θεωρώ.

2)Επανεμφάνιση του ανελέητου πρεσινγκ με μεγαλη διάρκεια. Πνιξιμο του αντιπάλου, σωστές αλληλοκαλυψεις κ το κυριότερο κατ εμέ? Ατομικές καλές εμφανίσεις περαν της συνολικής .Η ομάδα δεν κινδύνεψε σε κανένα λεπτό του αγώνα .Ήταν κυρίαρχη από το πρώτο λεπτό απέναντι σε μια σκληρή κ αήττητη ομάδα για καιρό .

3)Το δίδυμο που αγαπησαμε κ κυρίως θα πω εγώ τον Καλενς γιατί τον Βιντα τον θεωρούμε κ τον έχουμε ήδη αρχηγό της καρδιάς μας .

Ο Καλενς, λοιπόν, είναι ένα ωραίο κ αναλαφρο στοπερ.Εχει ανεβασει κατά πολύ την ταχύτητα του κ έχει πολύ καλή αίσθηση της μεταβίβασης .

Ο Βιντα, άλλο ένα παιχνίδι, με το κλασσικο ένα λάθος που θα κάνει πάντα κ μετά θα είναι....Ο Βιντα !! Πλέον παλεύει λυσσαλέα να βάλει κ γκολ.4) Μια κανονικότητα στα μπακ επανήλθε .Γύρισε ο Ρότα στην θεσουλα του κ έκανε 90 λεπτό ο Πηλιος.

Για τον πρώτο θα πω ότι ήταν πολύ καλός χωρίς να έχει ιδιαίτερη πίεση αμυντική .Θα σταθώ περισσότερο ότι το παλεύει να βγάλει τον επιθετικό φόβο που έχει κ να κινηθεί στην επίθεση κοιτώντας με τη μούρη κ όχι τον σβέρκο .Βγάλαμε κ την ασιστ στον Πόνσε, αμέ .

5) Ιδιαίτερη μνεία στον μικρό .Ο Πηλιος χαρακτηρίζεται με μια λέξη ." Θρασύς" κ πολύ γουστάρω.Κανει τα λαθάκια απειρίας αλλά είναι γρήγορος, κολλάει στον αντίπαλο κ δείχνει να έχει εξαιρετικό ποδι στις μεταβιβάσεις .( Σε βλέπω να κλέβεις θέσεις κ καρδιές μικρέ).

6) Άξονα είχαμε Γιονσον, Πινέδα κ Τσουμπεραρα . Ο Βιβα Ζαπάτα έκανε ένα αθόρυβο παιχνίδι βοηθώντας κ στα ντουμπλάρισματα της άμυνας αλλά κ στην προώθηση της μπάλα .Δεν ήταν από τα καλύτερα του παιχνίδια αλλά ήταν ουσιαστικός .

7) Τι να πεις για τον Γιονσον πέραν από το να ανάψεις μια λαμπάδα, νααα με το συμπαθιο, για την έλευση του .Είναι από τον Πλανήτη Άρη κ μας το κρύβουν .

Ο άνθρωπος ήταν παντού επι 90 λεπτά .Έκοβε την μπάλα, κ ο τρόπος κίνησης του στον άξονα ....μαγικός .Η κεφαλιά στο γκολ ...Γιούργκεν Κλινσμαν!!

( Ο καλύτερος μου μαζί με Γκατσι κ Πόνσε).

 Η Τσουμπεραρα ήταν καλή αλλά δείχνει κουρασμενη .Έτρεχε πάνω-κατω αλλά του λείπει λίγο η έμπνευση .Δεν τον φοβάμαι όμως .
9) Το τανκ δεν ήταν καλό.Ενταξει, τους αντιπάλους τους τρώει breakfast με την σωματοδομή του αλλά έκανε πολλά λάθη στις μεταβιβάσεις του.

