top of page
  • Εικόνα συγγραφέαAEK-view

Μητσοτάκης: Στα 713 ευρώ ο κατώτατος μισθός από την 1η Μαΐου





Στην έναρξη του μηνύματός του ο κ. Μητσοτάκης μίλησε για τους νέους και τις αγωνίες τους για την ακρίβεια και τον κατώτατο μισθό. Όπως είπε ο πρωθυπουργός, η αγωνία για την ακρίβεια είναι κοινή.




«Η σημερινή μου απόφαση αφορά τους νέους. Ανακοινώνω την αύξηση του κατώτατου μισθού κατά 50%», είπε ο πρωθυπουργός, σημειώνοντας πως από τα 633 ευρώ θα φτάσει στα 713 ευρώ.


Όπως είπε ο πρωθυπουργός, το ποσό αυτό, συνδυαστικά με την πρώτη δόση του Ιανουαρίου, ισοδυναμεί με μία συνολική αύξηση 9.7% σε σχέση με τον κατώτατο μισθό του 2021. «Με απλά λόγια, οι σχεδόν 650.000 εργαζόμενοι αυτής της κατηγορίας θα κερδίσουν παραπάνω από έναν επιπλέον καθαρό μισθό ετησίως. Ένας 15ος μισθός προστίθεται, στο εξής, στο εισόδημά τους», τόνισε ο κ. Μητσοτάκης.




Όπως είπε ο πρωθυπουργός, η πρωτοβουλία αυτή αγγίζει τα απώτατα όρια της οικονομίας. «Το ποσοστό αύξησης του πρώτου μισθού απασχόλησε πολύ την αρμόδια επιτροπή, τους κοινωνικούς εταίρους, όσο και τον υπουργό Εργασίας. Όμως αποτελεί πολιτική μας απόφαση. Την οποία και θα εισηγηθώ με θέρμη στο Υπουργικό Συμβούλιο», πρόσθεσε ο πρωθυπουργός, επισημαίνοντας πως «σε κάθε κοινή δοκιμασία, κοινή είναι και η ευθύνη. Όπως δίκαια πρέπει να αναλαμβάνονται τα βάρη, έτσι δίκαια θα πρέπει και να έχουν όλοι μέρισμα από το απόθεμα του πλούτου που δημιουργεί η εθνική παραγωγή και ανάπτυξη», σημείωσε ο κ. Μητσοτάκης.


Πηγή: newsbomb.gr

bottom of page