top of page
  • Εικόνα συγγραφέαAEK-view

Αυτοκτόνησε στο δεύτερο ημίχρονο η ΑΕΚ, και έχασε (22-21) από τον Ολυμπιακό στο δεύτερο τελικό




Η ΑΕΚ έχασε με 22-21 από τον Ολυμπιακό στον δεύτερο τελικό του χάντμπολ και πλέον βρίσκεται με την πλάτη στον τοίχο καθώς καλείται να κάνει μια επική ανατροπή για να κατακτήσει το φετινό πρωτάθλημα.





Αισθητά βελτιωμένη στο πρώτο ημίχρονο η ΑΕΚ που έδειχνε να πατάει καλύτερα στο γήπεδο και να βρίσκει πιο εύκολα τον δρόμο προς τα δίχτυα. Ο Αλέξης Αλβανός ξεκίνησε την ομάδα με τον Γιάννη Καλόμοιρο στο βασικό σχήμα με τον παίκτη να είναι αυτός που άνοιξε το σκορ για το 1-0. Ο Αραμπατζής πολύ γρήγορα από τα πλάγια διπλασίασε τα τέρματα για την ομάδα του. Ο Ολυμπιακός μείωσε προσωρινά αλλά ο Παπαδιονυσίου έκανε το 2-4 διατηρώντας το προβάδισμα των δύο τερμάτων για την ομάδα του. Οι τυπικά γηπεδούχοι προσπάθησαν να βρουν διαδρόμους μειώνοντας στο γκολ σε 3-4 αλλά οι Πλάθα, Καλόμοιρος και Ουγκάλντε διατηρούσαν σταθερά την ΑΕΚ στο +2 (3-5,4-6, 5-7). Σε εκείνο το σημείο η «Ένωση» έχασε εύκολα κάποιες επιθέσεις με αποτέλεσμα να επιτρέψει στον Ολυμπιακό για πρώτη φορά να ισοφαρίσει σε 7-7. Το γεγονός αυτό ωστόσο αφύπνισε τους «κιτρινόμαυρους» που πήραν εκ νέου προβάδισμα με τον Τζηρά ενώ έτρεξαν ένα σερί 4-0, με τον Κεδέρη να εκτελεί εύστοχα τρία πέναλτι κάνοντας το 7-11. Ο Ολυμπιακός μείωσε εκ νέου με τον Μυλωνά να διαμορφώνει το 9-12 που ήταν και το σκορ ημιχρόνου.


Πολύ κακό ξεκίνημα στο δεύτερο ημίχρονο για την ΑΕΚ η οποία έδειχνε να εγκλωβίζεται και πάλι στην επίθεση. Η «Ένωση» προηγήθηκε με 10-14 αλλά από εκείνο το σημείο και για πάνω από έξι λεπτά δεν μπόρεσε να σκοράρει. Ο Ολυμπιακός εκμεταλλευόμενο τις χαμένες επιθέσεις και τα εύκολα λάθη της ΑΕΚ με 4-0 σερί ισοφάρισε σε 14-14 ενώ πέρασε για πρώτη φορά μπροστά με 15-14 στο 40′. Η ισοφάριση για την ΑΕΚ ήρθε από τον Χρήστο Κεδέρη ο οποίος έκανε το 15-15. Ακολούθησε ένα καταστροφικό δίλεπτο για την «Ένωση» που με δύο αστεία λάθη έχασε την μπάλα δίνοντας στον Ολυμπιακό δύο εύκολα γκολ για το 17-15. Η αντίδραση των «κιτρινόμαυρων» ήρθε τα επόμενα πέντε λεπτά με τα γκολ των Αραμπατζή και Μυλωνά που έφεραν ξανά το ματς στα ίσια σε 17-17 στο 50′. Τα πολλά επιθετικά που χρεώθηκε η ΑΕΚ αλλά και οι καλές επεμβάσεις του Μπάουερ έφεραν και πάλι τον Ολυμπιακό στο 21-18. Η «Ένωση» αντέδρασε αλλά και πάλι δεν ήταν αρκετό γνωρίζοντας την ήττα με 22-21 και 2-0 αντίστοιχα.

bottom of page