top of page
  • Εικόνα συγγραφέαAEK-view

Σημαντικές εξελίξεις τις επόμενες μέρες στα μεταγραφικά - Όλα τα δεδομένα και οι μεγάλες αλλαγές




Πριν από περίπου δύο μήνες σας σε ανύποπτο χρόνo, σας είχαμε ενημερώσει μέσα από το ΑΕΚ - view έγκυρα και έγκαιρα, για τις μεγάλες ανακατατάξεις που θα υπάρχουν στο ποδοσφαιρικό τμήμα μετά την άθλια αγωνιστική χρονιά που πραγματοποίησε η Ένωση.

Είχαμε αναφέρει συγκεκριμένα για το ότι ετοιμάζονται σίγουρα 7 μεταγραφές και βλέπουμε, συν την αλλαγή που θα υπάρξει στη θέση του προπονητή.




Οι πληροφορίες μας και τα γεγονότα ήδη μας έχουν δικαιώσει αφού ο Βλάνταν Μιλόγεβιτς είναι ο νέος προπονητής της ΑΕΚ, ενώ ήδη ο Στάνκοβιτς έχει προστεθεί για την θέση κάτω από τα δοκάρια όπου θα είναι και ο βασικός τερματοφύλακας της νέας σεζόν. Παράλληλα αποκτήθηκε ο νεαρός Παρράς για την θέση του αριστερού μπακ αλλά προορίζεται αρχικά για Β ομάδα.


Μην ξεχνάμε ότι θέμα ημερών είναι η τυπική απόκτηση των Γούτα και Μήτογλου με έναν από τους δυο να υπάρχει η σοβαρή σκέψη να δοθεί δανεικός.


Η συνέχεια όμως αναμένεται να είναι περισσότερο εντυπωσιακή, αφού ακόμα είμαστε στην αρχή της μεταγραφικής περιόδου και η ΑΕΚ έχει θέσει τους στόχους της για κάθε θέση, ενω πλέον έχει γίνει και η αξιολόγηση για το ρόστερ της περασμένης σεζόν.


Ας δούμε ανά κατηγορία τι πρέπει να αναμένουμε και τι εκπλήξεις επίσης πρέπει να περιμένουμε, ξεκινώντας από αυτούς που έχουν σίγουρη την θέση τους στην ΑΕΚ της νέας περιόδου.



ΟΙ ΣΙΓΟΥΡΟΙ


Στο ρόστερ της νέας σεζόν σίγουροι και ακλόνητοι θεωρούνται οι Σιμόες - Γαλανόπουλος - Σάκχοφ - Σιμάνσκι - Τάνκοβιτς - Γκαρσία - Αλμπάνης - Μαχαίρας - Λάτσι. Θα είναι έκπληξη τεράστιου μεγέθους αν κάποιος από αυτούς αποχωρήσει από την ΑΕΚ και αυτό θα γίνει μόνο αν έρθει κάποια πολύ μεγάλη πρόταση (ανάλογη οικονομικού ύψους για τον καθένα ξεχωριστά) από το εξωτερικό που θα συμφέρει τη ομάδα αλλά και τους ίδιους. O Mάνταλος έχει ήδη υπογράψει το νέο συμβόλαιο του και απομένει τυπικά η επίσημη ανακοίνωση


ΤΕΡΜΑΤΟΦΥΛΑΚΕΣ


Μετά την απόκτηση του Στάνκοβιτς που προορίζεται για βασικός, αν προκύψει ενδιάφερουσα πρόταση για κάποιους από τους Τσιντώντα ή Αθανασιάδη για να παραχωρηθεί, η ΑΕΚ δεν θα πει όχι, με τον πρώτο να έχει μεγαλύτερες πιθανότητες αν συμβεί κάτι τέτοιο, χωρίς να αποκλείεται και του Αθανασιάδη.


ΑΜΥΝΑ


Είχαμε τονίσει για ριζικές και ολοκληρωτικές αλλαγές στον αμυντικό τομέα και αυτό θα γίνει ή γίνεται. Στον αέρα είναι η υπόθεση του Τσιγκρίνσκι (για το αν θα ανανεώσει για ακόμη 1 χρόνο). Ο Σβάρνας αν φέρει καλή πρόταση από το εξωτερικό θα παραχωρηθεί, ενώ την πόρτα της εξόδου βλέπουν ήδη ο Χνίντ ο Ινσούα και Νεντελτσιάρου με τον Ρουμάνο να υπάρχει σκέψη να δοθεί και έως δανεικός.


