top of page
  • Εικόνα συγγραφέαAEK-view

Κυρίαρχος ο Μάξ Φερστάπεν στο Άμπου Ντάμπι!



Στον πιο “άοσμο” και τελευταίο αγώνα της σεζόν, από τον οποίο δεν θα έχουμε να θυμόμαστε κάτι, ο Μάξ Φερστάπεν, συνεχίζοντας από τα χθεσινά, κυριάρχησε στην πίστα του Άμπου Ντάμπι, πιλοτάροντας χωρίς κάποιο ιδιαίτερο πρόβλημα το μονοθέσιο της Red Bull.


Βάλτερι Μπότας και Λιούις Χάμιλτον αρκέστηκαν στη δεύτερη και τρίτη θέση αντίστοιχα, αφού δεν είχαν τη δυνατότητα να διεκδικήσουν κάτι παραπάνω. Σε αυτό έπαιξε ρόλο και η απόφαση της Mercedes, να μειώσει την ισχύ της κινητήριας μονάδας των μονοθεσίων της, υπό το φόβο κάποιου προβλήματος, αφού τα δεδομένα τους αυτό υποδείκνυαν. Στον τελευταίο γύρο ο Ρικιάρντο αποχαιρέτησε την ομάδα του (Ρενό), αφού από του χρόνου θα τρέχει με τα χρώματα της McLaren, κατακτώντας τον ταχύτερο γύρο στην πίστα.



Για τον Μαξ Φερστάπεν ήταν η 10η νίκη στην καριέρα του και η 2η φετινή του, καθώς και για 8η φορά φέτος συμπληρώνουν το βάθρο οι δύο πιλότοι της Mercedes.


Πρωταθλήτρια στους κατασκευαστές είναι εδώ και καιρό η Mercedes, 2η θέση για την RedBull και σήμερα κατέκτησε την 3η θέση η McLaren.


Πηγή: formula1.com

bottom of page