top of page
coffee-island-banner.jpg

Τραγική εμφάνιση και ήττα (1-0) με μια ΑΕΚ χωρίς αρχή, μέση και τέλος

Εικόνα συγγραφέα: AEK-view
AEK-view
14 Μαρ 2021
διαβάστηκε 2 λεπτά


Η κανονική σεζόν τελείωσε με τρόπο που κινδυνεύει (αν δεν έχει ήδη γίνει ) να είναι σηνήθεια. Με τραγική εμφάνιση από την ΑΕΚ και ήττα.


Η ομάδα του Χιμένεθ, ήταν εντελώς ακίνδυνη σχεδόν καθ' όλη τη διάρκεια του αγώνα. Για άλλη μια φορά ο Χιμένεθ και οι παίκτες του πετάξαν στα σκουπίδια το πρώτο ημίχρονο, όμως το γεγονός είναι πως οι παίκτες του Βόλου δεν κινδύνεψαν σε κανένα διάστημα του αγώνα.

Σε αυτό σημαντικό ρόλο έπαιξε το συνεχές πρέσινγκ των παικτών του Βόλου και την αδυναμία (ανικανότητα ;;) των παικτών της ΑΕΚ να ανταποκριθούν.


Ο νεαρός αριστερός οπισθοφύλακας της ΑΕΚ Μάριο Μιτάι έκανε ένα κάκιστο παιχνίδι, καθώς δεν είναι μόνο το αχρείαστο και ακατανόητο πέναλτι στο οποίο υπέπεσε, αλλά και το γεγονός πως ο Περέα έκανε στην κυριολεξία πάρτι από εκείνη την πλευρά.


Η συνεισφορά των ακραίων αμυντικών στο επιθετικό παιχνίδι της ομάδας ήταν για ακόμη μια φορά ανύπαρκτη, τα κεντρικά χαφ ήταν επίσης ανύπαρκτα αφού η ΑΕΚ δεν μπορούσε από τα μετόπισθεν να βγάλει την μπάλα μπροστά με κανέναν τρόπο, ενώ ο Ανσαριφάρντ ήταν τελείως αποκομμένος και η ΑΕΚ θύμιζε ομάδα... παιδικής χαράς στο πρώτο ημίχρονο. Αφού λοιπόν η ΑΕΚ δεν μπορούσε να απειλήσει ο Βόλος έκανε την ζημιά και άνοιξε το σκορ στις καθυστερήσεις του πρώτου ημιχρόνου με τον Δουβίκα.





Στην επανάληψη ο Χιμένεθ έκανε μαζεμένες δύο αλλαγές αντικαθιστώντας τους πολύ κακούς Μιτάι και Σιμάνσκι με τους Σβάρνα και Σάκχοφ, περνώντας (αναγκαστικά ελλείψει άλλου αριστερού μπακ ) τον Λάτσι στα αριστερά της άμυνας. Ο Σάκχοφ στο δεύτερο ημίχρονο μάζεψε κάπως τα πράγματα, όμως η ΑΕΚ ήταν τόσο κακή, που παρόλο που ο Βόλος της έδωσε μέτρα ήταν πολύ προβλέψιμη σε κάθε επιθετική της ενέργεια. Στο 86ο λεπτό της αναμέτρησης μάλιστα, οι γηπεδούχοι έμειναν με δέκα παίκτες μετά από δολοφονικό μαρκάρισμα του Μπαριέντος στον Μάνταλο και ταυτόχρονα χτύπημα εκτός φάσης. Όμως ούτε τότε η ΑΕΚ κατάφερε να δημιουργήσει κάτι αξιόλογο, που δείχνει πως δεν μπορεί να σηκώσει κεφάλι ενόψει και της πολύ δύσκολης συνέχειας που ακολουθεί. Ο μόνος διασωθείς για τους κιτρινόμαυρους ήταν ο Χρήστος Αλμπάνης, ο οποίος στο πρώτο κυρίως ημίχρονο προσπαθούσε να δημιουργήσει κάτι αξιόλογο, αλλά στο δεύτερο έπεσε η αποδοσή του.





Η ΑΕΚ την φετινή χρονιά κινδυνεύει να μείνει ακόμη και εκτός Ευρώπης, αν δεν αλλάξει τροπάριο, αφού διανύει μια κάκιστη από όλες τις απόψεις σεζόν, και το σίγουρο είναι ότι ενόψει των play off όλα είναι ανοικτά αν συνυπολογίσουμε ότι όλες οι ομάδες που θα διεκδικήσουν τις θέσεις "βράζουν" στο ίδιο καζάνι. Το μόνο παρήγορο (που συνιστά εώς ένα βαθμό δικαιολογία) είναι οι επιστροφές που θα υπάρχουν σε παίκτες που αντιμετώπιζαν προβλήματα τραυματισμών.


Να σημειωθεί πως η μόνιμη πηγή κινδύνου φέτος Λιβάι Γκαρσία, αποχώρησε με πρόβλημα τραυματισμού στον αριστερό δικέφαλο, δημιουργώντας ακόμη μεγαλύτερο πονοκέφαλο.



Σχόλια


bottom of page