top of page
  • Εικόνα συγγραφέαΗλίας Θεοδοσόπουλος

ΑΕΚ και Χιμένεθ σε επικίνδυνα μονοπάτια - Ζητείται σύνεση και λογική πριν να είναι πολύ αργά



Γράφει ο Ηλίας Θεοδοσόπουλος


Σε προηγούμενο άρθρο πριν μάλιστα 1 μήνα περίπου είχα αναφέρει ότι μετά την απομάκρυνση του Μάσιμο Καρέρα και την έλευση του Μανόλο Χιμένεθ η ΑΕΚ δεν έχει παρουσιάσει καμία βελτίωση τόσο στον αμυντικό τομέα όσο και στον επιθετικό.

Πριν μόλις μια εβδομάδα ήρθαν και οι αριθμοί να επιβεβαιώσουν τα λεγόμενα και την οπτική εικόνα που αντικρύζει ο καθένας.


Στον αγώνα με τον Βόλο για το κύπελλο είδαμε πράγματα και κινήσεις προπονητικές που χάθηκε κάθε έννοια λογικής όσον αφορά την διαχείριση του παιχνιδιού από τον Ισπανό σε βαθμό εξοργιστικό, και παρά την πρόκριση, ο Μελισσανίδης αμέσως μετά το παιχνίδι επισκέφτηκε ο ίδιος τον Χιμένεθ στο σπίτι του ζητώντας του εξηγήσεις γι αυτά τα συνεχόμενα απολύτως παράλογα που είδαμε.



Ο Χιμένεθ καθησύχασε τον διοικητικό ηγέτη της ΑΕΚ λέγοντας ότι τα πράγματα θα πάνε καλύτερα και ότι δουλεύει την ομάδα ώστε να παρουσιάσει αποτελέσματα.


Τα αποτελέσματα που παρουσίασε ήταν η ήττα με τραγική εμφάνιση από τον Βόλο για το πρωτάθλημα αυτή την φορά και η ήττα με καταθλιπτική εμφάνιση για τα play off με τον ΠΑΟΚ μόλις χθες.


Πλέον η συντριπτική πλειοψηφία του κόσμου είναι απόλυτα δυσαρεστημένη με αυτό που έχει παρουσιάσει ο Χιμένεθ και μόνο λίγοι είναι οι "οπαδοί" που του έχουν μείνει σκεπτόμενοι το... 2018, ενώ η ζωή προχωράει και τρέχει όπως και οι απαιτήσεις που υπάρχουν. Σημ: Ούτε "Χιμένεθ" είμαστε ούτε "Καρέρα" ούτε "Μελίσσανίδης" αλλά μόνο ΑΕΚ.


Το χειρότερο από όλα όμως ακόμα και από τα παλαβά που βλέπουμε από τον Ισπανό τόσο όσον αφορά τα πρόσωπα κυρίως που απαρτίζουν τις εντεκάδες και τις αλλαγές αλλά και τα συστήματα που επιλέγει σε κάθε αγώνα, είναι οι δηλώσεις του.


Δηλώσεις που αρχίζουν και γίνονται άκρως επικίνδυνες όσον αφορά τη συνέχεια των play off και του κυπέλλου και που δυναμιτίζουν το κλίμα της ομάδας και την συνοχή της, και που βάζουν "τορπίλες" σε ένα έτσι και αλλιώς πολύ άσχημο διαμορφωμένο κλίμα που έχει να κάνει με τις εμφανίσεις της ΑΕΚ και τα αποτελέσματα.


Δεν είναι δυνατόν προπονητής της ομάδας να μιλάει "ειρωνικά" χωρίς κανένα λόγο σε ερώτησεις που δέχεται από δημοσιογράφους, δεν είναι δυνατόν προπονητής να αναφέρει ονόματα παικτών ότι δεν αποδίδουν αυτό που θέλει ή που φαντάζεται, δεν είναι δυνατόν προπονητής της ομάδας να "θάβει" παίκτες που τους έχει στην αποστολή και έτοιμους και κάθονται στον πάγκο και αντί να τους χρησιμοποιήσει να προσπαθεί με... πλάγιο τρόπο να αναδείξει τις ατέλειες της ΑΕΚ στο έμψυχο δυναμικό βάζοντας μέσα εντελώς παράλογα νεαρούς παίκτες που είτε δεν έχουν ξαναπαίξει ποτέ , είτε δεν έχουν την παραμικρή δυνατότητα να αγωνιστούν σε (αυτή την ηλικία) σε υψηλό επίπεδο.





Δεν είναι δυνατόν να υπάρχει ένας παίκτης ονόματι "Τάνκοβιτς" εν ενεργεία με την εθνική Σουηδίας (που όταν τον έφερε ο Μελισσανίδης το καλοκαίρι μετά τον τραυματισμό του Γκαρσία σαν έξτρα ενίσχυση και πανηγύριζε όλος ο κόσμος) να μην χρησιμοποιείται καθόλου, όπως στο χθεσινό παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ ενώ ο Σουηδός είχε κάνει 4 προπονήσεις με την ομάδα και ο Αλμπάνης που μπήκε μόλις μια!


Τα προηγούμενα χρόνια φωνάζαμε για τον καήμο που υπάρχει από όλους μας να πάρει η ΑΕΚ παίκτες εξτρέμ μιας και σε αυτή την θέση υπήρχε σοβαρή έλλειψη παικτών και πότε αγωνιζόταν εκεί ο Μπακασέτας πότε ο Μάνταλος και πότε ο Λιβάγια. Φτάσαμε εν έτη 2021 και αγωνίζεται τώρα πάλι ο Μάνταλος κάποιες φορές , ενώ χθες είχαμε την ανακάλυψη του να παίξει εκέι ένας φορ (Ολιβέιρα) ενώ είδαμε ακόμα και ένα άλλο παιδί από την Κ-19 τον Χριστόπουλο! Αυτά είναι παράλογα πράγματα που δεν μπορεί να δεχτεί κανένας!


