top of page
  • Εικόνα συγγραφέαAEK-view

Αλβες: «Θέλω να ανταποδώσω στην ΑΕΚ και στους οπαδούς της κάτι από αυτά που μου προσέφεραν»Να ανταποδώσει στην ΑΕΚ τις ευκαιρίες που του έχει δώσει στην αρχή και στο φινάλε της καριέρας του θέλει ο Μπρούνο Άλβες, όπως τόνισε σε συνέντευξή του στην επίσημη σελίδα της ομάδας.


Ο αθλητικός διευθυντής των «κιτρινόμαυρων» μίλησε για τη συνεργασία του με τον Ματίας Αλμέιδα και τους στόχους που έχει θέσει η ομάδα ενώ τόνισε το ισχυρό δέσιμο που έχει με τον σύλλογο.Αναλυτικά, όσα είπε:


«Η ΑΕΚ ήταν η ομάδα που μου έδωσε μετά το τέλος της καριέρας μου ως παίκτης την ευκαιρία με αυτή τη δουλειά, ήταν η ομάδα που στην αρχή της καριέρας μου επίσης μου έδωσε την ευκαιρία να δείξω στον κόσμο το παιχνίδι μου. Έτσι είμαι πολύ ευχαριστημένος που είμαι εδώ, θέλω να πετύχω και θέλω να ανταποδώσω στην ΑΕΚ κάτι από αυτά που μου πρόσφερε, όπως και στους οπαδούς της», ανέφερε αρχικά.Για τον ρόλο του στην ομάδα, είπε: «Όχι, δεν είχα ακόμη ξεκάθαρη ιδέα για τον ρόλο, γιατί ούτε καν είχα σταματήσει οριστικά το ποδόσφαιρο όταν έλαβα αυτή τη πρόσκληση από την ΑΕΚ. Μετά από αυτό έπρεπε να προετοιμάσω τον εαυτό μου και το μυαλό μου, έπρεπε να δω το ποδόσφαιρο με διαφορετικό μάτι σε σχέση με όταν ήμουν ακόμη ποδοσφαιριστής, γιατί τώρα είμαι αθλητικός διευθυντής και πρέπει να δω τα πράγματα με διαφορετικό τρόπο, αλλά μπόρεσα σε αυτές τις τρεις τέσσερις εβδομάδες που είχα για να ξεκουραστώ και να βάλω το μυαλό μου στη σωστή θέση, να συγκεντρωθώ στην ΑΕΚ και στο τι μπορούμε να πετύχουμε όλοι μαζί».


Για τις διαφορές σε σχέση με πέρυσι: «Δεν ήμουν εδώ την προηγούμενη σεζόν και δε ξέρω πως ήταν το περιβάλλον στην ομάδα. Τώρα βλέπω πως οι προπονήσεις, το περιβάλλον, η δουλειά του τεχνικού τιμ, είναι πολύ καλά, πολύ έντονα. Πιστεύω πως όλοι μας έχουμε τη προσήλωση και τη συγκέντρωση για να κάνουμε την ΑΕΚ να πετύχει κι αυτό που είναι που βλέπω μέχρι τώρα».


Όσο για τη συνεργασία με τον Ματίας Αλμέιδα: «Είμαι πολύ εντυπωσιασμένος με τον προπονητή και το τιμ του, σαν παίκτης όλοι ξέρουν ποιος ήταν, σαν προπονητής δείχνει πως μπορεί να ηγηθεί της ομάδας, βάζει ένταση σε κάθε προπόνηση, είναι ένας τεχνικός που του αρέσει να ηγείται στη προπόνηση και είναι πολύ σημαντικό κάθε μέρα οι παίκτες να παίρνουν κίνητρο και να αποκτούν φιλοδοξίες μέσα από τη προπόνηση. Αυτό είναι πολύ ωραίο και πιστεύω είμαστε στο σωστό δρόμο για να πετύχουμε και πρέπει να ξέρουμε πως μόνο όλοι μας μαζί μπορούμε να τα καταφέρουμε».


Για τους στόχους που υπάρχουν: «Το ποδόσφαιρο έχει αλλάξει πολύ, με τη παγκοσμιοποίηση γενικώς η βιομηχανία του ποδοσφαίρου έχει αλλάξει πολύ, αλλά νομίζω πως και η προοπτική της ΑΕΚ αναπτύσσεται με το χρόνο, είμαστε όλοι εδώ για να κάνουμε την ΑΕΚ να πετύχει, περιμένουμε να έχουμε μια πολύ δυνατή κι ανταγωνιστική ομάδα και θέλουμε να δείξουμε σε όλο τον κόσμο ποια είναι η ΑΕΚ, αυτή είναι η νοοτροπία όλων μας.


