top of page
  • Εικόνα συγγραφέαAEK-view

Χιμένεθ: «Φουσκώνω από περηφάνια βλέποντας την ΑΕΚ, γίνεται όλο και πιο ισχυρή»






Η ΑΕΚ κλείνει 100 χρόνια ζωής και ένα από τα πρόσωπα της σύγχρονης ιστορίας της είναι ο Μανόλο Χιμένεθ. Ο Ισπανός προπονητής οδήγησε την Ένωση στο πρώτο πρωτάθλημα της ιστορίας της έπειτα από 24 χρόνια, το 2018. Ενώ, ο Χιμένεθ είχε σηκώσει και το Κύπελλο Ελλάδος με την ΑΕΚ το 2011.


Μίλησε στο bnsports για τα συναισθήματα του για την ΑΕΚ, αλλά και τις ευχές του για τον σύλλογο λέγοντας μάλιστα πως… φουσκώνει από περηφάνια βλέποντας που βρίσκεται πλέον η Ένωση.





Αναλυτικά όσα είπε ο Μανόλο Χιμένεθ:


«Για έναν σύλλογο όπως η ΑΕΚ, τα 24 χρόνια χωρίς πρωτάθλημα, ήταν πάρα πολλά. Η αλήθεια είναι πως οι παίκτες εκείνη τη σεζόν, έδωσαν το 200% για να τα καταφέρουν, και χάρις την υποστήριξη και των οπαδών μας και τη γενναιότητα των ποδοσφαιριστών, τα καταφέραμε. Δεν συνέβη με παρόμοιο τρόπο, όπως το 2011, που σηκώσαμε το Κύπελλο.


Θεωρώ πως ανοίξαμε ένα μονοπάτι, για να ακολουθήσουν όσοι θα έρθουν στον σύλλογο, και να κατακτήσουν τρόπαια. Ο σύλλογος ενισχύεται ολοένα και περισσότερο, μεγαλώνει. Πάντως εμείς τότε, το 2018, “σπάσαμε” τον τοίχο.

Σήμαινε και σημαίνει πολλά για τον σύλλογο. Ήταν το τέλος μίας κακής παράδοσης πολλών ετών και μία επιστροφή στις νίκες, που άλλαξε τη δυναμική του συλλόγου, χάρις και τις επενδύσεις του ιδιοκτήτη. Η ευχαρίστηση για εμένα, ήταν μεγάλη. Ένιωσα πως φέραμε ξανά τη χαρά σε πολλούς ανθρώπους και οπαδούς, που πέρασαν 24 χρόνια χωρίς να πανηγυρίσουν ένα πρωτάθλημα με την ΑΕΚ.


Έδειξε σε όλους την κατεύθυνση που πρέπει να ακολουθήσει ο σύλλογος. Και συνεχίζει να την ακολουθεί, με τις επενδύσεις που γίνονται και με τους καταπληκτικούς παίκτες που έχουν έρθει.


Ευχές για τα 100 χρόνια:

«Φουσκώνω από περηφάνια. Ο σύλλογος παλεύει για τα πάντα, πλέον, μεγαλώνει συνεχώς, ειδικά μετά το γήπεδο. Έχει σπουδαίους παίκτες και γίνονται γενναίες επενδύσεις. Ακριβώς ό,τι θέλω να βλέπω στον σύλλογο, μετά την επιτυχία του 2018».

bottom of page