Διαβάζω την λέξη "εμμονικός" πολλές φορές και ανακατεύομαι.


Τι εμμονικός και αηδίες;


Υπάρχει ένας προπονητής στην ομάδα που πληρώνεται κάθε μήνα όχι για να βλέπουμε τις εμμονές του ούτε τα κόμπλεξ του αλλά για να παρουσιάζει ότι καλύτερο έχει στον αγωνιστικό χώρο.


Κανένας δεν μπορεί να παίζει με την ΑΕΚ βάζοντας μπροστά τις ιδιοτροπίες του χαρακτήρα του ή τις παραξενιές του εκτός αν μιλάμε για ανικανότητα διαχείρισης καταστάσεων αλλά και ανικανότητα διαβάσματος παιχνιδιού.


Χθες μάλιστα ακούσαμε ένα άλλο φοβερό από τον ίδιο ότι δηλαδή " η ομάδα από την μέση και μπροστά δεν μπορεί παραπάνω"


Δηλαδή ενώ όλοι γνωρίζουμε το πόσο μεγάλο πρόβλημα υπάρχει στον αμυντικό τομέα και μάλιστα χωρίς καμία απολύτως βελτίωση, ο Χιμένεθ μας ενημέρωσε και για το μεσοεπιθετικό την στιγμή που όσο και να ακουστεί παράξενο αυτό ειδικά την τωρινή στιγμή, τέτοιο υλικό που έχει η ΑΕΚ στην μέση και μπροστά (αν είναι όλοι υγιείς συν του ότι είχε και τον Λιβάγια μέχρι πριν ένα μήνα) δεν το είχε ούτε όταν πήρε το πρωτάθλημα το 2018... Το ότι δεν έχει ΚΑΘΟΛΟΥ δουλευτεί αυτό το υλικό είναι αποκλειστική ευθύνη και του πρώην και του νυν προπονητή!


Πέρα αυτού σύμφωνα με τα λεγόμενα του Χιμένεθ φαίνεται, ότι το υλικό που έχει από την μεση και μπροστά... ο Άρης , ο Απόλλωνας, ο Παναθηναϊκός, τα Γιάννενα, ο ΠΑΟΚ και ο Βόλος είναι καλύτερο και γενικά έχουν καλύτερες ομάδες σαν σύνολο γι αυτό και η ΑΕΚ έχασε από όλους και μάλιστα από την ομάδα της Μαγνησίας 2 φορές!





Τα έχουμε πει δεκάδες φορές τι ενίσχυση η ΑΕΚ χρειάζεται, τι σοβαρές ευθύνες έχει η διοίκηση, και τι ξεσκαρτάρισμα πρέπει να γίνει ενόψει του καλοκαιριού, αλλά αυτό από αυτές τις αστείες δικαιολογίες που υποβαθμίζουν την νοημοσύνη μας στο μέγιστο απέχει παρασάγγας.


Εν κατακλείδι ο Μανόλο Χιμένεθ έχει να αντιμετώπισει ένα "βουνό " μπροστά του τόσο από τα προβλήματα που υπάρχουν όσο και από τις δηλώσεις που έχει κάνει και φυσικά με τις κινήσεις του και τις επιλογές του.


Ο Μελισσανίδης του έδωσε για άλλη μια φορά την δυνατότητα να είναι προπονητής της ΑΕΚ (για 4η φορά!) γνωρίζοντας το λαϊκό έρεισμα που έχει αλλά και προσπαθώντας να αλλάξει το κλίμα από τον Δεκέμβριο και μετά.


Ο Χιμένεθ και δεν άλλαξε τίποτα, ούτε καν τα στοιχειώδη αυτονόητα δεν εφαρμόζει πλέον, και το έρεισμα το έχασε που μπορεί κάποιος να το καταλάβει από τα χιλιάδες σχόλια που υπάρχουν στο διαδίκτυο.


Η διακοπή κανένας δεν ξέρει να θα οφελήσει την ΑΕΚ και τι μπορεί να παρουσιάσει σε 2 εβδομάδες που η συγκυρία τα φέρνει έτσι ώστε να έχει να αντιμετωπίσει τον ΟΣΦΠ στο ΟΑΚΑ και μετά τον πρώτο σημαντικό αγώνα για τα ημιτελικά του Κυπέλλου με τον ΠΑΟΚ.


Αν υπάρχει στο παιχνίδι με τον ΟΣΦΠ κάποιο στραπάτσο αγωνιστικό, κάτι που θα προσπαθήσουν με όλες τους δυνάμεις παρά την κατά 99% σίγουρη κατάκτηση του πρωταθλήματος να το πετύχουν στον Πειραιά (και οι λόγοι πολλοί και ευνόητοι) τότε μην αποκλείεται τίποτα όσον αφορά την συνέχεια ή όχι του Χιμένεθ στον πάγκο της ομάδας ακόμα και κατά την διάρκεια των play off.


Aυτό που προέχει για την ΑΕΚ αυτή την στιγμή είναι η συμμετοχή στην Ευρώπη με οποιοδήποτε κόστος και να είναι αυτό. Οτιδήποτε άλλο φαντάζει σαν ένα καταστροφικό σενάριο,πόσο περισσότερο όταν βρισκόμαστε σε μια απόλυτα μεταβατική χρονιά και ενόψει της επιστροφής στην Νέα Φιλαδέλφεια.

bottom of page