top of page
  • Εικόνα συγγραφέαAEK-view

Με αίμα και ιδρώτα πέρασε από το "φιλικό" - Με το μέταλλο της πρωταθλήτριας πάει στον "τελικό" της Τετάρτης!


Αρχικά να θυμίσουμε/συνοψίσουμε τι έγινε σε αυτό το "φιλικό" ματς, σύμφωνα με τους επιστήμονες του facebook:


  • Ενα παιχνίδι λοιπόν που οι παίκτες του Άρη πήραν 6 κίτρινες μαρκάροντας με μανία.

  • Ο Χουτσεσιώτης έδωσε ρεσιτάλ goalkeeping, βγάζοντας τα ΑΠΙΣΤΕΥΤΑ και έφτασε να κάνει ρεκόρ με 10 αποκρούσεις.

  • Ο Αθανασιάδης αναγκάστηκε σε σημαντικές και δύσκολες επεμβάσεις, τις οποίες αν δεν έκανε, πιθανόν ο Αρης να είχε σκοράρει και άλλα γκολ.

  • Η ΑΕΚ χρειάστηκε να σπαταλήσει αδιανόητη και υπερπολύτιμη ενέργεια για γυρίσει το μάτς κάνοντας γκολ στην 26η τελική της, που πιθανόν να στοιχίσει στο ματς της Τετάρτης με τον ΠΑΟ.

  • Ενα παιχνίδι που το VAR ηταν... βέβαιο ότι η μπάλα πέρασε ολόκληρη την γραμμή σε μια πολύ οριακή φάση.

  • Ένα παιχνίδι όπου ο διαιτητής ακύρωσε ένα πασιφανές πέναλτυ - πάτημα στον Αραούχο - για ένα φάουλ το οποίο ακόμα δεν έχουμε καταλάβει που και πότε είναι.

  • Ενα παιχνίδι που η ΑΕΚ μέχρι λίγα λεπτά πριν τη λήξη του φλέρταρε με νέα απώλεια βαθμών, αν δεν ήταν ο 'Αμραμπατ στο σωστό σημείο τη σωστή στιγμή να κάνει ένα καταπληκτικό τελείωμα και να στειλει τη μπάλα στα δίχτυα

Αυτό λοιπόν το παιχνίδι σύμφωνα με τους "επιστήμονες" του facebook ήταν φιλικό. Αν όντως ήταν φιλικό, τότε τι να πούμε, μάλλον έχει ανέβει τόσο πολυ το επίπεδο της SuperLeague που μέχρι και τα φιλικά πλέον έχουν περάσει σε άλλο επίπεδο!


Και μην ξεχνάμε, όταν η ΑΕΚ βάζει 4 γκολ στα πλει οφ ή κανει ανατροπή είναι φιλικό και βγαίνει ο Κούγιας στα κανάλια - όταν το κάνουν οι αλλοι είναι αποθέωση του ποδοσφαίρου - η προπαγάνδα και η σπέκουλα στο μεγαλείο της.





Ως αναφορά το γκολ που μέτρησε εις βάρος της ΑΕΚ , να υπενθυμίσουμε ό,τι μια εξίσου δύσκολη περίπτωση είχε αντιμετωπιστεί πρόσφατα σε έναν αγώνα Μουντιάλ όπου όλοι άρχικά ήμασταν σίγουροι ότι η μπάλα είχε περάσει ολόκληρη την γραμμή, ωστόσο το goal line technology μας άφησε όλους έκπληκτους, αφού και όμως, η μπάλα δεν είχε περάσει ολόκληρη την γραμμή.


Έτσι λοιπόν με βάση αυτό το παράδειγμα ας μην είμαστε και 100% σίγουροι για το αν η μπάλα πέρασε ολόκληρη την γραμμή στο χθεσινό ματς, ειδικά τη στιγμή που όλες οι τηλεοπτικές λήψεις είναι υπό γωνία και η μπάλα έχει ύψος από το έδαφος.


Ως αναφορά το ματς με τον ΠΑΟ τη Τετάρτη , αναμφίβολα πρόκειται για το ματς της χρονιάς, του οποίου το αποτέλεσμα κατά πάσα πιθανότητα θα κρίνει τον τίτλο. Αν η ΑΕΚ κερδίσει τα δυο επόμενα ντέρμπυ αγκαλιάζει τον τίτλο. Αν όχι, τα πράγματα περιπλέκονται.


Η ΑΕΚ στα 4 εναπομείναντα ματς, καλείται να δείξει μέταλλο και χαρακτήρα πρωταθλήτριας, κάτι που η αλήθεια ειναι οτι πως δυσκολεύεται να κάνει σε αρκετούς αγώνες φέτος, με πιο πρόσφατο χαρακτηριστικό παράδειγμα το 2-2 με τον ΠΑΟΚ στη Φιλαδέλφεια από το 2-0.



Δεν υπάρχει κανένα περιθώριο πλέον για λάθη διαχείρισης αγώνων από παίκτες αλλά και απο τον ίδιο τον Αλμέιδα. Ο Αλμέιδα, εκτός από το στήσιμο της ομάδας, θα πρέπει να βρει τον τρόπο να ξεκλειδώσει τους παίκτες, να τους τονώσει την αυτοπεποίθεση και να τους απαλλάξει από το άγχος που φαίνεται να τους καταβάλλει αδικαιολόγητα πολλές φορές, ακόμα και όταν η ομάδα βρίσκεται μπροστά στο σκορ.


Αξίζει να ειπωθεί ό,τι ο Αθανασιάδης σε ένα ακόμη ματς έκανε εξαιρετική εμφάνιση και έδειξε "παρών", ενώ ζητείται άμεση αντίδραση από τον Τσούμπερ , ο οποίος προβληματίζει αρκετά το τελευταίο διάστημα, καθώς σε ένα ακόμη ματς ήταν εκτός τόπου και χρόνου.


Πιστεύουμε πως η ΑΕΚ έχει την ποιότητα και τον χαρακτήρα να ανεβάσει στροφές και να βουλώσει τα στόματα των αντιπάλων που ειρωνεύονται με κάθε ευκαιρία, αρκεί να γίνει σωστή προετοιμασία τόσο στο ψυχολογικό, όσο και στο πρακτικό κομμάτι. Θα πρέπει το μάτι των ποδοσφαιριστών που θα επιλεχθούν να παίξουν να γυαλίζει και να παιξουν οσοι μπορουν να δωσουν το 100%, ανεξαρτήτως ονόματος ή του τι πρόσφερε ο καθένας στο παρελθόν...



bottom of page