10) Γκατσινοβιτς από τα περσινά πρώτα παιχνίδια !! Καταπιε ότι έβρισκε μπροστά του αριστερά . Ντρίμπλαρε κ τα σημαιάκια κ τα ball-boys. Μαγικές κινήσεις κ ουσιαστικά κοψίματα .Θέλω αυτόν τον Γκατσι να ξαναδώ.

11) Κάνεις απροκρουσαρα ρε Στανκο !!!!

12) Πρέπει στα αποδυτήρια να ήπιε νερό του Καματερού ο Πόνσε, δεν εξηγείται αλλιώς .

ΕΜΦΑΝΙΣΑΡΑ !!! Τρία γκολ ( σεντερφορισια τα δύο ), όρεξη, πίεση στην πρώτη μπάλα ( το χε αυτό ούτως η άλλως), μαρκαρίσματα .

Το στοίχημα του τώρα είναι η διάρκεια αν κ θεωρώ ότι το ματς με τον Ατρόμητο ήταν κομβικό κ θα δούμε άλλον παίκτη πλέον ( ψυχολογία γαρ).

13) Ήρθαν κ τα φρεσκαρισματα .Ελιασον, Φερνάντες, Αραούχο, Πιζάρο, Φάν Βεερτ .

14) Ο Ελιασον δεν φάνηκε σχεδόν καθόλου αν κ αυτός κ οι υπολοιποι μπήκαν αφού είχε κριθεί το ματς. Κάτι πήγε να κάνει αλλά δεν είχε τα γνωστά του ανεβάσματα . Ο Σέρχιο μας, πέφτει στην φωτιά με την ψυχή του .Θεωρώ ότι θα δούμε τον γνωστό Αραούχο στα πλευοφς που θα έχει παιχνίδια στα πόδια του .Τίμιος.

15) Το πόσο χαίρομαι να βλέπω τον πιτσιποπο καλά δεν περιγράφεται .Μπαίνει σιγα σιγά στο κλίμα, ξέρει μπάλα για 5 γενιές, είναι υγιής κ...προσδοκώ .

Κάποια στιγμή Φερνάντες μαζί με Πιζάρο χόρεψαν τον Ατρόμητο στα άκρα κάνοντας με να χοροπηδάω .

16)Αμι τι άλλο δίνεις διάθεση κ θέληση σε Πιζάρο κ Φαν Βεερτ . Ο Πιζάρο ( εμφανώς αδυνατισμένος) έχει όρεξη κ κάτι πάει να κάνει, " βλέπει" το γήπεδο .Επιβάλλεται να ανεβάσει ταχύτητα όμως .

Ο Ολλανδός ψιλομπηκε στην περιοχή, κινήθηκε σωστά .

Αλλά για να τα λέμε όλα, πάντα από την μεριά του οπαδού, αν υπολογίζεται θέλει κ αυτός το καθαρό 90 λεπτό του .

17) Δεν ξέρω τι τους είπες Πελαδο μου .Δεν ξέρω τι ασκήσεις Γιόγκα, Ται-τσι τους έκανες .Τι επίκληση έκανες στον Μανιτου .Πάντως έπιασε. Εύχομαι να έχει διάρκεια ( άσχετως του αποκλεισμού η αλλαγή είχε αρχίσει ήδη να φαίνεται αν το δούμε ψύχραιμα) .

Γιατί αυτήν την ΑΕΚ δεν μπορει εύκολα να την καταβάλλει κανεις! Ούτε το παρασκήνιο .

18) Πάμε παρακάτω τώρα, με το αγαπημένο μου " Βημα-βημα κ ότι βγει " .Σειρά έχει να χορέψει πεντοζάλι ο ΟΦΗ .


ΑΕΚ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΑΝΤΙΠΡΌΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΑΕΚ Ο ΚΟΥΓΙΑΣ ΓΙΑΤΙ ΕΙΜΑΙ ΑΝΩΜΑΛΗ Κ ΘΕΛΩ ΝΑ ΔΩ ΤΙ ΘΑ ΛΕΕΙ ΠΕΡΙ ΕΞΥΓΙΑΝΣΗΣ!

Comments


bottom of page