top of page
  • Εικόνα συγγραφέαΚυριάκος Χήνας

Κ. Χήνας: "Αυτή η μεταβατική περίοδος από την ανυπαρξία στην αναδημιουργία αξίζει να υποστηριχθεί"




Ανέκαθεν οι διαφορετικές απόψεις βοηθούσαν τους σκεπτόμενους ανθρώπους να έχουν μια πολυπρισματική εικόνα για κάθε σοβαρό θέμα,γι αυτό χρειάζονται και στην περίπτωση που καλούμαστε να αξιολογήσουμε την ΑΕΚ στον αγώνα με τον ΟΣΦΠ.



Τις τελευταίες ώρες έχουν αποκρυσταλλωθεί δύο πυρήνες σκέψης: ο ένας εκτιμά ότι δεν πρέπει να χαιρόμαστε,αφού μπροστά σε 40.000 οπαδούς δεν μπορέσαμε να νικήσουμε έναν αντίπαλο με μέτρια απόδοση και διατηρήθηκε η δυσμενής παράδοση,ενώ παράλληλα ολισθαίνει η ΑΕΚ στη μάχη του πρωταθλήματος.

Η δεύτερη οπτική είναι ότι φάνηκε καθαρά πως μειώθηκε το σημαντικό χάσμα που χώριζε τις δύο ομάδες και πείσαμε ότι είμαστε σε φάση αναδημιουργίας.Ας επιτραπεί να σημειώσω ότι προσωπικά τάσσομαι υπέρ της δεύτερης άποψης με τα ακόλουθα κριτήρια:


1. Μέχρι πέρυσι οι δύο ομάδες είχαν χασματική αγωνιστική διαφορά,την οποία υπογράμμιζαν η τεράστια διαφορά στην τελική βαθμολογία και το ταπεινωτικό 1-5 στο ΟΑΚΑ.Την Κυριακή επικυρώθηκε αυτό που είχε φανεί και στα προηγούμενα παιχνίδια,ότι δηλαδή ο ΟΣΦΠ παραμένει καλύτερο σύνολο,αλλά η διαφορά είναι πλέον ανεπαίσθητη.Δεν μπορείς να αναμένεις σε λίγο διάστημα να ισορροπήσει απόλυτα ένα κραυγαλέο κενό,ειδικά μάλιστα όταν είναι πασιφανείς οι αδυναμίες ση μεσαία γραμμή.


2. Ο Αργύρης Γιαννίκης,τόσο στην τακτική της ανάπτυξης όσο και στις διορθωτικές αλλαγές,δείχνει σαφή στοιχεία ικανοτήτων,σε σημείο που να δικαιολογείται μια πρώτη αισιοδοξία που θα ευοδωθεί με την ενίσχυση των εμπειριών του σε κορυφαίο επίπεδο ,όσο περνάει ο καιρός.Αξιζει να υπολογίζεις σε αυτή την προοπτική.


3. Αισθητή βελτίωση εμφανίζει το αγωνιστικό χαρακτηριστικό της ομάδας που άλλοι ονομάζουν "ψυχολογία" και προσωπικά θεωρώ ότι είναι "αφομοίωση της δυναμικής της ομάδας".Μέχρι τώρα είχαμε ηττοπαθείς αντιδράσεις όταν ο αγώνας στράβωνε,ενώ βλέπουμε σε αυτή την περίοδο μια ομάδα η οποία θα μάχεται χωρίς το φοβικό σύνδρομο ότι θα χάσει σίγουρα.Στα θέματα αυτά,δεν μπορείς να περιμένεις άμεσα αποτελέσματα και να χολώνεσαι όταν αμέσως δεν βλέπεις τους παίκτες να αυτοθεωρούνται πανδαμάτορες.



4. Υπήρξε πράγματι ατυχία,ειδικά με το τρίτο γκολ.Και ο Βατσλίκ έκανε σημαντικά λάθη,που κόστισαν στον ΟΣΦΠ,αλλά δεν έχουν σύγκριση με το σφάλμα του Μοχαμαντί.Παράλληλα,στο δεύτερο γκολ ούτε το VAR ειδοποίησε να ελεγχθεί το πέναλτι στον Βράνιες ούτε οι παίκτες πίεσαν τον διαιτητή για να διακοπεί το παιχνίδι,έστω και με χρέωση κάρτας.


5. Οι οπαδοί,τόσο με τις κάρτες διαρκείας,όσο και με τη διαρκή συμμετοχή και το ζεστό χειροκρότημα στο τέλος,έδειξαν ότι κατανοούν πως η μεταβατική περίοδος από την ανυπαρξία στην αναδημιουργία θέλγει και αξίζει να υποστηριχθεί.

bottom of page