top of page
  • Εικόνα συγγραφέαΗλίας Θεοδοσόπουλος

Η ΑΕΚ είναι Νταμπλούχος και είναι ήδη στους ομίλους του Europa! Συγνώμη δεν θα στενοχωρηθώ κιόλας!




Γράφει ο Ηλίας Θεοδοσόπουλος


Το όνειρο της συμμετοχής στους ομίλους της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης έλαβε τέλος για την ΑΕΚ μετά τον αποκλεισμό από την Αντβέρπ.


Ένας αποκλεισμός πικρός μπορώ να πω που έφερε την (πρόσκαιρη ) απογοήτευση αφού όλοι στην ΑΕΚ είχαν πιστέψει ότι μετά την πρόκριση με την Ντιναμό, η ομάδα έχει όλα τα φόντα να περάσει την χειρότερη ποιοτικά Βελγική ομάδα.


Πέρασε όμως η καλύτερη ομάδα στους ομίλους;


Η απάντηση από έμενα είναι όχι.


Πέρασε η πιο έτοιμη ομάδα και αυτό στις απόλυτες λεπτομέρειες και όχι η καλύτερη.


Πέρασε μια ομάδα που ήταν απόλυτα συγκροτημένη αμυντικά που της βγήκαν ΟΛΕΣ οι λιγοστές φάσεις που δημιούργησε και όχι μια ομάδα που η ΑΕΚ είχε να φοβηθεί τίποτα ή μια ομάδα που δεν μπορούσε να κοντράρει. Σε καμία περίπτωση αυτό δεν ισχύει.


Πέρασε μια ομάδα που έχει ξεκινήσει τα παιχνίδια στο πρωτάθλημά της που έχει ρολάρει, απέναντι σε μια ΑΕΚ που μέσα στο μήνα Αύγουστο και σε διάστημα 15 ημερών έπαιξε 4 παιχνίδια για τα προκριματικά του Τσάμπιονς λίγκ (με ότι απαιτήσεις έχουν συν τα συγκλονιστικά που συνέβησαν με τον χαμό του Μιχάλη) και ανάμεσα σε αυτά μόλις 1 παιχνίδι πρωταθλήματος!





Η ΑΕΚ έχασε το πρώτο παιχνίδι από... 1,5 φάση που έκαναν οι αντίπαλοι της την στιγμή που η Ένωση την έπαιζε στο μισό γήπεδο και που τελικά όπως φάνηκε κόστισε αυτό το αποτέλεσμα αφού σίγουρα θα μπορούσε αποφύγει την ήττα, και να μιλούσαμε για ένα διαφορετικό χθεσινό παιχνίδι.


Στην χθεσινή ήττα κόστισε το παιδαριώδες λάθος της άμυνας με το γκολ από... πλάγιο που δέχτηκε η ομάδα. Παρόλο αυτά προσπάθησε η ΑΕΚ,αλλά δεν υπήρχε το ψυχικό σθένος και το καθαρό μυαλό για μια ακόμη επική ανατροπή.


Στην ουσία λοιπόν η ΑΕΚ έχασε την πρόκριση στις λεπτομέρειες και σε στιγμιαίες αμυντικές αδράνειες που της πλήρωσε με το μεγαλύτερο δυνατό αντίτιμο.


Μέσα στις αναποδιές των 2 αγώνων πρέπει να συνυπολογίσουμε και την απώλεια του Λιβάι Γκαρσία που αν έπαιζε σίγουρα η εξέλιξη των δυο αυτών αγώνων θα ήταν διαφορετική.


Συμπερασματικά θα μπορούσε να περάσει η ΑΕΚ αφού οι λεπτομέρειες δεν την ήθελαν αλλά πέρασαν οι Βέλγοι που και οι λεπτομέρειες τους ήθελαν και το μόνο που παρουσίασαν και στα δυο παιχνίδια είναι σωστά οργανωμένη αμυντική λειτουργία που όμως και αυτή θα αποδειχθεί λίγη αφού με αντιπάλους που θα αντιμετωπίσουν στους ομίλους πολύ δύσκολα θα καταφέρουν να αποσπάσουν έστω και μια ισοπαλία...


Ας κοιτάξουμε όμως τα δικά μας και την συνέχεια.