Πρώτα απ’ όλα θέλω να δώσω κάτι από την εμπειρία μου σε όλα, δουλεύω όλα αυτά τα χρόνια στο ποδόσφαιρο, έχω εμπειρία από όλες τις πολλές διαφορετικές χώρες που έχω παίξει, υπάρχουν πολλά πράγματα στα οποία μπορώ να βοηθήσω, ακόμη και το τεχνικό τιμ, ακόμη και τους παίκτες, ακόμη και τη διοίκηση, με ιδέες κι όλα όσα έχω ζήσει στο ποδόσφαιρο τόσα πολλά χρόνια. Προσπαθώ να υποστηρίξω τη δουλειά των προπονητών, των παικτών, να παρακολουθώ πως λειτουργούν τα πάντα, και φυσικά και κάποιες ιδέες για την αγορά και παίκτες που θα μπορούσαμε να επιλέξουμε. Όλα θα έρθουν με την ώρα τους, χτίζουμε μια ομάδα, θέλουμε δυνατή κι ανταγωνιστική ομάδα, και το πιο σημαντικό να ξέρουν όλοι οι παίκτες πως κάνουμε ό,τι κάνουμε με αφοσίωση για το σύλλογο, τον προπονητή, τους οπαδούς».Για το δέσιμο που έχει με την ομάδα: «Μερικές φορές στη ζωή δε μπορείς να εξηγήσεις τα πάντα, μπορείς απλά να τα νιώσεις. Πιστεύω πως μια σεζόν στην ΑΕΚ για μένα ήταν αρκετή για να κερδίσω την αναγνώριση του κόσμου, επειδή πάντα έδινα ό,τι είχα μέσα στο γήπεδο. Προσπάθησα να προστατέψω την ΑΕΚ, να πολεμήσω για την ΑΕΚ με τη ζωή μου και πιστεύω πως οι οπαδοί το είδαν και το εκτίμησαν. Φυσικά δε το περίμενα σε τέτοιο βαθμό, αλλά σε όλη μου τη καριέρα ήμουν επαγγελματίας, έδινα τα πάντα και πιστεύω πως τα συμπεράσματα έβγαιναν με βάση όσα έβλεπαν από μένα μέσα στο γήπεδο. Είμαι πολύ χαρούμενος που είχα αυτή την εμπειρία, η οποία στη πραγματικότητα άλλαξε τη ζωή μου, επειδή από την παρουσία μου στην ΑΕΚ άνοιξε η πόρτα στο ποδόσφαιρο για μένα. Μετά την ΑΕΚ μου δόθηκαν πολλές ευκαιρίες, όλοι άρχιζαν να με βλέπουν διαφορετικά, είμαι πολύ ευγνώμων για την ευκαιρία που είχα εδώ, ήταν μια μεγάλη ευχαρίστηση για μένα το να βρεθώ εδώ, είναι χρόνια από τα οποία ακόμη κρατάω φιλίες. Ήταν πολύ σημαντικά όσα κάναμε, γιατί ήταν μια πολύ δύσκολη χρονιά, με πολλά πράγματα να συμβαίνουν και είχαμε μια ομάδα με άντρες, δυνατούς παίκτες, με δυνατή νοοτροπία, που αφήναμε ό,τι είχαμε και δεν είχαμε μέσα στο γήπεδο».


Για το νέο γήπεδο: «Είναι ιδιαίτερο για τους οπαδούς, αλλά είναι και για μένα επίσης. Δεν είχα την ευκαιρία να παίξω στο δικό μας γήπεδο και το να έρθω εδώ τη σεζόν στην οποία ανοίγει το νέο γήπεδο, είναι μια πολύ σημαντική στιγμή και σίγουρα θέλω πολύ να είμαι εκεί. Γι΄αυτό θέλω η ομάδα να πετύχει, να ανταγωνιστεί, θέλω οι οπαδοί κι όλοι γύρω από τον σύλλογο να είναι χαρούμενοι με την ομάδα. Όταν βλέπουμε την ομάδα, θέλουμε να είμαστε μέρος της, θέλουμε να χαιρόμαστε με αυτό που βλέπουμε. Πιστεύω πως έχουμε τα κατάλληλα πρόσωπα, προπονητή, παίκτες, όλοι μαζί μπορούμε να τα καταφέρουμε».
댓글


bottom of page