Στα πλάγια μπακ στον αέρα είναι επίσης οι υποθέσεις των Μπακάκη, Νταντσένκο και Βασιλαντωνόπουλου (που θα τον καλέσει η διοίκηση για να μιλήσουν λόγω της ικανοποίησης που υπάρχει από την περσινή παρουσία, παρά τον παραγκωνισμό που είχε δεχτεί)


Επίσης τίποτα δεν έχει ξεκαθαρίσει για τον Λόπες, όπως και για τον Μιτάι (που υπάρχει σκέψη να δοθεί και αυτός δανεικός)


Η ΑΕΚ αναμένεται να προχωρήσει σε 2 μεταγραφές όσον αφορά τα στόπερ (με το όνομα του Σέρβου Μίτροβιτς να είναι σε περίοπτη θέση αλλά και αυτό του Τζαβέλα να είναι σχετικά ψηλά) αλλά σίγουρα και σε 2 μεταγραφές μια στα αριστερά και μια στα δεξιά στα μπακ.


ΚΕΝΤΡΟ


Ο Νέναντ Κρίστιτστς αναμένεται λογικά να αποτελέσει παρελθόν. Από εκέι και πέρα η ΑΕΚ θα πραγματοποιήσει μια μεταγραφή αμυντικού χάφ ( με τον Έντσαμ να αποτελεί τον πολύ μεγάλο στόχο και τα μηνύματα να είναι θετικά) και μια στα εξτρέμ. Ανοικτό το ενδεχόμενο και για έναν τεχνίτη μπαλαδόρο που να έιναι ο "αντιΛιβάγια" της νέας σεζόν.

ΕΠΙΘΕΣΗ


Ο Ολιβέιρα πρέπει να θεωρείται ήδη ξένο σώμα για την ομάδα. Θα πρόκειται για τεράστια έκπληξη αν συμβεί κάτι άλλο. Ο Ανσαριφάρντ που τα πήγε πολύ καλά πέρσι, δεν θα θεωρηθεί έκπληξη αν και αυτός αποχωρήσει αφού όμως φέρει μια πολύ καλή όικονομική πρόταση για την ΑΕΚ και φυσικά και τον ίδιο. Αυτή την στιγμή όμως αυτή η περίπτωση δεν κερδίζει πολλούς πόντους, αλλά υπάρχει μέλλον όσον αφορά τον συγκεκριμένο παίκτη. Σίγουρα λοιπόν η ΑΕΚ θα πραγματοποιήσει μια μεταγραφή επιθετικού και αν χρειαστεί και δεύτερη.


Διακαής πόθος αυτή την στιγμή όπως άλλωστε το έχει δηλώσει και ο ίδιους ο Μελισσανίδης είναι Σέρχιο Αραούχο. Με τον "Τσίνο" η ΑΕΚ έχει συμφωνήσει σε όλα και αναμένεται να δούμε τι είδους συμφωνία και αν θα υπάρξει και με την διοίκηση της Λας Πάλμας. Πιο πιθανά σενάρια είναι ή η αγορά του παίκτη ή η αγορά του 50% των δικαιωμάτων. Πεποίθηση σε όλους στην ΑΕΚ είναι ότι θα βρεθεί ο τρόπος ο Αραούχο να ντυθεί ξανά στα κιτρινόμαυρα και θα καμφθούν οι όποιες αντιστάσεις από τους Ισπανούς. Πάντως ήδη στην ΑΕΚ εξετάζουν και άλλες περιπτώσεις επιθετικών σε περίπτωση που δεν ευδοκιμήσει αυτή η μεταγραφή.



ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ


Οι αλλαγές θα είναι πολλές και μεγάλες σε κάθε θέση ποδοσφαιριστή. Επειδή μεταγραφική περίοδος είναι μεγάλη και επειδή υπάρχει και το Euro ενδιάμεσα, τίποτα δεν θα μπορέι να θεωρηθεί έως έκπληξη είτε έως μεταγραφή είτε έως αποχώρηση πλην των "σίγουρων" που αναφέραμε στην αρχή.

Ονόματα θα ακούγονται κάθε μέρα αλλά λίγα θα είναι που θα έχουν μεγάλη δόση αλήθειας ή μεγάλου και σοβαρού ενδιαφέροντος από πλευράς της ΑΕΚ.


Το σίγουρο είναι ότι η ΑΕΚ με τις κινήσεις δείχνει ότι έχει ανεβάσει τον πήχη εκεί που αρμόζει για την δυναμική της και την ιστορία της, αλλά βλέποντας ότι πλησιάζει όλο και περισσότερο η επιστροφή στη Νέα Φιλαδέλφεια και την Αγιά Σοφιά.

Μέχρι την αρχή της προετοιμασίας (17 Ιουνίου) είναι πολύ πιθανό να έχουν πραγματοποιηθεί 2 με 3 μεταγραφές με τις θέσεις των στόπερ και χαφ να έχουν προτεραιότητα. Οι υπόλοιπες μεταγραφές θα γίνουν αφού ξεκινήσει η προετοιμασία και αυτό συμβαίνει σε όλες τις ομάδες του κόσμου, αφού οι προπονητές μπορεί να έχουν μια πιο ξεκάθαρη εικόνα του τι ζητάνε αλλά και των παικτών.


bottom of page