Επικρατεί στις τάξεις των οπαδών της ομάδας μια απογοήτευση και δικαιολογημένη μέχρι ενός σημείου αφού αυτή ήταν ευκαιρία για την ΑΕΚ και έτσι όπως είχαν διαμορφωθεί τα πράγματα.


Υπάρχουν όμως και αρκετά σχόλια που ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ ισοπεδώνουν καταστάσεις και πρόσωπα!




Περίμενα να έχει εκλείψει αυτό το φαινόμενο μετά από όσα όλα κατάφερε η ΑΕΚ του Αλμέδια αλλά τελικά όπως φαίνεται δεν θα εκλείψει ΠΟΤΕ αφού για να εκλείψει θα πρέπει να υπάρχει ολοκληρωμένη σφαιρική άποψη, αντίληψη των καταστάσεων, ωριμότητα και συνοχή στην σκέψη. Αυτό για αυτή τη κατηγορία ανθρώπων και μέχρι εκεί - δεν αξίζει τίποτα άλλο σαν αναφορά.


Ας ασχοληθούμε λοιπόν με το μεγαλύτερο κομμάτι που αφορά τους "απογοητευμένους" φιλάθλους και που αξίζει να σταθούμε και να είναι σημείο αναφοράς.


Ναι και εγώ προς στιγμή απογοητεύτηκα αλλά με το ξημέρωμα της σημερινής μέρας και αφού έχεις συνηδειτοποιήσει ότι χάθηκε αυτή η ευκαιρία, βάζοντας το μυαλό σε μια λογική, στοιχειώδη λογική σκέψη, αντιλαμβάνεσαι ότι μόνο τέτοια συναισθήματα δεν πρέπει να σε διακατέχουν!


Η ΑΕΚ πέρσι το καλοκαίρι ακριβώς τέτοια εποχή, ήταν ένα σκορποχώρι που δεν έιχε βγει καν στην Ευρώπη ενώ περίμενε να ανοίξει ο Ναός της Αγιά Σοφιάς.


'Ενα μόλις χρόνο μετά η ΑΕΚ είναι Πρωταθλήτρια και Κυπελλούχος Ελλάδος υπόδεχεται τους αντιπάλους της στον απόλυτο Ναό του ποδοσφάιρου στον οποίο υποκλίνονται άπαντες σε Ελλάδα και εξωτερικό, και είναι ήδη στους ομίλους μιας εξίσου πολύ μεγάλης ευρωπαϊκής διοργάνωσης αυτής του Europa League με ότι προοπτική υπάρχει, και προβάλει πάλι σαν το απόλυτο φαβορί για την κατάκτηση των τροπαίων στη χώρα!

Συγνώμη για να μην τρελαθούμε εντελώς, σκεπτόμενος όλα αυτά αλλά δεν θα στενοχωρηθώ κιόλας...!!


Η ΑΕΚ έχει τρομερό και φοβερό ρόστερ για την Ελλάδα η ομάδα θα ρολάρει θα βρει τα πατήματά της και όλα θα πάρουν τον φυσιολογικό τους δρόμο...



Και επειδή ανεφερομάστε στο ρόστερ και επειδή καμία ομάδα δεν είναι τέλεια θα γράψουμε για μια ακόμη φορά αυτό που ΕΠΙΒΆΛΛΕΤΑΙ να γίνει από την διοίκηση και που αφορά την απόκτηση ενός στόπερ και ενός μπακ αφού είναι εμφανής η έλλειψη σε αυτές τις δυο θέσεις τόσο σε αριθμό όσο και σε ποιότητα και ας έρχονται από τον πάγκο, αφού μεσοεπιθετικά είναι υπέρπλήρης.


Αν γίνουν αυτές οι δυο κινήσεις η ΑΕΚ έχει όλα τα προσόντα να επαναλάβει αυτό που κατάφερε πέρσι και να κάνει και μια αξιόλογη πορεία στην Ευρώπη αφού και τα παιχνίδια θα είναι περισσότερα και θα κρίνεται σε πολύ πιο υψηλό επίπεδο.


Όπως και να έχει απόλυτη στήριξη στον τεράστιο προπονητή και άνθρωπο Ματίας Αλμέιδα και φυσικά στην ομάδα!


ΤΩΡΑ αρχίζουμε...





bottom of page