top of page
  • Εικόνα συγγραφέαAEK-view

Κατάθεση ψυχής από Δέδα για τα όσα συνέβησαν με Γέλοβατς




Συγκινητικές δηλώσεις αναφορικά με τον Στέφαν Γέλοβατς, παραχώρησε ο Στέφανος Δέδας στο «sports walla», με τον προπονητή της ΑΕΚ να μιλά για τα όσα συνέβησαν μετά το εγκεφαλικό επεισόδιο του Σέρβου, αλλά και το σοκ που επικρατεί στην «Ένωση».




Αναλυτικά οι δηλώσεις του τεχνικού της Ένωσης:


«Πριν από τρεις εβδομάδες ήμουν με τους παίκτες σε μια ενημέρωση στο βίντεο. Ο Γέλοβατς δεν κάθισε μαζί μας γιατί είχε τραυματιστεί στον αστράγαλο. Ήταν στην αίθουσα θεραπείας και έκανε ποδήλατο γυμναστικής. Όταν τελειώσαμε την ενημέρωση, στείλαμε τους παίκτες να οργανώσουν προπόνηση και είδαμε κόσμο να τρέχει και να καλεί ασθενοφόρο. Είχε τις αισθήσεις του, καταφέραμε να επικοινωνήσουμε λίγο μαζί του, αλλά καταλάβαμε ότι κάτι δεν πήγαινε καλά και ότι μάλλον έπαθε εγκεφαλικό.


Ακυρώσαμε αμέσως την προπόνηση, και οι παίκτες ήταν στο νοσοκομείο. Παίξαμε την επόμενη μέρα το παιχνίδι με τη Ρίγα στο Champions League χωρίς προπόνηση, αλλά παίξαμε για αυτόν, παλέψαμε σαν τρελοί και κερδίσαμε. Μετά νικήσαμε και το Λαύριο στο πρωτάθλημα και πήγαμε στο διάλειμμα της Εθνικής ομάδας. Όταν είχαμε χρόνο χωρίς προπόνηση και παιχνίδια, καταλάβαμε πόσο σοβαρή είναι η κατάσταση. Δεν σκεφτόταν καθόλου το ενδεχόμενο να τελειώσει έτσι. Είναι νεαρός άνδρας και πιστεύαμε ότι θα έβγαινε από αυτό, ακόμα κι αν δεν συνήλθε εκατό τοις εκατό. Τα καλά νέα δεν ήρθαν από το νοσοκομείο και όταν δεν υπήρχε επιδείνωση ήταν όλα μία χαρά.



Λόγω του κορωνοϊού, δεν μπορούσαμε ε να επισκεφτούμε τον Στέφαν στο νοσοκομείο. Ο γενικός διευθυντής και ο τεχνικός διευθυντής της ομάδας ήταν σε συνεχή επαφή με την οικογένεια και τους γιατρούς. Όλη η ομάδα πήγε στο ξενοδοχείο όπου βρίσκονταν οι γονείς μας και συναντήθηκε μαζί τους. Έτσι, είχαμε ακόμα ελπίδες ότι θα τελειώσει καλά. Κανείς δεν ξεγελούσε τον εαυτό του ότι θα επέστρεφε για να παίξει μπάσκετ και ελπίζαμε ότι θα ξυπνούσε με όσο το δυνατόν λιγότερες αναπηρίες. Τις τελευταίες δύο εβδομάδες έχουμε αρχίσει να προετοιμαζόμαστε ψυχικά για τα χειρότερα, οπότε η χθεσινή ανακοίνωση του θανάτου του δεν εξέπληξε τα μέλη της ομάδας. Όταν η οικογένεια ζήτησε να μεταφερθεί το Σαββατοκύριακο για περαιτέρω θεραπεία στη Σερβία, ήταν σαφές για εμάς ότι η ελπίδα είχε εξαντληθεί.


Είναι τόσο λυπηρό και περίεργο που ένας νεαρός πέθανε από εγκεφαλικό. Δεν υπήρχαν προειδοποιητικά σημάδια ότι κάτι τέτοιο θα μπορούσε να συμβεί καθόλου. Είμαι προπονητής για πάνω από 20 χρόνια και δεν μου έχει συμβεί κάτι παρόμοιο. Είναι ένα δύσκολη εμπειρία, που έχει ένα μάθημα ζωής. Το μπάσκετ είναι σε αναλογία, και κατάλαβα τι πραγματικά έχει σημασία. Η αλήθεια είναι ότι είχα παρόμοια διάθεση μετά από τις επιθέσεις με πυραύλους στο Ισραήλ, όταν ήμουν με τα παιδιά μου στο Χολόν. Αλλά ξέρετε πώς είναι, με τον καιρό, το σοκ περνάει, επιστρέφεις στην καθημερινότητα, στα αποτελέσματα και στο μπάσκετ.


Θα στείλουμε εκπροσώπους στην κηδεία στη Σερβία αυτή την εβδομάδα και θα προσπαθήσουμε να ξεπεράσουμε αυτή η απώλεια μαζί. Ξέρω ότι πάντα λέγεται για το ποιος πέθανε, αλλά ο Στέφαν ήταν πραγματικά ένας καταπληκτικός τύπος. Σοβαρός, σεβαστός, ευγενικός, χαμογελαστός, που δεν προκαλεί προβλήματα, διατηρεί επαγγελματισμό και είναι πάντα προσηλωμένος στη δουλειά του».

bottom of page