top of page
  • Εικόνα συγγραφέαAEK-view

Aλμέιδα: «Συζητάμε για την ενίσχυση της ομάδας, αλλά είμαι ευτυχής με τους παίκτες που έχω»Aναλυτικά όσα δήλωσε στους εκπροσώπους του Τύπου ο Ματίας Αλμέιδα:


-Ολοκληρώθηκε το βασικό στάδιο προετοιμασίας, πόσο ικανοποιημένος είστε, αν αυτά που περιμένατε να δείτε τα είδατε και ποιο ήταν το πρότζεκτ εξέλιξης;
«Μπορέσαμε και αναπτύξαμε - βελτιώσαμε πράγματα σε όλες τις προπονήσεις με όλα τις αποστάσεις, τα μέτρα, τα χιλιόμετρα που εγώ προσωπικά σκεφτόμουν πως πρέπει να κάνουμε. Καταφέραμε και πετύχαμε την μεθοδολογία δουλειάς που είχα σκεφτεί. Είναι μια παρόμοια προετοιμασία με την περασμένη χρονιά. Οι διεθνείς ενσωματώθηκαν πολύ καλά, αλλά θα υπάρχουν δυνατές προπονήσεις και στην Αθήνα, καθώς σίγουρα μας λείπουν κάποια πράγματα. Αλλά πραγματικά, μου άρεσε η διάθεση των παικτών και φάνηκε από τον τρόπο δουλειάς, το πως βοήθησαν όλοι στην ομάδα ακόμα και από το staff, που είναι πολύ βασικό για εμένα».
-Αυτό που βλέπαμε πέρυσι μας άρεσε, να το περιμένουμε σε μεγαλύτερη διάρκεια, ταχύτητα και ένταση φέτος;

«Μπορώ να εγγυηθώ κάτι παρόμοιο. Αν κάνουμε το ίδιο, θα είμαστε ανταγωνιστικοί. Αν μπορέσουμε να είμαστε καλύτεροι σε κάποια πράγματα σίγουρα θα είναι καλύτερο και για εμάς. Όταν έχεις κερδίσει κάποια πράγματα, δεν είναι εύκολο να έχεις ίδια απόδοση. Γι’ αυτό είπα και σε προηγούμενες δηλώσεις, πως εγώ έχω κλείσει το βιβλίο του νταμπλ και το μόνο που επιθυμώ να σκέφτονται και οι παίκτες, είναι αυτό ακριβώς που σκέφτομαι και εγώ, πάντα να θέλουμε κάτι παραπάνω. Και γι’ αυτό πρέπει να δουλέψουμε, να είμαστε ταπεινοί και ενωμένοι, γνωρίζοντας ότι θα είναι μακριά χρονιά. Πρέπει να προσπαθήσουμε να αντιληφθούμε όλοι, ότι πάλι ξεκινάμε από το μηδέν».


-Στα δύο τελευταία ματς, είδαμε εικόνα ετοιμότητας, ποια στοιχεία θέλετε να προσθέσετε και ποια να διορθώσετε;

«Γνωρίζετε εσείς που ήσασταν από την πρώτο μέρα, πως πλέον πρέπει να χαλαρώσουμε τη δουλειά. Πλέον, δεν θα κάνουμε δύο διπλές προπονήσεις, θα γίνεται μια προπόνηση την μέρα, γνωρίζοντας ότι κάθε ένας επιστρέφει στο σπίτι του. Είμαστε σε εποχή καλοκαιριού, χρειαζόμαστε όλοι και λίγη ξεκούραση, οπότε θεωρώ ότι η εξυπνάδα του καθενός θα είναι σημαντική για να συνεχίσουμε στο δρόμο που έχουμε χαράξει. Αλλά είμαι χαρούμενος με τη δουλειά που έγινε στην Ολλανδία, χαρούμενος για τις προπονήσεις, για την εικόνα, τους αγώνες που δώσαμε και σίγουρα φαίνεται πως υπάρχει μια ιδέα που διατηρείται».


