top of page
  • Εικόνα συγγραφέαAEK-view

Πρωταθλήτρια Αγγλίας η Σίτι στο πιο δραματικό φινάλε των τελευταίων χρόνων!




Η Λίβερπουλ κέρδισε με 3-1 τη Γουλβς χάρη σε γκολ του Σαλάχ στο 84’ αλλά την ίδια ώρα η Σίτι πραγματοποιούσε μυθική ανατροπή και ο τίτλο πήγε στο Μάντσεστερ.



Στο 3ο μόλις λεπτό μετά από βολέ του Σα, ο Χιμένες έκανε το γύρισμα από δεξιά και ο Νέτο από κοντά πλάσαρε για το 0-1, παγώνοντας το «Άνφιλντ». Στο 6’ η κεφαλιά του Ματίπ πέρασε μόλις έξω, ενώ στο 9’ ο Σα είπε όχι σε σουτ του Ντίαζ και στο 13’ το σουτ του Άρνολντ σταμάτησε στα σώματα. Στο 18ο λεπτό ο Νέβες βρήκε όμορφα τον Νέτο που γύρισε στο Ντεντόνκερ κι εκείνος αστόχησε από κοντά ενώ στο 24’ ο Τιάγκο έβγαλε μαγική ασίστ ε τακουνάκι στον Μανέ, που πάτησε περιοχή και πλάσαρε για το 1-1.

Στο 28’ η Λίβερπουλ απείλησε με το σουτ του Ρόμπερτσον από αριστερά ενώ στο 39’ ο Χουάνγκ έφυγε μόνος από το κέντρο, πλάσαρε από κοντά αλλά ο Άλισον έσωσε εντυπωσιακά.

Στο 50ο λεπτό ο Μανέ σκόραρε αλλά το γκολ ακυρώθηκε για οφσάιντ ενώ στο 64’ ο Ρούντι είπε όχι σε σουτ του Άρνολντ και στην επαναφορά ο Σαλάχ αστόχησε από πλάγια θέση.

Στο 70’ το σουτ του Άρνολντ κόντραρε στον Μπολί και στο επόμενο λεπτό ο Άλισον έβγαλε σε κόρνερ το σουτ του Χουάνγκ.

Στο 75ο λεπτό η Γουλβς έχασε μεγάλη ευκαιρία με τον Χουάνγκ και στο 84’ ο Άρνολντ εκτέλεσε το κόρνερ και ο Ματίπ πήρε την κεφαλιά. Ο Χιμένες έσωσε στη γραμμή αλλά η μπάλα έμεινε στην περιοχή του Ρούντι και ο Σαλάχ εξ επαφής πλάσαρε για το 2-1.

Στο 89ο λεπτό ο Φιρμίνο έδωσε όμορφα στον Ρόμπερτσον που με σουτ διαμόρφωσε το 3-1.


ΛΙΒΕΡΠΟΥΛ: Άλισον, Ματίπ, Ρόμπερτσον, Κονατέ, Άρνολντ, Χέντερσον, Τιάγκο (46’ Μίλνερ), Κεϊτά (70’ Φιρμίνο), Μανε, Ζότα (58’ Σαλάχ), Ντίαζ

ΓΟΥΛΒΣ: Σα (46’ Ρούντι), Μπολί, Ντεντόνκερ, Γιόνι, Κόαντι, Αΐτ Νουρί, Τότι, Μουτίνιο, Νέβες (90’ Τρινκάο), Χιμένες, Νέτο (21’ Χουάνγκ)





ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ ΣΙΤΙ-ΑΣΤΟΝ ΒΙΛΑ: 3-2


Γήπεδο: Εtihad


Το ποδόσφαιρο είναι μαγεία! Η Μάντσεστερ Σίτι βρέθηκε να χάνει με 2-0 από την Άστον Βίλα του Στίβεν Τζέραρντ, ωστόσο πραγματοποίησε μια μυθική ανατροπή και στο τέλος κέρδισε με 3-2 και σήκωσε τον τίτλο. 8ος τίτλος για την ομάδα του Πεπ Γκουαρντιόλα, με το ματς να θυμίζει εκείνο με την ΚΠΡ το 2012.

Στο 5ο λεπτό το σουτ του Κανσέλο σταμάτησε πάνω στον Τσέιμπερς ενώ στο 10’ μετά από γύρισμα του Κοουτίνιο, ο Φερναντίνιο παραλίγο να πετύχει αυτογκόλ. Στο 24ο λεπτό το σουτ του Φόντεν έφυγε λίγο έξω ενώ στο 28’ τα σουτ των Κανσέλο και Ζεσούς, σταμάτησαν στα σώματα. Και στο 37ο λεπτό ήρθε το σοκ για τη Σίτι. Ο Ντιν σέντραρε από αριστερά και ο Μάτι Κας με κεφαλιά έκανε το 0-1. Μάλιστα στο 41 ο Γουότκινς έφυγε στην κόντρα αλλά κόπηκε την τελευταία στιγμή από τον Φερναντίνιο ενώ στο 43’ η άμυνα της Βίλα έσωσε μετά από γύρισμα του Ντε Μπρόινε από δεξιά.

Στο 49’ το σουτ του Ντε Μπρόινε πέρασε μόλις έξω ενώ στο 50’ ο Ζέσους αστόχησε προ κενής εστίας. Στο 55’ η Βίλα απείλησε με τον Γουότκινς ενώ στο 69’ μετά από βολέ του Όλσεν, ο Γουότκινς πήρε την κεφαλιά, ο Κουτίνιο κατέβασε μαγική και με συρτό σουτ έκανε το 0-2. Η Σίτι αντέδρασε και στο 76ο λεπτό ο Στέρλινγκ σέντραρε από δεξιά και ο Γκιντογκάν με κεφαλιά στο πίσω δοκάρι, μείωσε σε 1-2. Και στο 78’ ο Ζιντσένκο έκανε μαγική ενέργεια και γύρισμα από αριστερά και ο Ρόδρι με άψογο πλασέ λίγο έξω από την περιοχή έκανε το 2-2.


Και στο 81ο λεπτό ο Ντε Μπρόινε έκανε το γύρισμα από δεξιά και ο Γκιντογκάν μπηκε με την μπάλα στα δίχτυα για το 3-2!


ΣΙΤΙ: Έντερσον, Κανσέλο, Λαπόρτ, Φερναντίνιο (46’ Ζιντσένκο), Στόουνς, Μπερνάρντο Σίλβα (68’ Γκιντογκάν), Ρόδρι, Ντε Μπρόινε, Φόντεν, Μαχρέζ (56’ Στέρλινγκ), Ζεσούς

ΒΙΛΑ: Όλσεν, Τσέιμπερς, Μινγκς, Ντιν, Κας, Ράμσεϊ (83’ Ινγκς), Ντόουγκλας Λουίζ, ΜακΓκίν, Μπουενδιά (88’ Γιανγκ), Κοουτίνιο (72’ Νακαμπά), Γουότκινς


bottom of page