top of page
  • Εικόνα συγγραφέαAEK-view

Ήττα ( 1-3 ) σετ της ΑΕΚ και αποκλεισμός από τους τελικούς



Με καθοριστικά τα σφυρίγματα στο τρίτο σετ, όπου ένα ματς υπέρ της ΑΕΚ (14-11) γύρισε με διακοπή του αγώνα λόγω… τσιγάρου, σπάσιμο του ρυθμού και αποβολή (δηλαδή δύο πόντοι για τον ΠΑΟ), αλλά και κλοπή στην τελευταία φάση του αγώνα όπου αντί για μπλοκ άουτ, δόθηκε άουτ, αν μη τι άλλο, η διαιτησία έκρινε τον τρίτο τελικό υποχρεώνοντας την ΑΕΚ σε ήττα με 3-1 σετ και αποκλεισμό από τους τελικούς της Volley League Γυναικών.



Μεγάλη ώθηση από τον κόσμο της ΑΕΚ που γέμισε το κλειστό Απ. Κόντος και βοήθησε τα μέγιστα για ακόμα μια φορά, αποθεώνοντας στο τέλος της αθλήτριες της ομάδας για την προσπάθεια όλης της χρονιάς.


Στο αγωνιστικό κομμάτι, πολύ καλό ξεκίνημα για την ΑΕΚ με την Νίζετιχ να είναι στο σέρβις, μη αφήνοντας πολλές επιλογές στην υποδοχή του Παναθηναϊκού κάνοντας γρήγορα το σκορ 3-0. Το κακό μπλοκ της ΑΕΚ έδωσε την ευκαιρία στην φιλοξενούμενη ομάδα να ισοφαρίσει (10-10) και στην συνέχεια να περάσει μπροστά στο σκορ με 13-14. Ο Παναθηναϊκός αύξησε την διαφορά (14-19) σε κρίσιμο σημείο με τον προπονητή της ΑΕΚ να καλεί συνεχόμενα ταιμ αουτ για να του κόψει τον ρυθμό. Η «Ένωση» παρά την πίεση της δεν κατάφερε να μειώσει και έχασε το σετ με 19-25.

Πόντο – πόντο ξεκίνησε το δεύτερο σετ για τις δυο ομάδες (3-3, 9-9). Η ΑΕΚ βρήκε ρυθμό και πήρε μια μικρή διαφορά (14-11), με τον Παναθηναϊκό να ισοφαρίζει προσωρινά σε 16-16, όμως η Σίλβα με δύο καλές επιθέσεις έδωσε ξανά προβάδισμα ατην ΑΕΚ με 19-17. Το ντέρμπι κράτησε μέχρι το τέλος με την ομάδα του Παναθηναϊκού πιέζει (23-23), όμως η ΑΕΚ με καλή άμυνα και ένα καλό πέρασμα της Καλντερόν στο τέλος πήρε το σετ με 25-23.


Δυναμικά ξεκίνησε η ΑΕΚ το τρίτο σετ αποκτώντας από νωρίς προβάδισμα με 6-1, υποχρεώνοντας την ομάδα του Παναθηναϊκού να κυνηγήσει το σκορ από νωρίς. Μέχρι τα μισά του σετ η ΑΕΚ κράτησε το προβάδισμα(16-13), όμως η φιλοξενούμε ομάδα έκανε ένα σερί 4-0, εκμεταλλευόμενη μια διακοπή του παιχνιδιού και μια κόκκινη κάρτα κατά της ΑΕΚ και πέρασε μπροστά με 16-17. Η ΑΕΚ δεν κατάφερε να βγάλει αντίδραση με το σκορ να γίνεται 18-22 κατά της και στο τέλος έχασε το σετ με 22-25.

Πολύ κακό ξεκίνημα για την «Ένωση» στο τέταρτο σετ με το σκορ να είναι στην αρχή 0-4 και τον προπονητή της ΑΕΚ να καλεί άμεσα τάιμ άουτ. Η ΑΕΚ δεν μπόρεσε να σπάσει το μπλοκ του Παναθηναϊκού με τις φιλοξενούμενες να αποκτούν σημαντικό προβάδισμα 7 πόντων (2-9). Ο «δικέφαλος έκανε την αντεπίθεση του και μείωσε το σκορ σε 9-12, μπαίνοντας ξανά στην διεκδίκηση του σετ. Η ΑΕΚ δεν είχε διάρκεια και ο Παναθηναϊκός κατάφερε να πάρει ξανά διαφορά στο σκορ (10-16, 11-18). Παρά την προσπάθεια της η ΑΕΚ που μείωσε ξανά στους δυο πόντους (22-24) δεν κατάφερε να πάρει το σετ και το έχασε με 22-25, με τον τελευταίο πόντο να δίνεται στον Παναθηναϊκό παρότι η επίθεση της Σίλβα ήταν μπλοκ άουτ.


Τα σετ: 1-3 (19-25, 25-23, 22-25, 22-25)


bottom of page