top of page
  • Εικόνα συγγραφέαAEK-view

Κέρδισε το ποδόσφαιρο; Αν ναι, ας ζήσουμε την ουτοπία μας μαζί με την ελπίδα που μας παρέχει



Μερικές φορές στην ζωή χρειάζονται τα παραμύθια για να ζήσουμε όμορφα ή για να αποδείξουμε πόσο δυνατοί και πόσο γενναίοι είμαστε.


Πόσο περισσότερο όταν η ίδια η ζωή και οι καταστάσεις γεννούν αυτά τα παραμύθια.


Στην προκειμένη περίπτωση ζήσαμε το απόλυτο παραμύθι της διάλυσης της έννοιας του ποδοσφαίρου έτσι όπως το γνωρίσαμε και έτσι όπως μεγάλωσαν δεκάδες γενιές με αυτό.


Δώδεκα από τις μεγαλύτερες ομάδες στον κόσμο προσπάθησαν να δημιουργήσουν την Εuropean Super League.


Αντιδράσεις σφοδρές από την συντριπτική πλειοψηφία των φιλάθλων σε κάθε μέρος του πλανήτη.

Ξεσηκωμός από κάθε επώνυμο του ποδοσφαίρου όποια ιδιότητα και να είχε


Η ΟΥΕΦΑ στην αρχή απειλές και προειδοποιήσεις για παραδειγματικές τιμωρίες και μετά σίγουρη ότι δεν πρόκειται να έχει "σάρκα και οστά' αυτόπ το πραξικόπημα όπως ονομάστηκε του ποδοσφάιρου.


Σίγουρη γιατί είδε τις αντιδράσεις που υπήρχαν σε όλη την υφήλιο ή γιατί εώς ξαφνικά σαν από θαύμα βρήκε μερικά... δισεκατομμύρια για να δελεάσει αυτές τις ομάδες που συμμετείχαν, με πρώτες και κύριες τις Αγγλικές (6 τον αριθμό) σε αυτή την προσπάθεια της δημιουργίας μιας κλειστής λίγκας;;


Μια απλή ερώτηση και τροφή για σκέψη και προβληματισμό για τον καθένα.





Μάλιστα μετά τα δις που "είδαν" στο τραπέζι των "διαπραγματεύσεων" αυτές οι ομάδες μέχρι και "συγνώμη " ζήτησαν από το φίλαθλο κοινό για την αναστάτωση που προκάλεσαν.


Και κάπως έτσι κάποιοι εκατοντάδες χιλιάδες ρομαντικοί λένε περήφανα "ότι κέρδισε το ποδόσφαιρο"
Κάπως έτσι οι συγκεκριμένες ομάδες (μετά και το τεράστιο οικονομικό πρόβλημα που είχαν λόγω πανδημίας ) θα βγουν ακόμα ισχυρότερες
Κάπως έτσι η ΟΥΕΦΑ βγήκε και αυτή ισχυρότερη, γιατί έδειξε πάλι σε όλον τον κόσμο την τεράστια δύναμη που έχει, και πόσο περισσότερο όταν παίζονται τεράστια οικονομικά συμφέροντα σε όσους εμπλέκονται με την βιομηχανία του ποδοσφαίρου.
Και κάπως έτσι όλος ο απλός φίλαθλος κόσμος ζει το παραμύθι και την ουτοπία, ότι συνέβαλε με την δύναμη του στο να μην δημιουργηθεί αυτή η λίγκα, που θα οδηγούσε το ποδόσφαιρο σε σκοτεινά μονοπάτια και που το μόνο του "φως" θα ήταν το χρήμα - ή μήπως αυτό είναι και μόνο;


Όπως και να έχει το κόλπο όλων έπιασε και ζήσανε αυτοί καλά και εμείς καλύτερα και είναι όλοι ικανοποιήμενοι.


Αυτοί με τα εκατομμύρια τους και εμείς με την εικόνα της μπάλας να κυλάει στο χορτάρι και να σπαρταράει στα δίχτυα, και με την σκέψη η αγαπημένη μας ομάδα να έχει το "δικαίωμα" κάποια στιγμή να κερδίσει αυτούς τους κολοσσούς των εκατομμμυριών μέσα στο γήπεδο. Γιατί απλά στο ποδόσφαιρο (και στην ζωή γενικότερα ) ελπίδα και δικαίωμα έχει ο καθένας.



bottom of page