top of page
  • Εικόνα συγγραφέαAEK-view

Ο Μητσοτάκης «τελείωσε» δύο υπουργούς που συναντήθηκαν «κρυφά» με τον Μαρινάκη





Ο Υπουργός Επικρατείας, Σταύρος Παπασταύρου και ο Υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ, Γιάννης Μπρατάκος, υπέβαλαν πριν από λίγο στον Πρωθυπουργό Κυριάκος Μητσοτάκη τις παραιτήσεις τους. Ουσιαστικά οι δύο υπουργοί διεκόλυναν τον Πρωθυπουργό με τις παραιτήσεις του καθώς είδε ήδη αποφασιστεί η καρατόμηση τους. 

«Η παρουσία τους εκεί έδωσε ένα εντελώς λάθος μήνυμα για την κυβέρνηση, και προφανώς δεν θα μπορούσαν να παραμείνουν στη θέση τους» ανέφεραν κυβερνητικές πηγές.





Πρόκειται για τη συνάντηση που είχαν οι δύο υπουργοί την Κυριακή 24 Μαρτίου με τον επιχειρηματία Βαγγέλη Μαρινάκη, στο σπίτι του εφοπλιστή στο Παλαιό Ψυχικό. Η συνάντηση έγινε χωρίς να ενημερωθεί ο πρωθυπουργός. 


Μετά το δημοσίευμα του Βήματος για μονταζιέρα στα ηχητικά των εμπλεκόμενων στο σιδηροδρομικό δυστύχημα των Τεμπών οι σχέσεις της Κυβέρνησης με τον Βαγγέλη Μαρινάκη βρέθηκαν στο ναδίρ. Στη Νέα Δημοκρατία θεωρούν ότι ο επιχειρηματίας έχει στοχοποιήσει την Κυβέρνηση και τον Κυριάκο Μητσοτάκη καθώς θεωρεί ότι έχουν θιχτεί τα συμφέροντα του και δεν εισακούγονται αυτά που ζητά σε οικονομικό και αθλητικό επίπεδο.


Την ώρα λοιπόν που η ΝΔ βρίσκεται σε «πόλεμο» με τον Μαρινάκη δύο υπουργοί συναντήθηκαν μαζί του, κάτι που ουσιαστικά τους τελείωσε. Είναι βέβαια αξιοσημείωτο το γεγονός ότι δύο τόσο στενοί συνεργάτες του πρωθυπουργού έδρασαν αυτόνομα και συναντήθηκαν με τον συγκεκριμένο επιχειρηματία. 


Η ανακοίνωση του πρωθυπουργικού γραφείου:


«Ο Υπουργός Επικρατείας, Σταύρος Παπασταύρου και ο Υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ, Γιάννης Μπρατάκος, υπέβαλαν πριν από λίγο στον Πρωθυπουργό Κυριάκος Μητσοτάκη τις παραιτήσεις τους. Ο Πρωθυπουργός τους ευχαρίστησε για τη συνεργασία και έκανε αποδεκτές τις παραιτήσεις τους».

Πρόκειται για μια σοβαρή εξέλιξη με δεδομένη την πίεση που δέχεται η Κυβέρνηση τόσο για τρόπο που αντιμετώπισε την τραγωδία στα Τέμπη, όσο και για την αδυναμία της να βάλει φρένο στην ακρίβεια.

bottom of page