top of page
  • Εικόνα συγγραφέαAEK-view

ΑΕΚ: Για αυτό η UEFA αναφέρει την «Αγιά Σοφιά - OPAP Arena» ως «AEK Arena»




Πολλοί θα παρατήρησαν ότι στην ανακοίνωση της ΕΠΟ το γήπεδο της ΑΕΚ αναγράφεται ως «AEK Arena» και όχι «OPAP Arena». Και όχι δεν πρόκειται για λάθος της ομοσπονδίας.





Υπάρχει συγκεκριμένος λόγος που η ΕΠΟ αναφέρει στην ανακοίνωση της το γήπεδο της ΑΕΚ ως «AEK Arena» και όχι «OPAP Arena». Και έχει να κάνει με τους αυστηρούς κανονισμούς της UEFA όσον αφορά τις χορηγικές ονομασίες των γηπέδων.


Ο αυστηρός κανονισμός της UEFA με τις ονομασίες των γηπέδων


Η UEFA είναι κάθετη με τις ονομασίες των γηπέδων. Δεν θέλει οι χορηγικές ονομασίες που έχουν οι ομάδες στα γήπεδα να έχουν θέση στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις. Και τα παραδείγματα είναι πολλά. Χαρακτηριστική η ανάρτηση που έκανε το Champions League στον επίσημο λογαριασμό του ανήμερα του μεγάλου αγώνα της Άρσεναλ με την Μπάγερν όπου ως έδρα της Άρσεναλ είχε το «Arsenal Stadium».

Φυσικά και η πραγματική ονομασία του γηπέδου των «κανονιέρηδων» δεν είναι αυτή, αλλά το «Emirates Stadium». Η UEFA ωστόσο δεν θέλει τους χορηγούς μπροστά από τα γήπεδα και για αυτό αλλάζει τις ονομασίες των γηπέδων, όπου υπάρχει ένα χορηγικό deal. Τρανό παράδειγμα και το «Etihad Stadium» της Μάντσεστερ Σίτι το οποίο στην UEFA αναγράφεται ως «City of Manchester Stadium».

bottom of page