top of page
  • Εικόνα συγγραφέαΗλίας Θεοδοσόπουλος

Ευτυχώς που γνωρίζουμε τον "υπεύθυνο" γιατί άλλα χρόνια ψάχναμε να τους βρούμε...



Γράφει ο Ηλίας Θεοδοσόπουλος


Yπάρχει και ένα καλό στην ΑΕΚ με όλα αυτά που γίνονται.


Γνωρίζει ο αλάνθαστος στο κριτήριο κόσμος μας ποιος φταίει.

Ναι όλοι εμείς (βάζω και τον εαυτό μου μέσα) που γράψουμε μόνο... έξυπνα και σοφά λόγια στους προσωπικούς μας λογαριασμούς, που δεν έχουμε κάνει ΠΟΤΕ ΛΑΘΗ στα πιστεύω μας για κάποιον παίκτη ή κατάσταση που στις δουλειές μας είμαστε υπόδειγμα επαγγελματία, και δεν έχουμε φύγει ποτέ ή δεν έχουμε απολυθεί ποτέ από κάποια, γνωρίζουμε ποιον να βρίσουμε, ποιον να χλευάσουμε ποιον να λοιδορήσουμε.

Για σκεφτείτε να υπήρχε καμία ΕΝΙΚ- να μην μπορούμε να συνεννοηθούμε και σε τόσες γλώσσες- κανένας εξαφανισμένος Αδαμίδης ή Δημητρέλος ή ο συγχωρεμένος ο Ψωμιάδης...

Τώρα τουλάχιστον υπάρχει κάποιος που δυστυχώς μας έχει κάνει πολλά άσχημα όλα αυτά τα χρόνια.


Μερικά άσχημα και άθλια από αυτά :

- Το ποδοσφαιρικό παλάτι της Αγιάς Σοφιάς με όλη την ιστορία της ΑΕΚ συγκεντρωμένη σε μουσεία και λοιπούς χώρους


- Ένα προπονητικό κέντρο με όλες τις σύγχρονες ανέσεις για τους παίκτες που θα το ζηλεύουν σε λίγο καιρό μεγάλες ευρωπαϊκές ομάδες


- Ένα πρωτάθλημα , ένα κύπελλο (και 5 παρουσίες σε τελικό συνεχόμενες, ναι ξέρω δεν πήραμε το κύπελλο...) συμμετοχές σε ομίλους Τσάμπιονς και Γιουρόπα λιγκ


- Μια ομάδα πεντακάθαρη από χρέη που δεν χρωστάει πουθενά και σε κανένα


- Το ότι καθάρισε το σιχαμερό παρασκήνιο της παράγκας και των οργανώσεων που τόσα χρόνια ασελγούσε πάνω σε αυτό το υπέροχο άθλημα


- Το ότι πάλεψε μέχρι εσχάτων για να γίνει το παλάτι εναντίον διαβόλων υπαρκτών, και ανύπαρκτων που έγιναν "υπαρκτοί" εξαιτίας αυτής της κατάστασης (βλέπε δήμος Ν.Φ)


Δικαιολογημένη λοιπόν η αγανάκτηση και οι χαρακτηρισμοί ΟΛΩΝ...


Το θέμα είναι ότι αυτοί οι ίδιοι που τώρα βάλλουν κατά "δικαίων και αδικών" πρώτα ο Θεός, σε 1 με 1,5 χρόνο θα παρακαλάνε για ένα εισιτήριο στην Αγιά Σοφιά ή θα βάζουν όπως το λέω ακριβώς μέσο για να βρουν τρόπο να είναι μέσα σε οποιοδήποτε αγώνα.


Αλλά σιγά τα ωά! Αυτά θα τα έχουμε ξεχάσει.




ΤΟ ΤΟΝΙΖΩ ΚΑΙ ΜΕ ΚΕΦΑΛΑΙΑ


Δεν δικαιολογώ την φετινή κατάσταση και έτσι όπως τα κάναμε αφού είμαστε αποκλειστικά υπεύθυνοι εμείς, και δεν έχω ΚΑΜΙΑ ΔΙΑΘΕΣΗ να καλύψω πρόσωπα ή καταστάσεις.Ούτε βάζω "ΑΕΚόμετρο" για να μετρήσουμε ποιος πονάει ή αγαπάει από εμάς περισσότερο την ΑΕΚ.


ΑΛΛΑ!


Δόξα τον Θεό έχω ακόμα την νηφαλιότητα, την ψυχραιμία, και την ολοκληρωμένη αντίληψη να βάλω τα πράγματα σε μια ζυγαριά και να δω τι φταίει και που γέρνει η πλάστιγγα και μάλιστα σε βαθμό τρομερά εντυπωσιακό σε βάθος χρόνου.


Επί του παρόντος λοιπόν και όλα όσα συμβαίνουν, η απαράδεκτη η "εγκληματική " αν θέλετε αμέλεια και το τρομερό λάθος που έγινε με την μη αγορά ενός τερματοφύλακα (τα γράφω από τον περασμένο Ιούλιο όταν έφυγε ο Μπάρκας...) αλλά και το ότι δεν "βγήκαν " οι μεταγραφές των 2 στόπερ - που παρεμπιπτόντως είναι εν ενεργεία διεθνείς με τι εθνικές ομάδες της χώρας τους - όχι δεν ικανά να διαλύσουν το σύμπαν στην ΑΕΚ όσο και να συνεχίζουμε να έχουμε τάσεις αυτοχειρίας!