-Την ΑΕΚ την γνωρίσανε οι αντίπαλοι, σας αγχώνει το ότι ίσως επιχειρήσουν να σας αντιγράψουν, τι ρόλο παίζει στο σχέδιο σας αυτό;

«Εγώ προσωπικά θέλω να συνεχίσουμε τη δουλειά που ζητάμε να κάνουμε και να να είμαστε συγκεντρωμένοι. Αν οι αντίπαλοι, τους οποίους πάντα μελετώ και σέβομαι, πάνε να μας αντιγράψουν είναι καλό. Σε προσωπικό επίπεδο, δεν θα μπορούσα να αντιγράψω κανέναν, όταν μιμείσαι είσαι κενός από συναισθήματα, προσωπικά δεν μπορώ να το δω έτσι».-Η στόχευση της ερώτησης είχε να κάνει περισσότερο με το γεγονός πως οι αντίπαλοι ίσως προσαρμόζονται στην ΑΕΚ;

«Αυτό μπορεί να ισχύει, είναι αλήθεια, αλλά δεν με ανησυχεί. Έχει να κάνει με τη δική μας δουλειά μέσα στο γήπεδο. Αν το καλοσκεφτούμε, στα παιχνίδια των πλέι-οφ και του Κυπέλλου, αντιμετωπίσαμε τους ίδιους αντιπάλους και εμείς παίζαμε πάντα με τον ίδιο τρόπο. Επίσης δεν θα μας αναλύουν μόνο εκείνοι, θα τους αναλύουμε και εμείς».


-Στα μεταγραφικά εκτός από τον Πισάρο, εμείς αναφέρουμε και για στόπερ, συνιστά και για εσάς μια προτεραιότητα ο κεντρικός αμυντικός;

«Είναι ένα από τα σημεία που θα χρειαζόμασταν βελτίωση ο κεντρικός αμυντικός για να είμαστε πιο ανταγωνιστικοί. Ήμασταν σε συζητήσεις με πολλούς παίκτες, η διοίκηση έκανε καλές προτάσεις αλλά επέλεξαν κάποια άλλα μέρη να πάνε. Εγώ πάντα συμφωνώ με την ιδέα, να μην φέρουμε κάποιον μόνο για να λέμε ότι φέραμε. Γιατί πάντα μου αρέσει να φτιάχνω έναν παίκτη, για παράδειγμα στο φιλικό με την Σαχτάρ είδαμε έναν νεαρό να συμμετέχει στην ομάδα και επίσης εγώ ξεκάθαρα μπορώ να έχω έναν παίκτη και να τον χρησιμοποιήσω σε δύο θέσεις.


Έχω συζητήσει με τη διοίκηση, έχουμε μόνιμη επικοινωνία, οπότε αν έρθει ένας ποδοσφαιριστής να είναι έτοιμος, ανταγωνιστικός, αν είναι παίκτης που θα χρειαστεί χρόνο ή μπορεί να μην είναι έτοιμος να προσαρμοστεί στο δικό μας σύστημα, προτιμώ να χρησιμοποιήσω τους υπάρχοντες παίκτες. Θεωρώ ότι το κλαμπ και εγώ πιστεύουμε ότι οι παίκτες που θα έρθουν και θα κληθούν να παίξουν, θα πρέπει να είναι δύσκολο να παίξουν στην ΑΕΚ. Να είναι δηλαδή ανταγωνιστικοί».


-Είδαμε πληρότητα, είδαμε εντυπωσιακή εικόνα με την Σαχτάρ, έρχονται και οι μεταγραφές… Αρκετοί αναρωτιούνται ποιος θα πρωτοπαίξει;

«Απομένουν άλλες τρεις εβδομάδες, σε αυτό το διάστημα θα παρατηρώ τα πάντα και τον τρόπο που αναπνέουν οι παίκτες. Τα παρατηρώ όλα, τα σημειώνω όλα, αυτός είναι ο ανταγωνισμός που θέλω να έχω. Ο πρώτος που θα κάνει λάθος θα είμαι εγώ, γιατί εγώ παίρνω τις αποφάσεις και τους επιλέγω αυτούς που θα αγωνιστούν, αλλά όποιος καταφέρει να επιλεχθεί, τότε θα πρέπει να κάνει τα πάντα για να κρατά τη θέση του, τους χρειάζομαι να είναι όλοι καλά όπως και πέρυσι, όπου όλοι συμμετείχαν στα παιχνίδια».


-Χωρίς να μας πείτε ονόματα - εκτός αν θέλετε - στην επαφή που έχετε με τη διοίκηση, έχετε ενημέρωση αν στην επόμενη εβδομάδα ή δέκα μέρες θα έρθει ένας ή και δύο παίκτες;


«Δεν ξέρω να αναφερθώ σε μέρες, είμαστε σε αναζήτησή έτσι ώστε να ενισχύσουμε την ομάδα με κάτι καλό. Αλλα επαναλαμβάνω είμαι ευτυχής για τους παίκτες που έχω».


-Πριν κάποιες εβδομάδες ο κ. Μελισσανίδης είπε για 4-5 μεταγραφές, είναι κοντά στον αριθμό που συμφωνείτε και εσείς;

«Αν συμφωνεί και ο ίδιος ο κ. Μελισσανίδης.».

Comments


bottom of page