top of page
  • Εικόνα συγγραφέαAEK-view

Κυπελλούχος Ισπανίας η Μπαρτσελόνα με 4αρα!




Με συμπαραστάτη τον Ντε Γιονγκ, ο Μέσι οδήγησε την Μπαρτσελόνα στο Κύπελλο χάρη στο εντυπωσιακό 4-0 επί της Αθλέτικ Μπιλμπάο. Ίσως και ο τελευταίος τίτλος του Αργεντίνου με τους Καταλανούς...


Αυτή η Μπαρτσελόνα δεν φοβάται κανέναν! Οι τρομεροί Καταλανοί διέλυσαν με 4-0 την Αθλέτικ Μπιλμπάο και κατέκτησαν για 31η φορά στην ιστορία τους το Κύπελλο Ισπανίας, με τον Λιονέλ Μέσι να σκοράρει δύο φορές στον τελικό που θα μπορούσε να είναι ο τελευταίος με τη φανέλα των «μπλαουγκράνα».




Τρομερή εμφάνιση και από Ντε Γιονγκ, Άλμπα, με την Μπάρτσα να πετυχαίνει όλα της τα γκολ στο δεύτερο μέρος, κόντρα σε μία Αθλέτικ που δεν απείλησε σε κανένα σημείο του αγώνα.



Στο 60ο λεπτό ο Ντε Γιονγκ σέντραρε από δεξιά και ο Γκριεζμάν εξ επαφής πλάσαρε για το 0-1 ενώ στο 63’ o Άλμπα έβγαλε έξυπνη σέντρα από αριστερά και ο Ντε Γιονγκ με κεφαλιά ψαράκι έγραψε το 0-2.

Στο 67’ ο Τερ Στέγκεν έσωσε μετά από σουτ του Ραούλ Γκαρσία και στο επόμενο λεπτό ο Μέσι έκανε όμορφη ενέργεια στα δεξιά της περιοχής και πλάσαρε με το αριστερό για το 0-3.

Μάλιστα στο 72ο λεπτό μετά από γύρισμα του Άλμπα από αριστερά ο Μέσι με πλασέ από το πέναλτι, έγραψε το 0-4.


ΜΠΙΛΜΠΑΟ: Σιμόν, Μπαλενθιάγα, Γεράι (66’ Γιούρι), Μαρτίνεθ, Ντε Μάρκος, Ουνάι Λόπεθ (66’ Oυνάι Νούνιεθ), Μουνιαΐν (46’ Λέκουε), Ντάνι Γκαρσία, Μπερενγκέρ (53’ Βέσγα), Ραούλ Γκαρσία, Ουίλιαμς (66’ Βιγιαλίμπρε)


ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ: Τερ Στέγκεν, Μινγκέθα (88' Ντεμπελέ), Πικέ (80’ Μορίμπα), Λενγκλέ, Ντεστ (74’ Σέρτζι Ρομπέρτο), Ντε Γιονγκ, Μπούσκετς, Πέδρι (80’ Αραούχο), Άλμπα, Μέσι, Γκριεζμάν (88' Μπρέθγουεϊτ)





bottom of page