top of page
  • Εικόνα συγγραφέαAEK-view

Η εισαγγελέας πρότεινε την ενοχή του Ιβάν Σαββίδη για την εισβολή στο ΠΑΟΚ - ΑΕΚ
Η εισαγγελέας του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Θεσσαλονίκης πρότεινε την ενοχή του Ιβάν Σαββίδη για την εισβολή του στον αγωνιστικό χώρο της Τούμπας στον αγώνα ΠΑΟΚ - ΑΕΚ το 2018.


Σύμφωνα με το grtimes.gr, το ίδιο πρότεινε για τον πρώην τεχνικό διευθυντής της "ασπρόμαυρης" ΠΑΕ, Λούμπος Μίχελ, ενώ ζήτησε την απαλλαγή των υπολοίπων 6 κατηγορουμένων.


“Δεν είχε το δικαίωμα να εισέλθει στον αγωνιστικό χώρο. Φαίνεται ότι ήθελε να διαμαρτυρηθεί . Άνθρωποι της προσωπικής του φρουράς και ποδοσφαιριστές του ΠΑΟΚ προσπάθησαν να τον αποτρέψουν. Δεν δικαιούταν να παίρνει το όπλο στον αγωνιστικό χώρο, σύμφωνα με τον αθλητικό νόμο” εξήγησε η εισαγγελική λειτουργός.
Στη συνέχεια, σύμφωνα με το thesstoday.gr, πρόσθεσε πως αν ο σκοπός του Ιβάν Σαββίδη, ήταν να αποσιωπηθεί η ένταση, "δεν υπήρχε λόγος να κάνει κάτι τέτοιο, καθώς το αποτέλεσμα ήταν το αντίθετο. Δημιουργήθηκε ακόμη μεγαλύτερη ένταση. Αυτό, σε συνδυασμό με το όπλο που είχε στην κατοχή του, διακινδύνευσαν την ασφαλή διεξαγωγή του αγώνα".

Νωρίτερα, ως μάρτυρας υπεράσπισης κατέθεσε ο διερμηνέας του προέδρου του ΠΑΟΚ, λέγοντας τα εξης:

"Ο κ Σαββίδης είχε σκοπό να αποτρέψει την είσοδο των φιλάθλων στο γήπεδο. Ο φόβος του ήταν ότι αυτή η καθυστέρηση θα προκαλούσε σύρραξη. Μπήκε και βγήκε γρήγορα. Σχετικά με την άδεια οπλοφορίας, αυτή έγραφε μόνο ότι απαγορεύεται η κατοχή στο χώρο του αεροδρομίου.

Είναι ένας άνθρωπος λάτρης της χώρας. Ήρθε για να επενδύσει στη χώρα. Έχει κάνει δωρεές και έχει βοηθήσει πολύ κόσμο χωρίς να έχει γίνει γνωστό. Έχει επενδύσει ένα τεράστιο ποσό στην Ελλάδα, και στον ΠΑΟΚ ένα μεγάλο πόσο. Η μεγάλη του αγάπη είναι ο ΠΑΟΚ".

"Ήμουν ο νόμιμος εκπρόσωπος της ομάδας εντός αγωνιστικού χώρου. Ήταν ένα παιχνίδι που έκρινε έναν τίτλο, το πρωτάθλημα. Υπήρχε ένταση που υπάρχει σε ένα ντέρμπι. Μετά την περίφημη φάση ακύρωσης του γκολ , υπήρξε αναστάτωση- διαμαρτυρίες από ανθρώπους του ΠΑΟΚ. Πήγα να ηρεμήσω τα πνεύματα μεταξύ των παικτών. Ήρθαν αντίστοιχοι παράγοντες του ΠΑΟΚ. Κάποια στιγμή μπήκε ο κ. Σαββίδης στον αγωνιστικό χώρο" κατέθεσε ο κ. Δημητριάδης. "Προσπάθησε να φτάσει τον διαιτητή. Κάτι μου είπε σε ήπιο τόνο, αλλά όχι απειλητικά . Μετά αποχώρησε. Μετά ο διαιτητής είπε να πάμε στα αποδυτήρια. Διακόπηκε ο αγώνας. Όταν μπήκε ο Σαββίδης δεν αντιλήφθηκα όπλο, δεν αισθάνθηκα φόβο. Στα αποδυτήρια κάτι μου είπαν ότι είδαν, ότι άκουσαν για το όπλο", συμπλήρωσε ο μάρτυρας.

