top of page
  • Εικόνα συγγραφέαAEK-view

Βραβεία FIFA: Κορυφαίος παίχτης της χρονιάς ο Λεβαντόφσκι, καλύτερος προπονητής ο Κλοπ




Σήμερα Πέμπτη (17/12) το βράδυ πραγματοποιήθηκε, η εκδήλωση που διοργανώθηκε από τη FIFA, με ζωντανές συνδέσεις από κάθε άκρη του κόσμου.

Και το όνομα αυτού Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι! Ο Πολωνός, ο οποίος κατέκτησε τα πάντα φέτος με τη Μπάγερν, ξεπέρασε σε ψήφους Μέσι και Ρονάλντο και αναδείχθηκε ο κορυφαίος παίκτης της φετινής χρονιας. Καλύτερος προπονητής αναδείχτηκε Γερμανός Γιούργκεν Κλοπ.



Κουφαίος παίχτης της χρονιάς

Συγκεκριμένα, τρεις ήταν οι φετινές υποψηφιότητες για τον τίτλο του κορυφαίου παίκτη της χρονιάς. Λιονέλ Μέσι, Κριστιάνο Ρονάλντο και Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι. Ο Πολωνός επιθετικός ήταν τελικά ο νικητής.



Καλύτερος προπονητής της χρονιάς

Ο Γιουργκεν Κλόπ ο οποίος οδήγησε την Λιβερπουλ, μετά από πολλά χρόνια στην κατάκτηση του πρωταθλήματος στην Αγγλία, αναδείχτηκε ο καλύτερος προπονητής για το 2020. Οι υποψηφιότητες συμπληρώθηκαν από τους Χάνσι Φλίκ και Μαρσέλο Μπιέλσα.


Καλύτερος τερματοφύλακας της χρονιάς

Τον τίτλο του κορυφαίου τερματοφυλακα της χρονιάς πήρε ο Μάνουελ Νόιερ, ο οποίος μαζί με τον Λεβαντόφσκι, έκανε το τρεμπλ με την Μπάγερν μέσα στο 2020. Ο Γερμανός ήταν υποψήφιος μαζί με τους Άλισον Μπέκερ της Λίβερπουλ και Γιαν Όμπλακ της Ατλέτικο Μαδρίτης.


Το πιο όμορφο γκολ

Οι Σον, Σουάρες και Αρασκαέτα ήταν οι τρεις υποψήφιοι για τον τίτλο του καλύτερου γκολ της χρονιάς. Ο επιθετικός της Τότεναμ κατέκτησε το βραβείο για το γκολ που σημείωσε κόντρα στην Μπέρνλι, το οποίο είχε αναδειχθεί και κορυφαίο της σεζόν στα αντίστοιχα βραβεία της Premier League. Θυμηθείτε το γκολ:



Η καλύτερη ενδεκάδα από τη FIFA

Στην εκδήλωση, κάποια στιγμή, ανακοινώθηκε και η καλύτερη ενδεκάδα της FIFA. Βέβαια, διαβάζοντας τα ονόματα, σε πιάνει ένας ίλιγγος με την χρηματιστηριακή αξία της.

Η κορυφαία ενδεκάδα αποτελείται από τους:

Άλισον (Λίβερπουλ), Αλεξάντερ Άρνολντ (Λίβερπουλ), Φαν Ντάικ (Λίβερπουλ), Σέρχιο Ράμος (Ρεάλ), Ντέιβις (Μπάγερν), Κίμιχ (Μπάγερν), Ντε Μπρόινε (Μάντσεστερ Σίτι), Τιάγκο Αλκάνταρα (Μπάγερν-Λίβερπουλ), Μέσι (Μπαρτσελόνα), Λεβαντόφσκι (Μπάγερν), Ρονάλντο (Γιουβέντους).



Αφιέρωμα σε Μαραντόνα και Ρόσι

Η FIFA δεν ήταν δυνατόν να ξεχάσει δύο μεγάλους αστέρες και κορυφαίους ποδοσφαιριστές, που πέρασαν απο τα γήπεδα παγκοσμίως και έφυγαν πρόσφατα από τη ζωή. Φυσικά, ο λόγος για τον Ντιέγκο Αρμάντο Μαραντόνα και τον Πάολο Ρόσι. Υπήρξε ένα αφιέρωμα στην καριέρα του Αργεντινού μάγου και του Ιταλού ποδοσφαιριστή με συμμετέχοντες τους Γκοϊκοετσέα, Τσίρο Φερέρα και Γκούλιτ, που ήταν και ο παρουσιαστής της εκδήλωσης.



Πηγή: fifa.com

bottom of page