top of page
  • Εικόνα συγγραφέαAEK-view

Τραγικός επίλογος σε μία τραγική χρονιά ντροπή για την ιστορία της ΑΕΚ



Δεν περίμενε κανείς το τελευταίο ματς μιας εφιαλτικής χρονιάς για να καταλάβει το δράμα αυτής της ΑΕΚ, αλλά είναι φοβερό πως κατάφεραν ακόμα και τώρα να προκαλέσουν θλίψη με την εικόνα τους. Εχοντας αμυντική συμπεριφορά για κλάματα, η ΑΕΚ βρήκε έναν απελπιστικό, σχεδόν εξευτελιστικό τρόπο να ηττηθεί ξανά από τον Ολυμπιακό με 2-3 και να γεμίσει πίκρα και οργή τον κόσμο της, με το ΟΑΚΑ να «βράζει» από την αρχή και να εκρήγνυται στο φινάλε.


Η ΑΕΚ προηγήθηκε δύο φορές, είχε ευκαιρίες και για άλλα γκολ, αλλά ήταν τόσο τραγική στην άμυνα που έδωσε στον Ελ Αραμπί την ευκαιρία να γίνει ξανά ο δήμιος της και να σκοράρει τρεις φορές, όλες από δώρα των αμυντικών της ΑΕΚ. Απογοητευτική κατάσταση, συνέχεια μιας θλιβερής χρονιάς, που είναι φανερό πως δεν μπορεί να έχει καμία σύνδεση με αυτό που θα δημιουργηθεί. Απαράδεκτοι και κατώτεροι των προσδοκιών όλοι.



«Πειραματική» 11άδα

Μέσα στο νοσηρό κλίμα των τελευταίων ημερών, η ΑΕΚ είχε και την αγωνιστική υποχρέωση να παίξει κόντρα στον Ολυμπιακό. Με βίους αντίθετους, τους «κιτρινόμαυρους» εκτός Ευρώπης στη χειρότερη χρονιά τους και τους παίκτες του Ολυμπιακού πρωταθλητές και ερχόμενους από φιέστα. Ο Οφρυδόπουλος είχε να καλύψει πολλά θέματα, καθώς πέραν των έτσι κι αλλιώς περιορισμένων επιλογών, υπήρξαν και απουσίες των τελευταίων ημερών.


Ετσι, η 11άδα που παρέταξε στο βασανιστικό τελευταίο αγώνα της σεζόν, είχε πολλούς νεωτερισμούς. Ο Στάνκοβιτς παρέμεινε κάτω από τα δοκάρια, αλλά η άμυνα άλλαξε στα ¾, με τους Μισελέν και Μοχαμάντι να παίρνουν θέση στα άκρα και τον Σβάρνα ως παρτενέρ του Μήτογλου. Ο Λε Ταλέκ έπαιξε κάτι μεταξύ τρίτου στόπερ και κόφτη, με Κριχόβιακ και Χατζισαφί εσωτερικούς χαφ, ενώ ο Λιβάι παρέμεινε στην κορυφή της επίθεσης με τον Τσούμπερ αριστερά και τον Τάνκοβιτς δεξιά.



Γρήγορο γκολ, πρώτή γκέλα

Υπό έντονες αποδοκιμασίες που υπήρχαν πριν καν την έναρξη του αγώνα, αλλά και το πειραματικό σχήμα της 11άδας που δεν είχε παίξει ούτε σε προπόνηση, όλα κινούνταν σε υποτονικό ρυθμό. Παρόλα αυτά, ένα κλέψιμο του Μοχαμάντι στον Ελ Αραμπί έδωσε στην ΑΕΚ μια γρήγορη αντεπίθεση, με τον Λιβάι να πασάρει στον Τσούμπερ και ο Ελβετός – που είχε κάνει κίνηση στον άξονα – να ανοίγει το σκορ με διαγώνιο δεξί σουτ (14’).

Ακόμα και το γκολ δεν στάθηκε ικανό να αλλάξει το κλίμα και να αποτρέψει τις αποδοκιμασίες. Στελέχη, παίκτες βρίσκονταν στο στόχαστρο της εξέδρας και ο Τσούμπερ αποδοκιμάστηκε πανηγυρίζοντας το γκολ. Το κλίμα βάρυνε ακόμα περισσότερο, όταν σε μια φαινομενικά ακίνδυνη σέντρα από αριστερά, ο Στάνκοβιτς δεν μπόρεσε να απομακρύνει και η μπάλα πήγε συστημένη στο κεφάλι του Ελ Αραμπί, που δεν έχασε την ευκαιρία για το 1-1 με κοντινή κεφαλιά (20’).


