top of page
  • Εικόνα συγγραφέαAEK-view

Κακή εμφάνιση και… 0-1



Την εντός έδρας ήττα με 3-1 σετ γνώρισε η ΑΕΚ από τον Παναθηναϊκό στα πλαίσια της Ημιτελικής σειράς της Volley League Γυναικών. Η «Ένωση», μέσα σε ένα κατάμεστο «Απ. Κόντος» δεν τα κατάφερε να πιάσει υψηλά στάνταρ απόδοσης και ηττήθηκε, με τη σειρά να μεταφέρεται πλέον στην έδρα του Παναθηναϊκού. Η Κυπελλούχος Ελλάδος θέλει μόνο το «διπλό» ώστε να επαναφέρει τη σειρά στη Νέα Φιλαδέλφεια και να διεκδικήσει με τη στήριξη των φιλάθλων της την είσοδο στους Τελικούς, ενώ σε διαφορετική περίπτωση θα ολοκληρώσει τη σεζόν.

Στο αγωνιστικό κομμάτι, με δυο λάθος επιθέσεις της ΑΕΚ στην αρχή, ο Παναθηναϊκός κατάφερε να πάρει προβάδισμα με 0-2. Η «Ένωση» δεν τα κατάφερε (1-6) με τον Γιουνούς Οτσάλ να καλεί ταιμ αουτ για να κόψει την φόρα της φιλοξενούμενης ομάδας, αλλά και να βρει τρόπο να «σπάσει» το καλό μπλοκ της. Καθαρό μυαλό και λύσεις δεν βρέθηκαν από τις «κιτρινόμαυρες» και ο Παναθηναϊκός κατέκτησε το πρώτο σετ με 11-25.



Η ΑΕΚ παρά το κακό της ξεκίνημα και στην αρχή του δεύτερου σετ (1-3, 2-4), ισοφάρισε σε 4-4 και έδειξε τις διαθέσεις της για την συνέχεια. Η «Ένωση» με δυο συνεχόμενα μπλοκ, πήρε τα ηνία του σετ με 9-7, ενώ με αισθητά βελτιωμένη την υποδοχή, έφτασε στο 16-10. Το μπλοκ του «Δικεφάλου» σκέπαζε το φιλέ κα ιμε τις Σίλβα και Καλντερόν να κυριαρχούν, η ΑΕΚ ισοφάρισε σε 1-1 σετ με 25-14.

Κακό ξεκίνημα και στο τρίτο σετ για την ΑΕΚ, με τον Παναθηναϊκό αυτή τη φορά να καταφέρνει να αποκτήσει σημαντική διαφορά (3-7, 5-12) από νωρίς. Ο «Δικέφαλος» δεν κατάφερε σε κανένα σημείο του σετ να βρει καλό ρυθμό και να μειώσει, με αποτέλεσμα να απωλέσει το σετ με 15-25.

Πόντο – πόντο ξεκίνησε το τέταρτο σετ για τις δυο ομάδες (2-2, 4-4), με τις φιλοξενούμενες να φτάνουν στο +3 (5-8). Η ΑΕΚ πλησίασε στο σκορ (11-13), θέλοντας στη συνέχεια να «πατήσει γκάζι» και να πάρει το προβάδισμα. Ορισμένες λάθος επιλογές στην επίθεση, δυσκόλεψαν την κατάσταση και οι φιλοξενούμενες έφτασαν στο 20-25 και το 1-3 στα σετ.


ΑΕΚ – Παναθηναϊκός ΑΟ 1-3

Τα σετ: 11-25, 25-14, 15-25, 20-25.

bottom of page