ΜΟΝΟ σε αυτές τις επιλογές έγιναν λάθη.... αλάνθαστοι φίλοι μου και πουθενά αλλού, αφού και ο Καρέρα ήταν απαίτηση ΟΛΩΝ να παραμείνει το καλοκαίρι, άλλο τι έδειξε η πορεία, και η ΑΕΚ ενισχύθηκε εντυπωσιακά στην μεσοεπιθετική της γραμμή αφού για παράδειγμα φέτος εκτός των άλλων, έχει στα χαφ και Σακχοφ (και Σιμάνσκι από πέρσι τον χειμώνα άλλο αν τραυματίστηκε) και για εξτρέμ Τάνκοβιτς και Γκαρσία ( τόσα χρόνια λέγαμε για εξτρέμ) και στην επίθεση τον Καρίμ ενώ πέρσι είχες τον Σιμάο τον Βέρντε και τον Γιακουμάκη αντίστοιχα, για τις ίδιες θέσεις. Σημ: Όποιος πει πόσο λάθος έγινε που έφυγε ο σέντερ φορ του 1,5 γκολ σε 3 χρόνια συγνώμη αλλά θα γελάω εκτός αν είχε γίνει ο κακός χαμός στο διαδίκτυο όταν έφυγε και δεν το θυμάμαι.


Προσοχή λοιπόν !


Λόγω της αγανάκτησης που υπάρχει και λόγω του ότι το συναίσθημα κυριαρχεί σε αυτές τις περιπτώσεις από την λογική μην "καεί" το πλούσιο ποδοσφαιρικό υλικό που έχει η ΑΕΚ στο μεσοεπιθετικό κομμάτι! Θα είναι ίσως το μεγαλύτερο σφάλμα που έχει γίνει.

Ας δυναμώσει η άμυνα, ας διορθωθούν τα λάθη που έδειξε το χορτάρι - και που κανένας δεν μπορούσε να φανταστεί στην αρχή της χρονιάς - και όλα θα πάνε καλύτερα, σε μια χρονιά που άλλωστε έτσι όπως ήρθαν τα πράγματα υπάρχει όλος ο χρόνος για επαναπροσδιορισμό της κατάστασης, αλλά μέχρι το τέλος της και να φανούν πιο ολοκληρωμένα οι πραγματικές δυνατότητες του καθενός, μέσω των πρόσφατων αλλαγών που έγιναν.

Όσον αφορά την νοοτροπία και το πνεύμα αγωνιστικότητας των παικτών ή πλάνου μέσα στο γήπεδο αυτά είναι ήδη λυμένα με την έλευση του Χιμένεθ και φανεί στο αμέσως επόμενο διάστημα. Αν δεν μπορεί να εμφυσήσει ούτε ο Ισπανός στην 4η θητεία του στην ΑΕΚ αυτά τα στοιχεία τότε δεν θα το καταφέρει κανένας.


Υ.Γ: Αν το χθεσινό παιχνίδι το φέρουμε ακριβώς στην μνήμη μας και σκεφτούμε πως εξελίχθηκε και τι φάσεις έγιναν θα οδηγηθούμε ακριβώς στο εξής συμπέρασμα: η μεγαλύτερη διαφορά μεταξύ ΑΕΚ και ΟΣΦΠ ήταν στην θέση του τερματοφύλακα.


Υ.Γ.2: Τα 90 δευτερόλεπτα που κρίθηκε το παιχνίδι : Ευκαιρία ο Μάνταλος διπλή κλασική - γκολ ο ΟΣΦΠ σε μια "τελειωμένη - ψόφια σέντρα" από στημένη φάση "μελε΄" στην περιοχή και τερματοφύλακας που του γλίστρησε σαν χέλι η μπάλα μέσα από τα χέρια του. Με 1-1 το σκορ στο 65 όλα τα αποτελέσματα ήταν μέσα μετά και πολύ πιθανόν να έλεγε ο κόσμος άλλα τώρα.


Υ.Γ.3: Η υπόθεση του Λιβάγια έχει τραβήξει πάρα πολύ. Ας του κάνει την τελική πρόταση η ΑΕΚ και να δεν θέλει στο καλό και καλή συνέχεια στην καριέρα του.


Υ.Γ.4: Το πόσο αδούλευτη είναι η ομάδα φέτος επιθετικά και δεν αξιοποιεί τα όπλα της φάνηκε από την παρουσία του Γκαρσία χθες στο πρώτο ημίχρονο. Ούτε ΜΙΑ ΦΟΡΑ δεν πήρε την μπάλα σωστά να τρέξει απέναντι στον "γεροΧολέμπας"! Αλλά εμείς όλοι οπώς είπαμε τι θέλαμε το καλοκαίρι για προπονητή και η διοίκηση το έκανε πράξη ; Μάσιμο Καρέρα...


Υ.Γ.5: Και μην ξεχνιόμαστε. Συνεχίστε να βρίζετε τον μοναδικό υπεύθυνο αυτής της αδιανόητης κατρακύλας των τελευταίων 6 χρόνων. Εκτός ότι του... αξίζει, προσφέρετε και πολύτιμες υπηρεσίες στην ομάδα μας. Υπάρχουν και κάποια πράγματα ακόμα που θα κάνει αυτός ο τύπος και αφορούν την πόλη που εξαιτίας της ΑΕΚ, έγινε γνωστή σε όλη την οικουμένη. Αλλά το αφήνω για αργότερα για να βρίσουμε περισσότερο με νέα όρεξη και ανανεωμένο υλικό...



bottom of page