Μετά το γκολ του Ολυμπιακού, ο ρυθμός του ματς έπεσε. Η ΑΕΚ έψαχνε κάτι καλό κυρίως με ατομικές προσπάθειες του Τσούμπερ, ενώ ο Ολυμπιακός έφτανε με μεγαλύτερη άνεση κοντά στην περιοχή της ΑΕΚ, αλλά δεν γινόταν απειλητικός για την εστία του Στάνκοβιτς. Ετσι, δίχως μεγάλες συγκινήσεις και με την εξέδρα να βρίσκεται στα κόκκινα, οι δύο ομάδες πήγαν στα αποδυτήρια με το σκορ στο ισόπαλο 1-1 και χωρίς κάτι ιδιαίτερο.



Γκολ ο Λιβάι, νέα λάθη

Στο δεύτερο ημίχρονο ο Οφρυδόπουλος είχε να αντιμετωπίσει και την αποχώρηση του Κριχόβιακ που ζήτησε αλλαγή έπειτα από ενοχλήσεις στο ισχύο και έριξε στο ματς τον Σάκχοφ. Η ΑΕΚ άρχισε να κυκλοφορεί την μπάλα σωστά και έπειτα από επίθεση διαρκείας, ο Χατζισαφί έφερε σωστά την μπάλα στην περιοχή, ο Λιβάι έβαλε στα δίχτυα τον Σισέ και νίκησε κατά κράτος τον αντίπαλο του, δίνοντας ξανά προβάδισμα στην ΑΕΚ (48’).

Δεν έφταναν όλα στην ΑΕΚ, υπήρξαν και προβλήματα τραυματισμών. Ο Μήτογλου τέθηκε νοκ άουτ, ο Σβάρνας έπαιζε με ενοχλήσεις και ο Οφρυδόπουλος έριξε εσπευσμένα στο ματς τον Κορνέζο, που καταχειροκροτήθηκε από τον κόσμο. Η ΑΕΚ έδωσε χώρο στον Ολυμπιακό και προσπαθούσε να χτυπήσει σε κόντρα επίθεση. Ο Τσούμπερ σκόραρε αλλά κρίθηκε οριακά οφσάιντ, ο Τάνκοβιτς έκανε λάθος επιλογή σε αντεπίθεση και έδωσε τη λάθος πάσα στον Λιβάι.


Η ΑΕΚ έκανε ευκαιρίες, αλλά ο Ολυμπιακός βρήκε το γκολ στο 69’. Ο Βαλμπουενά σέρβιρε από δεξιά, ο Στάνκοβιτς απέκρουσε εξ επαφής την κεφαλιά του Κούντε, αλλά ο Ελ Αραμπί βγήκε εντελώς αμαρκάριστος στη μικρή περιοχή και έστειλε την μπάλα στα δίχτυα για το 2-2. Ξανά μούδιασμα, αλλά η ΑΕΚ παραλίγο να βρει γκολ με τον Σάκχοφ, έπειτα από φοβερή εκτέλεση φάουλ του Τάνκοβιτς που δεν μπόρεσε να αποκρούσει με σιγουριά ο Κρίστινσον, που όμως ακυρώθηκε επειδή ξεκίνησε από θέση οφσάιντ ο Ουκρανός χαφ.


Στο φινάλε τέθηκε νοκ άουτ με ενοχλήσεις και ο Λιβάι, με τον Οφρυδόπουλο να περνά αναγκαστικά τον Μουστακόπουλο και τον Τσούμπερ να παίζει στην κορυφή της επίθεσης. Ηδη, είχε βγει από νωρίς και ο Σβάρνας, με τον Μισελέν να παίζει πλέον ως τρίτο στόπερ και τον Ρότα δεξί μπακ χαφ. Αλλά ο επίλογος ήταν ξανά μαύρος. Σε ακόμα μια στατική φάση η άμυνα κοιμήθηκε, ο Σισέ πήρε την κεφαλιά από τον Μιτάι και ο αφύλαχτος Ελ Αραμπί σκόραρε για τρίτη φορά (87’).


ΑΕΚ – Ολυμπιακός 2-3

ΑΕΚ (Σ. Οφρυδόπουλος, 4-3-3): Στάνκοβιτς, Μισελέν, Σβάρνας (77’ Ρότα), Μήτογλου (53’ Κορνέζος), Μοχαμάντι (77’ Μιτάι), Λε Ταλέκ, Κριχόβιακ (46’ Σάκχοφ), Χατζισαφί, Τάνκοβιτς, Τσούμπερ, Γκαρσία (83’ Μουστακόπουλος)

Ολυμπιακός (Π. Μαρτίνς, 4-5-1): Κρίστινσον (90’ Καραργύρης), Ανδρούτσος, Σισέ, Μπα, Κίτσος, Μπουχαλάκης (80’ Κανέ), Κούντε, Βρουσάι (64’ Λόπες), Βαλμπουενά (79’ Καρβάλιο), Φορτούνης (46’ Μασούρας), Ελ Αραμπί

O Ολλανδός Μάκελι χρέωσε με κίτρινη κάρτα τους Μοχαμάντι (31’), Λε Ταλέκ (32’), Μισελέν (83’) – Μασούρα (58’).


Πηγή: enwsi.gr

bottom of page