top of page
  • Εικόνα συγγραφέαAEK-view

Νέα τραγική εμφάνιση της AEK Betsson και διασυρμός από τον υποβιβασμένο Απόλλωνα.



Μια τραγική ΑΕΚ Betsson, διασύρθηκε (89-79) από τον υποβιβασμένο Απόλλωνα, χάνοντας για τέταρτη φορά σε ισάριθμες επισκέψεις της στην Πάτρα. Εκεί που θεωρούσαμε ότι τα είχαμε δει όλα φέτος, ήρθε μια ακόμα τραγική εμφάνιση, να μας θυμίσει ότι υπάρχει και πιο κάτω, για μια ομάδα που δείχνει παραιτημένη σε όλα τα επίπεδα. Ο Απόλλωνας που σκοράρει 66 πόντους κατά μέσο όρο, κατάφερε να βάλει 89 στην ΑΕΚ, που παρέπαιε στην άμυνα και δεν μπόρεσε σε κανένα σημείο να σταματήσει τους Πατρινούς. Αν εξαιρέσουμε τον συγκινητικό Κουζμίνσκας, όλοι οι άλλοι παίκτες είχαν απαράδεκτη εικόνα, με τον Ηλία Ζούρο να είναι ανήμπορος να κάνει το οτιδήποτε, παρουσιάζοντας μια ομάδα χωρίς αρχή, μέση και τέλος. Κρίμα για μια ακόμα φορά για τους οπαδούς της ΑΕΚ στην Πάτρα που έδωσαν ό,τι είχαν αλλά δεν είδαν για άλλη μια φορά την ομάδα να κερδίζει.




Το ματς


Ο Ηλίας Ζούρος ξεκίνησε με τους Χολ, Ραντλ, ΜακΡέι, Αγραβάνη και Χατζηδάκη. Ο Απόλλωνας μπήκε με μεγαλύτερη διάθεση στον αγώνα και με γρήγορο ρυθμό και κυνηγώντας όλες τις φάσεις προηγήθηκε με 8-4 για να μειώσει ο Αγραβάνης (8-6). Ο Σαλούστρος με τρίποντο από μακριά, μεγάλωσε και άλλο την διαφορά (15-9). Η άμυνα της ΑΕΚ, παρέπαιε, με τον Απόλλωνα να κάνει ό,τι θέλει στο γήπεδο και να παίρνει διψήφια διαφορά (21-10). Το τραγικό πρώτο δεκάλεπτο της ΑΕΚ ολοκληρώθηκε με νταμπλ σκορ, με την Ένωση να έχει ήδη τέσσερα λάθη και 5 χαμένες βολές (26-13).



Με το πρώτο τρίποντο του Κουζμίνσκας, η Ένωση μείωσε στους 10 (28-18). Η Ένωση μπήκε πιο πιεστική στην δεύτερη περίοδο και με ένα 4-9 σε τρία λεπτά μείωσε στους οκτώ πόντους με τον Νετζήπογλου (30-22). Ο Απόλλωνας και πάλι έκανε σερί, για να το σταματήσει ο Κουζμίνσκας με τρίποντο (36-25). Για ακόμα ένα παιχνίδι, ο Λιθουανός είναι αυτός που διασώζεται από το ναυάγιο της Ένωσης, φτάνοντας τους 11 πόντους (40-31). Η Ένωση δεν μπορούσε να βγάλει μια άμυνα της προκοπής, δεχόμενη πόντους από όλους είτε κοντούς είτε ψηλούς του Απόλλωνα (50-38). Με κλέψιμο και καλάθι του Καράμπελα, η Ένωση μείωσε στους οκτώ, ολοκληρώνοντας ένα αποκαρδιωτικό πρώτο ημίχρονο, που μόνο οι 50 πόντοι παθητικό τα λένε όλα για την προσπάθεια της ΑΕΚ.


Ακόμα χειρότερο ξεκίνημα στην 3η περίοδο με την ΑΕΚ να δέχεται δύο σερί τρίποντα από τον Βισσαρίου και να μειώνει ο Αγραβάνης (58-44). Κακές επιστροφές για την Ένωση και κάρφωμα στον αιφνιδιασμό από τον Όσμπορν για να πάει ξανά την διαφορά στους 14 (62-48). Τρίποντο και πάλι από τον Όσμπορν με την διαφορά να μεγαλώνει περισσότερο (65-50). Σερί τριπόντων από τον Κουζμίνσκας που προσπαθεί μόνος του επιθετικά και η Ένωση μείωσε στους 10 (68-58). Ο Όσμπορν, έκανε ό,τι ήθελε την άμυνα της ΑΕΚ, είτε από την περιφέρεια, είτε μέσα από το καλάθι και η διαφορά ξέφυγε και πάλι (75-58).


Με τον Κουζμίνσκας να σκοράρει ξανά από το τρίποντο, η ΑΕΚ μείωσε στους 11, προσπαθώντας να κάνει μια τελευταία προσπάθεια να επιστρέψει στο παιχνίδι (79-68).Η ΑΕΚ άπλωσε την πίεση της σε όλο το γήπεδο και με τον Ραντλ να σκοράρει με ντράιβ μείωσε στους 9 (79-70). Τρίποντο του Γκιουζέλη σε πολύ κρίσιμο σημείο που έκοψε τα πόδια της Ένωσης, πάνω που πήγε να επιστρέψει στο σκορ (84-70). Τελικά η ΑΕΚ έχασε από τον υποβιβασμένο Απόλλωνα των επτά παικτών, δείχνοντας ότι είναι βαριά άρρωστη (89-79)


Απόλλων Π. -ΑΕΚ: 89-79

Δεκάλεπτα: 26-13, 50-42,75-58, 89-79

Απόλλων Π. (Χριστόπουλος): Βισσαρίου 10, Όσμπορν 20, Πέρκινς 17, Σαλούστρος 8, Μπράουν 15, Κόουλμαν, Μπιμπς, Μπλόντιν 14, Καφέζας, Γκιουζέλης 3, Κογιώνης, Βαλκανάς.

ΑΕΚ (Ζούρος): Χολ , Ραντλ 17, Καράμπελας 3, Πιλάβιος, Χόλινς , Νετζήπογλου 5, Αγραβάνης 7, Χατζηδάκης 6, Κουζμίνσκας 20, Κουζέλογλου 15, ΜακΡέι 6.


bottom of page