top of page
  • Εικόνα συγγραφέαAEK-view

'Ηττα (26-29) - ηχηρό χαστούκι - για την ΑΕΚ στο πρώτο παιχνίδι από τον Ολυμπιακό

Με τον εκπληκτικό κόσμο της η ΑΕΚ γύρισε δύο φορές μεγάλες διαφορές και πήγε το ματς στην παράταση, αλλά λύγισε στο φινάλε και έχασε το πλεονέκτημα έδρας


Πλέον η «Ένωση» καλείται να σηκώσει άμεσα κεφάλι και την Τρίτη στον δεύτερο τελικό να ισοφαρίσει σε 1-1 και να συνεχίσει την πορεία της προς την κατάκτηση του φετινού τίτλου που δεν μπορεί και δεν πρέπει να χαθεί. Η ΑΕΚ πέταξε στα «σκουπίδια» το πλεονέκτημα έδρας και την φανταστική ατμόσφαιρα που δημιούργησε ο κόσμος στο κλειστό της Χαλκίδας.

Η ΑΕΚ παρουσίασε ξανά πολλά προβλήματα στην απόδοση της, είχε πολλά νεκρά διαστήματα που της στοίχισαν. Για μια ακόμη φορά εξαιρετικά νευρικό παιχνίδι από όλους, πολλές χαμένες επιθέσεις και λάθη που δεν δικαιολογούνται σε αυτό το επίπεδο. Σαν να μην έφταναν όλα τα άλλα είχε να αντιμετωπίσει και μια κάκιστη διαιτησία η οποία έχασε το μέτρο και τον έλεγχο του αγώνα προκαλώντας εκνευρισμό στους παίκτες με τα συνεχόμενα και παράλογα σε πολλές περιπτώσεις σφυρίγματα της. Μαζί για το Παιδί - Πρόγραμμα σίτισης Κακό πρώτο ημίχρονο Το πρώτο ημίχρονο δεν εξελίχτηκε με τον καλύτερο τρόπο για την ΑΕΚ η οποία έδειχνε να μην έχει αποβάλλει πλήρως τα κακώς κείμενα στο παιχνίδι της σε σχέση με τον τελικό του Κυπέλλου. Πολλά εύκολα λάθη, χαμένες επιθέσεις και ο εκνευρισμός της δεν της επέτρεψαν να διαχειριστεί με ηρεμία και καθαρό μυαλό το παιχνίδι, επιτρέποντας στον Ολυμπιακό να είναι συνεχώς μπροστά στο σκορ στο πρώτο μέρος. Ο Ουγκάλντε ισοφάρισε για την ΑΕΚ σε 1-1 με τους «φιλοξενούμενους» να προηγούνται εκ νέου με 2-4. Ο Μυλωνάς με δύο προσωπικά τέρματα σε εκείνο το σημείο ισοφάρισε σε 4-4 αλλά η αντεπίθεση δεν συνεχίστηκε. Ακολούθησαν τρεις χαμένες επιθέσεις και εύκολο πούλημα της μπάλας σε αρκετές φάσεις με τον Ολυμπιακό με ένα σερί 3-0 να προηγηθεί για πρώτη φορά με 4-7. Ο Τζηράς μείωσε σε 5-7 και 6-7 ο Αραμπατζής για να έρθει το 7-8 από το πρώτο γκολ του Κεδέρη που αποθεώθηκε. Η συνέχεια δεν ήταν ανάλογη και πάλι με την «Ένωση» να μην μπορεί να ελέγξει την νευρικότητα της μέσα στο παιχνίδι για να βρεθεί πίσω με 7-11. Ο Μυλωνάς μείωσε προσωρινά και ο Μόγια με δύο γκολ «ψαλίδισε» την διαφορά σε 10-12 που ήταν το σκορ ημιχρόνου.

«Αυτοκτόνησε» στην παράταση Ίδια εικόνα και στο ξεκίνημα του δεύτερου μέρους με τον Ολυμπιακό να προηγείται με 10-14. Η ΑΕΚ μείωσε προσωρινά με τον Μυλωνά και ακολούθησαν τρεις λανθασμένες επιθέσεις που της στέρησαν την δυνατότητα να πλησιάσει κι άλλο το σκορ. Ευτυχώς σε εκείνο το σημείο οι σωτήριες επεμβάσεις του ΄Άντζελιτς κράτησαν την εστία ανέπαφη με την ΑΕΚ να μειώνει κι άλλο με τον Κεδέρη. Ο Ολυμπιακός βρήκε σε εκείνο το σημείο την αφορμή να φύγει από το γήπεδο αλλά μετά από δύο λεπτά αφού είδε πως ο …εκβιασμός του δεν πιάνει γύρισε για να δεχτεί την ισοφάριση σε 15-15 με τον Τζηρά στο 42′. Η αντεπίθεση όμως και πάλι σταμάτησε εκεί με την ΑΕΚ να κάνει αδικαιολόγητα λάθη σε άμυνα και επίθεση για να προηγηθεί για πρώτη φορά η αντίπαλη ομάδα με 15-20. Με τον ίδιο τρόπο που προηγήθηκε ο Ολυμπιακός αντέδρασε και η ΑΕΚ η οποία «έτρεξε» ένα 4-0 σερί και μείωσε σε 19-20 στο 55′. Ο Μόγια ισοφάρισε για την ΑΕΚ σε 21-21 με την τελευταία επίθεση να μετατρέπεται σε θρίλερ καθώς ο χρόνος είχε λήξει αλλά ο Ολυμπιακός πάλευε να πάρει ένα τελευταίο σουτ, το οποίο το πήραν τελικά μετά από δέκα λεπτά, με το παιχνίδι να οδηγείται στην παράταση. Και εκεί που θα περίμενε κανείς η ΑΕΚ να συνεχίσει την αντεπίθεση της στην παράταση δέχτηκε γρήγορα και πάλι τρία γκολ με αποτέλεσμα να κυνηγάει ξανά το σκορ για να χάσει εν τέλει με 26-29. Τα πεντάλεπτα: 1-2, 4-6, 7-8, 7-10, 8-11, 10-12 (ημιχ), 11-14, 13-15, 15-17, 15-20, 19-20, 21-21, Παράταση: 23-25, 26-29 Διαιτητές : Νάσκος-Χαρίτσος. Δίλεπτες : 2-8 , Πέναλτυ : 8/6, 1/1 ΑΕΚ ( Δημητρούλιας ) : Μπουκοβίνας, Τζηράς 4, Αραμπατζής 3, Ουγκάλντε 2, Κεδέρης 7, Πλάθα, Νικολαϊδης, Παπαδιονυσίου, Σέβελεφ, Καλόμοιρος, Μόγια 3, Μυλωνάς 7, Ηλιόπουλος, Κοτσιώνης, Στεφάνοβιτς, Αντζελιτς. ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ( Καρασαββίδης ) : Κοτανίδης, Παπαδόπουλος 2, Μπάγιος 1, Μιχαηλίδης, Οστρούτσκο 6, Μοντόρο 5, Πασσιάς 2, Καραμπουρνιώτης 1, Αραπακόπουλος 1, Παπαβασίλης 1, Δομπρής 6, Μπούντιτς, Δεληχρήστος, Κανδύλας, Σλαβούλιτσα 4, Μπάουερ.


Πηγή: enwsi.gr

bottom of page