top of page
  • Εικόνα συγγραφέαΚυριάκος Χήνας

Η πολυεπίπεδη αναγκαιότητα επαναδραστηριοποίησης του Συνδέσμου Παλαίμαχων Ποδοσφαιριστών της ΑΕΚ



Η υγειονομική δοκιμασία,εκτός από την προφανή αποδιάρθρωση της κοινωνικής ζωής, δημιούργησε ζημιές και σε πολλά αθλητικά επίπεδα τα οποία δεν έχουν εμφανώς τονιστεί. Στο σημερινό σημείωμα αναφερόμαστε στην εκκρεμότητα που σοβεί στη λειτουργία του Συνδέσμου Παλαίμαχων Ποδοσφαιριστών της ΑΕΚ, η οποία παρατείνεται λόγω των συνθηκών που έχουν παγώσει την επίλυση.


Πρόκειται για μια συλλογική οντότητα που εξακτινώνει σε όλη την Ελλάδα τις ενωσίτικες Αξίες, ενώ παράλληλα συμβάλλει σε δράσεις κοινωνικής αλληλεγγύης με τους φιλανθρωπικούς φιλικούς αγώνες με μεγάλη ανταπόκριση επί σειρά ετών.


Τον Ιανουάριο του 2020 ήταν η πρώτη χρονιά όπου οι Παλαίμαχοι δεν μπόρεσαν να διοργανώσουν την κοπή της βασιλόπιτας,μια εκδήλωση η οποία παραδοσιακά αποτελούσε σημαντικό γεγονός με τη συγκέντρωση πλήθους ενωσιτών και τα βραβεία σε βαρυσήμαντες φυσιογνωμίες της κοινωνικής,επιστημονικής και αθλητικής ζωής της χώρας. Η αιτία (δεν είχε ακόμη ξεσπάσει η επιδημία) ήταν εσωτερικές αντιπαλότητες και έριδες με επίκεντρο τόσο τη φυσιογνωμία που πρέπει να έχει ο Σύνδεσμος όσο και τα πρόσωπα που θα ηγούνται.


Θεωρούμε ότι πρόκειται για φυσιολογικό φαινόμενο--και μάλιστα δείχνει διανοητική υγεία--να υπάρχουν διαφορετικές αντιλήψεις και προτάσεις, ώστε τελικά να βοηθήσουν σε νέους ορίζοντες σκέψης και δράσης. Σήμερα,είμαστε σε αισιόδοξη προοπτική. Τον τελευταίο καιρό, ορίστηκε Διοίκηση Πρωτοδικείου με αποκλειστικό σκοπό να διενεργήσει εκλογές στον Σύνδεσμο (όταν αυτό επιτραπεί λόγω των υγειονομικών μέτρων) και να υπάρξει εξομάλυνση και δημοκρατική διέξοδος.


Σε επικοινωνία μάλιστα που είχαμε με στελέχη των Παλαίμαχων, τονίστηκε ότι έχει ήδη καταρτιστεί ένα αρχικό πλάνο φιλικών αγώνων, ώστε να συνεχιστεί η πανελλήνια δημιουργικότητά τους, μόλις επιτραπεί. Πολλοί θυμούνται τη μεγάλη ανταπόκριση και παρουσία του κόσμου στους αγώνες αυτούς,πόση υπερηφάνεια και χαρά προκαλεί στον κόσμο της περιφέρειας,από την Αλεξανδρούπολη μέχρι το Ηράκλειο, η συμμετοχή των μεγάλων άσσων του παρελθόντος.


Μετά τις εκλογές, οι οποίες προφανώς θα τροφοδοτήσουν με νέα δυναμική τον Σύνδεσμο, επείγει να επιλυθούν μερικές ζωτικές εκκρεμότητες, όπως το να έρθουν περισσότεροι Παλαίμαχοι για να συνδράμουν το έργο του (δεν τιμά κάποιους η παρατεταμένη απουσία τους από τη δράση μιας ομάδας που τους ανέδειξε και τους έδωσε κύρος και οντότητα), να στεγαστεί ο Σύνδεσμος σε μόνιμα γραφεία για την εύρυθμη λειτουργία του, να απαλειφθούν τα ελάχιστα φαινόμενα αμφιλεγόμενης συμπεριφοράς κάποιων και να υπάρξει ένα πιο αποτελεσματικό πλαίσιο χορηγιών για να καλύπτονται τα πολυεπίπεδα έξοδα.


Κάθε καλοτυχία στο πλούσιο δημιουργικό έργο των Παλαίμαχων που τιμούν τις διαχρονικές Αξίες της μεγάλης ΑΕΚ.

bottom of page