top of page
  • Εικόνα συγγραφέαAEK-view

Ο Δημήτρης Μελισσανίδης προετοιμάζει το νέο κανάλι – Οι τελευταίες λεπτομέρειες
Ο Δημήτρης Μελισσανίδης και ο Λάμπης Ταγματάρχης προχωρούν για τον νέο τηλεοπτικό σταθμό


Ο Δημήτρης Μελισσανίδης είναι αποφασισμένος να προχωρήσει άμεσα ο τηλεοπτικός σταθμός της Ναυτεμπορικής και έτσι έχει ξεκινήσει η διαδικασία στελέχωσης του. Παράλληλα, γίνεται μεγάλη προσπάθεια για την δημιουργία ενός νέου σύγχρονου site της εφημερίδας η οποία πρόσφατα επαναλανσαρίστηκε με φρέσκια προσαρμοσμένη στη νέα εποχή εμφάνιση.


Η αναγέννηση της Ναυτεμπορικής και η επέκταση της σε όλα τα είδη των media είναι αναμφισβήτητα σημαντικό γεγονός για τον δοκιμαζόμενο σε πολλά επίπεδα κλάδο των ΜΜΕ. Ο Δημήτρης Μελισσανίδης υπέβαλε μια απρόσμενα υψηλή πρόταση εξαγοράς της Ναυτεμπορικής την οποία και τελικά απέκτησε. Όπως φαίνεται προχωρά με προσεκτικά, αλλά σταθερά βήματα στη δημιουργία ενός νέου μιντιακού ομίλου που φιλοδοξεί να αποκτήσει ξεχωριστή θέση στην πιάτσα. Όπως προαναφέραμε η εφημερίδα επαναλανσαρίστηκε, αλλά είναι δεδομένο ότι στις σημερινές συνθήκες ένα αμιγώς οικονομικό φύλλο που κυκλοφορεί στο περίπτερο είναι ένα πολύ δύσκολο εγχείρημα, αλλά η έλευση του νέου τηλεοπτικού καναλιού αναμένεται να δώσει νέα ώθηση και στην εφημερίδα όσο φυσικά και στο site. Ο Μελισσανίδης έδωσε τα κλειδιά στον Ταγματάρχη Το κανάλι έχει αναλάβει να στήσει ο Λάμπης Ταγματάρχης που έχει διατελέσει για πολλά χρόνια επικεφαλής τόσο της NOVA όσο και της ΕΡΤ και ξέρει όσο λίγοι τον χώρο. Το κανάλι θα εκπέμπει από ιδιόκτητες εγκαταστάσεις του ομίλου που βρίσκονται στον Περισσό και αυτήν την περίοδο έχει ξεκινήσει η διαδικασία στελέχωσης. Στόχος είναι να είναι όλα έτοιμα τον Αύγουστο για να ξεκινήσουν τα δοκιμαστικά ώστε τον Σεπτέμβριο το κανάλι να βγει στον αέρα.


Το κανάλι θα εκπέμπει στο Διαδίκτυο και στις δυο συνδρομητικές πλατφόρμες της Cosmote και της Nova.

Θα υπάρχει ενημερωτικό πρόγραμμα 8-12 ωρών σε πρώτη φάση το οποίο θα επαναπροβάλλεται στη συνέχεια, ενώ θα υπάρχουν και διαφόρων ειδών ανεξάρτητες ενότητες και θέματα που θα μπαίνουν σφήνα στο live πρόγραμμα ή θα προβάλλονται στις ώρες που δεν θα υπάρχει live πρόγραμμα, το Σαββατοκύριακο κλπ.

Οσον αφορά το site αυτό κουβαλάει την προηγούμενης γενιάς πλατφόρμα με την οποία εξακολουθεί να λειτουργεί η οποία του θέτει διάφορα εμπόδια στο να κινηθεί και να τρέξει όπως πρέπει στον ανταγωνισμό της ιντερνετικής ενημέρωσης. Βρίσκεται σε εξέλιξη η ανάπτυξη νέου προσαρμοσμένου στις σημερινές απαιτήσεις site, αλλά ως γνωστόν αυτές οι διαδικασίες απαιτούν χρόνο για να υλοποιηθούν. Παρόλα αυτά τόσο τα αριθμητικά όσο και τα ποιοτικά δεδομένα από το site των τελευταίων μηνών που έφτασαν στα χέρια της ιδιοκτησίας είναι πολύ ενθαρρυντικά και σε πρόσφατη σύσκεψη τα διευθυντικά στελέχη του site έγιναν αποδέκτες της ικανοποίησης της ιδιοκτησίας για τη μέχρι τώρα πορεία.
Σε αντίθεση με την εφημερίδα, που το team παρέμεινε το ίδιο μετά την αλλαγή ιδιοκτησίας, στο site που βρισκόταν σε μια κατάσταση safe mode πριν την πώληση υπήρξε είσοδος νέου διευθυντή (Μιχάλης Ψύλος) και αρχισυντακτών οι οποίοι όπως μαθαίνουμε έχουν δημιουργήσει έναν μηχανισμό λειτουργίας που δεδομένων των τεχνικών προβλημάτων αλλά και των ελλείψεων σε διάφορα καίρια πόστα που κουβαλάει το site από το παρελθόν αποδίδει καρπούς.

Το site θέτει βάσεις όταν υπάρξουν οι τεχνικές αλλαγές και κάποια ενίσχυση σε ανθρώπινο δυναμικό να μπει δυνατά στον ανταγωνισμό της ιντερνετικής ενημέρωσης. Το naftemporiki.gr πάσχει προφανώς στον κρίσιμο τομέα της σύνδεσης του με τα social media παρότι γίνεται προσπάθεια να παράγει συνεχώς φρέσκο και ενδιαφέρον υλικό όχι μόνο στον οικονομικό τομέα που είναι και το βασικό αντικείμενο της Ναυτεμπορικής, αλλά και σε άλλους τομείς όπως τις διεθνείς πολιτικές αναλύσεις, ενώ έχει προσθέσει και ένα πολύ δυνατό section επιστήμης/τεχνολογίας.


Πηγή: thestandard.gr

Comments


bottom of page