top of page
  • Εικόνα συγγραφέαΚυριάκος Χήνας

K. Χήνας: "Η ιστορία γράφεται από τους ενεργούς αφοσιωμένους στα μεγάλα ιδανικά"




Γράφει ο Κυριάκος Χήνας


Δαιμονολογία είναι όταν κάποιος φαντασιώνεται ανύπαρκτες καταστάσεις τις οποίες επινοεί για να δικαιολογήσει αστοχίες του,δεν είναι όταν επισημαίνει υπαρκτές εξελίξεις οι οποίες αντανακλούν την πραγματικότητα.Δεν είναι λοιπόν δαιμονολογία η αντίληψη ότι η ΑΕΚ στη συγκεκριμένη χρονική συγκυρία αντιμετωπίζει έναν πόλεμο από αρκετές αφετηρίες.Ας εστιάσουμε σε σαφή στοιχεία:



1. Τα πρωταθλήματα δεν κρίνονται μόνο στο γήπεδο,χρειάζεται να έχει διασφαλιστεί ένα πολιτικό πλαίσιο ισοτιμίας και δίκαιης διεξαγωγής για όλες τις ομάδες.Σε αυτή τη χρονική στιγμή,αποτελεί ζοφερή διαπίστωση ότι η ΑΕΚ δεν ευνοείται από την υπάρχουσα κυβερνητική ηγεσία στον αθλητισμό.Φυσικά δεν υπάρχουν εντολές καταβαράθρωσής της,αλλά το όλο πολιτικό κλίμα σαφώς δίνει αισθητό προβάδισμα στον Ολυμπιακό και το μήνυμα διακλαδίζεται σε όλους τους φορείς. 2. Η ανέγερση του γηπέδου θα έπρεπε να έχει υποβοηθηθεί με πολύ μεγαλύτερη αρωγή από αρμόδιους εμπλεκόμενους φορείς.Πολύ σωστά η επίσημη ΑΕΚ μένει ψύχραιμη προσπαθώντας να διατηρεί ισορροπίες,αλλά αυτό δε μειώνει τις ευθύνες όσων κωλυσιεργούν χρονικά,αντί να επιταχύνουν τη δημιουργία ενός έργου το οποίο,μεταξύ των άλλων,θα συμβάλει σημαντικά στην παραγωγική ανάπτυξη της περιοχής. 3. Έχοντας μηδενική κατοχή ραδιοτηλεοπτικών μέσων,αλλά και πενιχρή πρόσβαση στα υπόλοιπα ΜΜΕ,η ΑΕΚ δυσκολεύεται αισθητά να μετακυλίσει τα δίκαια και τις απόψεις της στο φίλαθλο κοινό,σε μια εποχή όπου το Φαίνεσθαι έχει βαρύνουσα αξία στη διαμόρφωση της μέσης αντίληψης.Είναι πολύ εύκολο να διαστρεβλώσεις την αλήθεια με πονηρές αλλοιώσεις που δε διακρίνονται εύκολα.



Απέναντι σε αυτά και άλλα τόσα,η ιστορική εμπειρία συμπυκνώνει δύο προτάσεις αντιμετώπισης:

Α. Την ενότητα,χωρίς εσωτερικούς διχασμούς,ώστε να υπάρξει δυναμικό αρραγές μέτωπο που θα το υπολογίζουν όλοι (όλες οι ιστορικές αποτυχίες συνοδεύονταν από την εσωτερική διάσπαση και αποδυνάμωση).Άλλο κριτική και άλλο κακεντρεχής ισοπέδωση.

Β. Την προσπάθεια τόσο να βοηθηθούν όσο και να αξιοποιηθούν οργανωμένα οι άνθρωποί μας στις Ομοσπονδίες,στους συλλογικούς θεσμικούς φορείς,στη δημοσιογραφία,στο οπαδικό κίνημα (που χρειάζεται επείγουσα στήριξη) και σε κάθε συμφραζόμενο του αθλητισμού. Με την ανέγερση του γηπέδου,η ΑΕΚ θα κεφαλαιοποιήσει ένα γιγάντιο πλεονέκτημα-πρόκριμα για την πρωταγωνιστική κυριαρχία.Ας είμαστε ψύχραιμοι και ενωμένοι,η ιστορία γράφεται από τους ενεργούς αφοσιωμένους στα μεγάλα ιδανικά.

bottom of page