top of page
  • Εικόνα συγγραφέαAEK-view

Εκπληκτικός Μάξ Φερστάπεν στο Άμπου Ντάμπι!



Τα πάνω κάτω ήρθαν σήμερα τα πράγματα στη Formula 1. Μπορεί να χρειάστηκε να περάσουν 17 αγώνες για να γίνει αυτό, αλλά έγινε τελικά στο τελευταίο Grand Prix της φετινής σεζόν.


Ο Μάξ Φερστάπεν με την Red Bull έσπασε την κυριαρχία των Mercedes στο σιρκουί του Άμπου Ντάμπι. Έκανε τον πρώτο χρόνο, ρίχνοντας στη δεύτερη θέση τον Βαλτερι Μπότας και στην τρίτη τον, 7 φορές παγκόσμιο πρωταθλητή, Λιούις Χάμιλτον, ο οποίος επέστρεψε στο μονοθέσιο της Mercedes, μετά από απουσία μιας εβδομάδας, αφού είχε βρεθεί θετικός στον κορονοιό.


Όπως αποδείχτηκε ο Λιούις Χάμιλτον κατάφερε να περάσει δύο τεστ, την Τετάρτη (9/12) και την Πέμπτη το απόγευμα, κατά την άφιξή του στο Άμπου Ντάμπι, αλλά τελικά δεν κατάφερε να ξεπεράσει τον Μάξ Φερστάπεν και τον ομόσταυλό του Βάλτερι Μπότας, ώστε να γίνει ο poleman για τον αυριανό τελευταίο αγώνα της χρονιάς.


Την 2η σειρά της εκκίνησης συμπληρώνει ο Λάντο Νόρις της McLaren, o οποίος κάνοντας έναν εκπληκτικό γύρο, εξασφάλισε την 4η θέση όντας μόλις 1/4 του δευτερολέπτου πιο αργός απο τον Φερστάπεν.


Ο Αλεξ Άλμπον, στην προσπάθεια του να "πείσει" για την παραμονή του στη RedBull, για πολλοστή φορά δεν κατάφερε να ανταγωνιστεί τον ομόσταβλο του, κάνοντας τον 5ο καλύτερο χρόνο. Το μέλλον του Ταιλανδού αυτή τη στιγμή παραμένει αβέβαιο, καθώς σίγουρα ο Χόρνερ περίμενε περισσότερα κατα τη διάρκεια της χρονιάς απο τον νεαρό.




Συντονιστείτε αύριο 15:10 (ώρα Ελλάδας) για την έναρξη του τελευταίου αγώνα της χρονιάς στο σιρκουί του Άμπου Ντάμπι.


Πηγή: formula1.com

bottom of page