"Τέτοιες διαμαρτυρίες δεν γίνονται μόνο στην Ελλάδα αλλά σε όλο τον κόσμο. Ο αγώνας είχε διακοπεί, δεν κατάλαβα να διαταράχθηκε με την είσοδο του Σαββίδη. Τον Μίχελ δεν τον αντιλήφθηκα, αλλά είχε δικαίωμα να βρίσκεται στον αγωνιστικό χώρο" σημείωσε ο γενικός αρχηγός της ΑΕΚ.

Ο διαιτητής του αγώνα Γιώργος Κομίνης αναφέρθηκε στο 89ο λεπτό του αγώνα, στη διακοπή της αναμέτρησης. "Πάρθηκε μια απόφαση ότι το γκολ ήταν οφσάιντ . Για να ξεκινήσει ο αγώνα έπρεπε η κατάσταση να γίνει ήρεμη, ομαλή. Υπήρχε αναστάτωση στους πάγκους . Περίμενα να επανέλθει η ομαλότητα. Με πλησίασε ο Μιχελ και μου είπε ότι έχω τελειώσει στα αγγλικά. Δέχτηκα μόνο φραστική επίθεση. Εκείνη τη στιγμή, με τη φράση που, μου είπε στην ποδοσφαιρική αργκό, ότι είσαι τελειωμένος από τη διαιτησία. Δεν φοβήθηκα εκείνη τη στιγμή. Παρέμεινα ψύχραιμος" κατέθεσε ο μάρτυρας.
"Στη συνέχεια εισήλθε ο 1ος κατηγορούμενος (σ.σ. ο Ιβάν Σαββίδης) και έβλεπα ότι ερχόταν προς το μέρος μου. Έφτασε σε απόσταση περίπου 10 μέτρων. Εκεί σταμάτησε . Ήθελε να διαμαρτυρηθεί, είναι κάτι που συμβαίνει κάποιες φορές. Έκρινα σκόπιμα να αποσυρθώ στα αποδυτήρια προσωρινά μέχρι να επανέλθει η ομαλότητα. Για να πέσουν οι τόνοι. Δεν επανήλθα. Είχαμε συνομιλίες με παρατηρητή, ανθρώπους της Super League και αστυνομία. Περιμέναμε ένα διάστημα για να ηρεμήσουν τα πνεύματα να γίνει με ασφάλεια ο αγώνας. Μια ώρα μέρα το συμβάν διακόπηκε οριστικά ο αγώνας. Ζήτησα από τις δύο ομάδες να βγουν, αλλά η ΑΕΚ αρνήθηκε λόγω της κατάστασης αλλά και λόγω της φωτογραφίας που κυκλοφορούσε στο διαδίκτυο. Εγώ δεν αντιλήφθηκα τον 1ο να φέρει όπλο. Η πληροφορία ήρθε από τους ανθρώπους της ΑΕΚ".

"Δεν πιστεύω ότι μπήκε να διαταράξει τον αγώνα. Δεν πιστεύω ότι ήθελε να ζημίωσε την ομάδα στην οποία έχει επενδύσει. Εγώ έκλεισα το φύλλο αγώνα με 1-0 υπέρ του ΠΑΟΚ. Η παρουσία της συνοδείας του Σαββίδη ήταν γιατί προσπαθούσαν να τον αποτρέψουν", συμπλήρωσε ο κ. Κομίνης.

Comments


bottom of page